Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Τι περιμένουμε από τα οικονομικά μοντέλα των καπιταλιστών; ___________ (43,6 εκατομμύρια Αμερικανοί κάτω από το όριο φτώχιας)


Η Αμερικανική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι το ποσοστό φτώχειας στις ΗΠΑ έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 15 ετών, ενώ ο συνολικός αριθμός των αμερικανών που ζουν κάτω από το όριο φτώχειας είναι ο υψηλότερος των τελευταίων πέντε δεκαετιών, από τότε δηλαδή που άρχισαν να υπάρχουν στατιστικά στοιχεία.
Η Υπηρεσία ανακοίνωσε την Πέμπτη, ότι το ποσοστό των ανθρώπων που ζουν στο επίπεδο φτώχιας στις ΗΠΑ αυξήθηκε από 13,2% που ήταν το 2008, στο 14,3% το 2009. Αυτό σημαίνει ότι 43,6 εκατομμύρια Αμερικανοί ζούσαν στο επίπεδο φτώχειας πέρυσι, αριθμός αυξημένος κατά 4 εκατομμύρια σε σύγκριση με το 2008.
Η Στατιστική Υπηρεσία καθορίζει το επίπεδο φτώχειας σε ετήσιο εισόδημα κάτω των 22 χιλιάδων δολαρίων για μια τετραμελή οικογένεια.
Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε ότι οι αριθμοί δείχνουν πόσο δύσκολη ήταν η περσινή χρονιά για τους αμερικανούς, ωστόσο επεσήμανε ότι η κατάσταση θα μπορούσε να ήταν χειρότερη. Όπως τόνισε ο κύριος Ομπάμα εκατομμύρια αμερικανοί ξεπέρασαν το επίπεδο φτώχιας εξαιτίας των ενισχυτικών προγραμμάτων της κυβέρνησης. (VOA)

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.