Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Μέλη και Φίλοι του ΠΑΣΟΚ: Οι Ιδεολογίες ΔΕΝ Αλλάζουν


Η ιδρυτική διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο:
«Εθνική Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία - Κοινωνική Απελευθέρωση»

Το καταστατικό και τα θεμελιώδη ιδρυτικά κείμενα ενός κόμματος ή κινήματος αποτελούν μη δυνάμενη να αλλοιωθεί έκφραση των σκοπών και του πολιτικού πιστεύω και προσανατολισμού του.
Για το ΠΑΣΟΚ τέτοια κείμενα είναι το καταστατικό και η ιδρυτική πολιτική διακήρυξη της 3η Σεπτέμβρη του 1974.
Μέσα στα κείμενα αυτά εκφράζονται οι βασικές πολιτικές αρχές που διέπουν την συγκρότηση και την λειτουργία του κινήματος. Είναι οι αρχές της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού, οι πολιτικές αρχές με βάση τις οποίες συγκροτήθηκε το κίνημα, με την επιδίωξη της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας να έχουν εξέχουσα θέση στους πολιτικούς σκοπούς του κινήματος.
Οι θεμελιώδεις αυτές αρχές δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να χάσουν το νόημά και το περιεχόμενό τους. Ούτε βέβαια μπορούν να αποτελέσουν κενό γράμμα ή να απαλειφθούν, όπως δεν μπορούν να απαλειφθούν τα ιστορικά κείμενα, οι επιδιώξεις, οι σκοποί. ...
Μία σειρά από καιροσκόπους εισοδιστές με άλλες πολιτικές θέσεις και αντιλήψεις μπήκαν στο ΠΑΣΟΚ και επειδή είχαν ως σκοπό τους την ατομική άνοδο και τα στενά συμφέροντά τους ανήλθαν σε αξιώματα.
Με αυτούς τους ανθρώπους σε ηγετικές θέσεις, με ανθρώπους που δεν έχουν καμία γνώση και σχέση των εννοιών της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού, το ΠΑΣΟΚ μεταλλάχθηκε σε ένα ακραίο νεοταξικό, νεοφιλελεύθερο και δεξιό κόμμα. Χωρίς καμία ιδεολογική και πολιτική παραγωγή κατάντησε περίγελο και ανέκδοτο της κοινωνίας και μηχανισμός διαχείρισης και συντήρησης που βλάπτει την ελληνική κοινωνία με τις οικτρές του επιλογές και πολιτική ποιότητα.
Το ΠΑΣΟΚ του σήμερα, το μεταλλαγμένο αυτό πολιτικό έκτρωμα, όχι μόνο δεν αποτελεί κόμμα και κίνημα του δημοκρατικού σοσιαλισμού, αλλά αντιστρατεύεται και τις δύο αυτές πολιτικές αρχές που αποτελούν τους θεμέλιους λίθους και πυλώνες του. Για το ΠΑΣΟΚ του σήμερα, οι σκοποί της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας, της κοινωνικής απελευθέρωσης, της χειραφέτησης του λαού , του ελέγχου από την κοινωνία των μέσων παραγωγής, αποτελούν καταστάσεις προς συκοφάντηση και αποφυγή.
Τα κόμματα και οι πολιτικές αντιλήψεις που τα συγκροτούν δεν αλλάζουν περιεχόμενο.
Αλήθεια, σε ποια πολιτική δημοκρατική και σοσιαλιστική απαντάται ως πολιτική επιλογή το ξεπούλημα της χώρας, οι «απελευθερώσεις» των αγορών, η αδιαφορία για τα προβλήματα του λαού, η παράδοση όλης της οικονομίας στις τράπεζες και στο πολυεθνικό κεφάλαιο;
Αυτά και άλλα πολλά πρεσβεύει, επιτελεί και προπαγανδίζει χωρίς αιδώ το ΠΑΣΟΚ του σήμερα. Το νεοταξικό ΠΑΣΟΚ της παγκοσμιοποίησης και του νεοφιλελευθερισμού.
Το άγος της ελληνικής κοινωνίας είναι αυτοί που μετάλλαξαν ένα κόμμα ελευθερίας, δημοκρατίας και σοσιαλισμού, σε ένα κόμμα που πρεσβεύει και πράττει τα ακριβώς αντίθετα.
Εμείς δεν φεύγουμε από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και δεν συναινούμε στις επιλογές και τις πολιτικές τους.
Παντού θα μας βρουν απέναντι, σε κάθε πολιτική, σε κάθε επιλογή, σε κάθε εκλογή. Μέχρι να ξεκουμπιστούν να φύγουν από το ΠΑΣΟΚ όλοι αυτοί οι λεροί λιγούρηδες, που το καταστρέφουν και καταστρέφουν μαζί του το πιο δημιουργικό και αγνό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.
Οι ιδεολογίες δεν αλλάζουν !!!.
ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.