Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Για ποια διαύγεια μας μιλάνε; Θα μάθουμε επιτέλους τι ακριβώς έχει συμβεί με το χρήμα του ελληνικού λαού; 23εκ αντιστοιχούν σε 46000 συντάξεις των 500 ευρώ!!!

Σχετικά:
1. Aφιερωμένο στον γλείφτη που έχει αμφισβητήσει την αλήθεια του video... διάψευση υπάρχει αλητάκο;
2. Μεγάλο πάρτι με κοινοτικό χρήμα στην Κοινωνία της Πληροφορίας ...με τα site και τις ψηφιακές εφαρμογές - 23 εκ. ευρώ για 3 ιστοσελίδες στο υπουργείο Υποδομών. part1
3. Μεγάλο πάρτι με κοινοτικό χρήμα στην Κοινωνία της Πληροφορίας ...με τα site και τις ψηφιακές εφαρμογές - 23 εκ. ευρώ για 3 ιστοσελίδες στο υπουργείο Υποδομών. part2

Επιστολή της ΕΠΕ σχετικά με την εκτέλεση τριών έργων ευθύνης του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΕΠΕ - ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ)

Το έγγραφο σε μορφή pdf
ΠΡΟΣ:
Κύριο Δημήτρη Ρέππα, Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων
Κύριο Θεοχάρη Τσιόκα, Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων
Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.
KOIN.:
Γραφείο Πρωθυπουργού
Βουλευτές Ελληνικού Κοινοβουλίου
Συλλόγους και Γραμματείες Τμημάτων Πληροφορικής Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα των ΑΕΙ (βλ. πίνακα τμημάτων Πληροφορικής που συνοδεύει την παρούσα επιστολή)
Μέσα ενημέρωσης
ΘΕΜΑ: “Προγραμματική Συμφωνία και εξουσιοδότηση της σχετικά με τον Ορισμό της εταιρείας «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.» ως Δικαιούχου για την εκτέλεση τριών έργων ευθύνης του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων”
Αθήνα, 27 Αυγούστου 2010
Αξιότιμες Κυρίες / Αξιότιμοι Κύριοι,
Στο Φ.Ε.Κ Β 1300 περιλαμβάνεται η υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και της Εταιρείας με την Επωνυμία «Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ» (ΚτΠ ΑΕ) για τον ορισμό της ως Δικαιούχου για την υλοποίηση των ακόλουθων τριών έργων ευθύνης του Υπουργείου, με τίτλους:

  1. «Δημιουργία Knowledge Portal με ευφυείς υπηρεσίες ταξινόμησης και αναζήτησης περιεχομένου για κανονιστικές και συναφείς υποθέσεις»
  2. «Ανάπτυξη και Λειτουργία ολοκληρωμένης ηλεκτρονικής υπηρεσίας ψηφιακής πληροφόρησης επιβατών για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προσβάσιμη σε εθνικό επίπεδο − «e−Public Transport»»
  3. «Ανάπτυξη και λειτουργία «Ηλεκτρονικής Ακαδημίας Οδήγησης − Drive Academy» του ΥΜΕ.
Μεταξύ άλλων αναφέρεται:
"Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανωτέρω αναφερομένου έργου, ανέρχεται στο ποσό των είκοσι ένα εκατομμυρίων οκτακοσίων δεκαεννέα χιλιάδων εβδομήντα ευρώ (21.819.070,00 €), συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%."
Σύμφωνα με τα ανωτέρω θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι στο εν λόγω Φ.Ε.Κ δεν υφίσταται καμία τεχνική περιγραφή, όπως ανάλυση απαιτήσεων, προδιαγραφές έργου κτλ, καθώς επίσης και καμία αναφορά σε ρήτρες ή προϋποθέσεις, που να δικαιολογεί το ποσό του συνολικού προϋπολογισμού.
Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, είναι φανερό ότι η ΚτΠ ΑΕ λαμβάνει "εν λευκώ" το ποσό των περίπου είκοσι δύο εκατομμυρίων ευρώ για τα οποία θα πρέπει να εκδώσει εκ των υστέρων τις προδιαγραφές, οι οποίες προφανώς πρέπει να δικαιολογήσουν το κόστος.
Επιπρόσθετα θεωρούμε πως το ποσό του συνολικού προϋπολογισμού δεν συνάδει με προσπάθειες μείωσης του κόστους κατασκευής ιστοσελίδων και portals ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όπως για παράδειγμα η κατασκευή της νέας ιστοσελίδας του Υπ. Παιδείας με κόστος μόνο 150 ευρώ, καθώς και με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για διαφάνεια στα δημόσια έργα.
Παρά την διευκρινιστική ανακοίνωση του Υπουργείου στις 24 Αυγούστου 2010 (http://www.yme.gr/?aid=2545&tid=21) περί επικαιροποίησης και επανακαθορισμού του περιεχομένου και των στόχων του έργου, δεν υφίσταται αιτιολόγηση του προϋπολογισμού βάσει προδιαγραφών ή ειδικών απαιτήσεων.
Παρακαλούμε όπως δημοσιεύσετε τις τεχνικές προδιαγραφές και απαιτήσεις που δικαιολογούν τον συνολικό προϋπολογισμό του έργου.
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας

