Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Διάλυση, ξεπούλημα και δήμευση της χώρας (Τα ρέστα μας για μια θέση στον ΟΗΕ - κρατήστε το αυτό είναι το κλειδί της αναλγησίας)

 Αρχικά να παραθέσουμε την είδηση από την «Ελευθεροτυπία»: "Νέο πακέτο μέτρων για την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος" ανακοίνωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Περιλαμβάνει επέκταση των εγγυήσεων προς τις τράπεζες κατά 25 δισεκατομμύρια ευρώ Δηλαδή, το ποσό των 25 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα προστεθεί στο προηγούμενο πακέτο των 28 δισεκατομμυρίων ευρώ αλλά και στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ που προβλέπεται να δοθούν μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Συνολικά οι εγγυήσεις προς τις τράπεζες θα φτάσουν στα 55 δισεκατομμύρια ευρώ, εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών».

Συνεχίζουμε τώρα με άλλο δημοσίευμα απ’ το σημερινό «Ποντίκι»


ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ...

«Μήνες τώρα, το «Π» γράφει ότι αυτή η διαδικασία που εγκαινιάστηκε με την υπαγωγή στο ΔΝΤ σημαίνει μερικά πολύ ξεκάθαρα πράγματα: διάλυση, ξεπούλημα και δήμευση της χώρας. Πολύ συχνά δεν μας πίστευαν ούτε οι πιο... στενοί μας φίλοι, θεωρώντας όλα αυτά υπερβολικά και καταστροφολογικά.

Κι όμως, ήρθε η σοσιαλιστική μας κυβέρνηση την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, με μια απλή τροπολογία, να παράσχει στη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων την εξουσία (δίχως περιορισμό) να εκποιεί με συνοπτικές διαδικασίες κάθε είδους περιουσιακό στοιχείο του Δημοσίου. Απαλλάσσει δε τις πράξεις της Διυπουργικής ακόμη και από τον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Για να γίνουν δε ακόμη πιο ελκυστικά τα (ήδη υποτιμημένα) «φιλέτα» της δημόσιας περιουσίας, η πώληση («αξιοποίηση») τους απαλλάσσεται από κάθε φορολόγηση».

Και επειδή το ελληνικό πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης ίσως να μην τα καταφέρνει τόσο καλά όσο θα ήθελαν οι ντόπιοι και ξένοι πλουτοκράτες μας … φόρεσαν και υπερπρωθυπουργό:

Πριν από δύο μήνες το «Π» έγραφε ότι η τρόικα θα στείλει, εκτός από τους μόνιμους ελεγκτές, και έναν αρχιεπιτηρητή. ο οποίος θα λειτουργεί ως... σύμβουλος του πρωθυπουργού και θα μεσολαβεί μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.

Ο όρος για τοποθέτηση αρχιεπιτηρητή περιλαμβάνεται σε όλες τις συμβάσεις του ΔΝΤ με τις δανειολήπτριες χώρες. Κατά κανόνα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιλέγει ντόπιο αξιωματούχο, για να γνωρίζει από πρώτο χέρι την πραγματικότητα της επιτηρούμενης χώρας. Στη δική μας περίπτωση όμως η τρόικα... δεν το διακινδύνευσε και διόρισε ως αρχιεπιτηρητή τον Ιταλό Τομάζο - Πάντοα Σκιόπα.

Το Μαξίμου πλάσαρε στα ΜΜΕ το καπέλωμα ως δική του πρωτοβουλία και μεγάλη επιτυχία, καθώς ο κύριος Σκιόπα έχει... πείρα.
Ποια είναι όμως η πείρα του και σετι ακριβώς; Κατ' αρχάς ο κύριος αυτός, ο οποίος ανέλαβε πρωτοσύμβυλος του πρωθυπουργού για «θέματα οικονομίας και διαχείρισης χρέους», είναι... σπουδαία μούρη, αφού είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της Ιταλικής Κεντρικής Τράπεζας και μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής ΚεντρικήςΤράπεζας, συνεργάτης του Ντελόρ και έκτων πρωτεργατών της δημιουργίας του ευρώ.

Όμως το σημαντικότερο σε ό,τι μας αφορά είναι ότι το διάστημα 2006-2ΟΟ8 υπήρξε «τσάρος της οικονομίας» στη σχετικά βραχύβια κυβέρνηση Πρόντι, όπου έκανε πράματα και θάματα:

* Αύξησε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67χρόνια.

* «Πάγωσε» τους μισθούς.

* Μετέτρεψε σε προσωρινές συμβάσεις δεκάδες χιλιάδες μόνιμες θέσεις

εργασίας.

* Διευκόλυνε τις απολύσεις και μείωσε τις αποζημιώσεις.

* Μείωσε δραστικά τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικώνταμείων.

* Πετσόκοψε αγρίως τις κοινωνικές δαπάνες.

* Επιχείρησε να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάοεις Εργασίας.

*Στο «τσακ» απέτυχε να διεκπεραιώσει την πώληση της κρατικής αεροπορικής εταιρείας Air France-KLM στην ολλανδογαλλική κοινοπραξία Alitalia εξαιτίας της σφοδρής αντίδρασης των ιταλικών συνδικάτων.

Με απλά λόγια, ο νέος... «σύμβουλος»του Παπανδρέου έκανε ό,τι ακριβώς και η σημερινή κυβέρνηση της Ελλάδας υπό την αγία σκέπη του Νομισματικού Ταμείου. Κατόπιν αυτών η προαγωγή του σε πρόεδρο της Υπουργικής Επιτροπής του ΔΝΤ ήταν απολύτως φυσιολογική.

Φυσικά τα περί «συμβούλου» του πρωθυπουργού, ο οποίος μάλιστα θα μας επαναφέρει στις αγορές, μόνο... γέλια μπορούν να προκαλέσουν. Άλλωστε το... καθηκοντολογία που σέρβιραν κυβέρνηση και ΜΜΕ για τον συγκεκριμένο κύριο είναι απλώς ταυτόσημο με τη δουλειά που το ίδιο το ΔΝΤ έχει κληθεί να κάνει στην Ελλάδα. Ας τελειώνουμε λοιπόν με το δούλεμα. Ο άνθρωπος αυτός είναι κάτι σαν υπερπρωθυπουργός.
Επειδή λοιπόν στην κυβέρνηση δεν στερούνται νοημοσύνης, είναι αυτονόητο ότι απλώς λένε ψέματα όταν τον παρουσιάζουν ως πρωθυπουργικό «σύμβουλο».

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.