Πίνακας τμημάτων Πληροφορικής

  1. Βιομηχανικής Πληροφορικής, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας
  2. Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
  3. Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
  4. Επιστήμης Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Κρήτης
  5. Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
  6. Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης
  7. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, (μόνο) Κατεύθυνση Ηλεκτρονικής και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, ΑΠΘ
  8. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, (μόνο) Κατεύθυνση Πληροφορικής, ΕΜΠ
  9. Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Πολυτεχνείο Κρήτης
  10. Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά
  11. Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Πατρών
  12. Μηχανικών Η/Υ Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
  13. Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
  14. Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  15. Πληροφορικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
  16. Πληροφορικής, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας
  17. Πληροφορικής, Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης
  18. Πληροφορικής, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
  19. Πληροφορικής, Ιόνιο Πανεπιστήμιο
  20. Πληροφορικής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  21. Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
  22. Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Πειραιά
  23. Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Σερρών
  24. Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Λαμίας
  25. Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Μακεδονίας
  26. Πληροφορικής και Τηλεματικής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
  27. Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πανεπιστήμιο Αθηνών
  28. Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοϊατρική, Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας
  29. Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου
  30. Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καλαμάτας
  31. Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Λάρισας
  32. Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων (Ναυπάκτου), Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Μεσολογγίου
  33. Ψηφιακών Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Πειραιά
Διευκρινιστική ανακοίνωση του Υπουργείου στις 24 Αυγούστου 2010

24/08/2010

Προγραμματική Συμφωνία μεταξύ της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. και του Υπ.Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 24 Αυγούστου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
            Σχετικά με τα όσα λέγονται και γράφονται για την Προγραμματική Συμφωνία μεταξύ της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. και του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σας γνωστοποιούμε ότι:
            Η πρόθεση υλοποίησης του έργου είχε εκδηλωθεί το 2008 και το 2009 είχε υπογραφεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση σύμβαση με την Κοινωνία της Πληροφορίας, η οποία είχε υποβάλει και τα σχετικά τεχνικά δελτία.
            Η απόφαση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1300/17-08-10, επικαιροποιεί και επανακαθορίζει το περιεχόμενο και τους στόχους του έργου, ώστε να εντάσσεται στο γενικό κυβερνητικό πρόγραμμα, διεκδικώντας μερίδιο από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013 για την ψηφιακή σύγκλιση. Αξιοποιεί δηλαδή εγκεκριμένα προγράμματα από την Κοινωνία της Πληροφορίας, αρμοδιότητας του Υπουργείου που είναι σκόπιμο να αναπροσαρμοστούν.
Ο συνολικός προϋπολογισμός που προτείνεται είναι κατά πολύ μικρότερος από τον αρχικό του 2009 και αποτελεί τον μέγιστο ενδεικτικό προϋπολογισμό. Πρόκειται για εγκεκριμένους πόρους που ή θα χρησιμοποιηθούν για το συγκεκριμένο σκοπό ή θα χαθούν. Δεν μπορούν να κατευθυνθούν δηλαδή για την κάλυψη ελλειμμάτων ή άλλους σκοπούς.
Το όλο έργο αφορά: α) στη δημιουργία knowledge portal, όπου όλοι οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο σύνολο των νομοθετικών, διοικητικών και γενικότερα κανονιστικών πράξεων του Υπουργείου, β) στην ανάπτυξη και λειτουργία μίας ηλεκτρονικής Ακαδημίας Οδήγησης, ένα εκπαιδευτικό διαδραστικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε παιδιά προκειμένου να μαθαίνουν τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης και γ) στην ανάπτυξη και λειτουργία μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας ψηφιακής πληροφόρησης των πολιτών για τη βέλτιστη συνδυασμένη μετακίνησή τους από άποψη χρόνου και κόστους, και έκδοση εισιτηρίων μέσω τερματικού, σε 1413 διαφορετικά σημεία σε ολόκληρη την χώρα κάτω από την ομπρέλα ασύρματης ευρυζωνικότητας.
Σημειωτέον ότι το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δεν εμπλέκεται στην οικονομική διαχείριση, τη διεξαγωγή διαγωνισμών, κ.λπ., τα οποία αναλαμβάνει δωρεάν η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.

Συνημμένα Αρχεία:
word documentΠρογραμματική Συμφωνία


Για ποια  διαύγεια μας μιλάνε; Θα μάθουμε επιτέλους τι ακριβώς έχει συμβεί με το χρήμα του ελληνικού λαού; 23εκ  αντιστοιχούν σε 46000 συντάξεις των 500 ευρώ!!!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.