Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Εμείς βάζουμε στοίχημα, γιατί τελικά λεφτά για το Ιόνιο υπήρχαν…

Γράφει ο Ποπολάρος

Εχθές το βράδυ το είχαμε προβλέψει και απόψε επιβεβαιωθήκαμε. Μέσω δημοσκόπησης το κομματικό κατεστημένο του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να δώσει το φιλί της ζωής στον επίσημο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στα Επτάνησα κ. Ηλία Μπεριάτο.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στην Κεφαλονιά ο κ. Ηλίας Μπεριάτος παίρνει σύμφωνα με την δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO 23 % (o Κ. Σπύρου παίρνει σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση 27 % και ο κ. Καλούδης της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ μόνο 6 %)
Δηλαδή την ώρα που σε όλη της Ελλάδα η αντί-μνημονιακή λογική κερδίζει συντριπτικά ποσοστά και οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι σαρώνουν στην ριζοσπαστική Κεφαλονιά, ο φίλο- μνημονιακός υποψήφιος κ. Ηλίας Μπεριάτος θριαμβεύει.
Κάπου κάτι πάει στραβά.
Φαίνεται ότι τελικά για το Ιόνιο λεφτά υπήρχαν (ενώ για την υπόλοιπη Ελλάδα ΟΧΙ γι’ αυτό η αντί-μνημονιακή ψήφος θεριεύει).
Ας σημειώσουμε αυτά τα ποσοστά και ας τα συγκρίνουμε με τα πραγματικά αποτελέσματα που θα προκύψουν το βράδυ.
Εμείς από τώρα βάζουμε στοίχημα ότι η σειρά το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου και στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων της Κεφαλονιάς θα είναι:
1) Σπύρου 2) Καλούδης 3) Μπεριάτος…
Είμαστε βέβαιοι ότι οι Κεφαλλονίτες θα ψηφίσουν αντί-μνημονιακά και θα δώσουν απάντηση σε αυτές τις μεθοδεύσεις.
Γι’ αυτό βάζουμε στοίχημα.
Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει κάποιος που θα ανταποκριθεί.  

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

3 σχόλια:

 1. ΡΕ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ Ο ΚΑΛΟΥΔΗΣ, ΜΕΓΑΛΟΠΑΣΟΚΟΣ ΓΑΡ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ;.
  ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΕ, ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ. Ο ΣΑΡΛΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΠΟΚΗΡΥΞΕ ΚΑΙ ΕΠΡΑΞΕ. ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ.
  ΔΕΝ ΤΟ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΣΕ ΣΤΙΛ ΔΗΜΑΡΑ, ΚΑΛΟΥΔΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο διαχωρισμός των πολιτών σε φιλομνημονιακούς και αντιμνημονιακούς είναι προσχηματικός και απαράδεκτος. Κανείς πολίτης δεν είναι υπερ του μνημονίου.Ολη αυτή η ιστορία δεν είναι τίποτε άλλο παρά η προσπάθεια του πολιτικού συστήματος να διασώσει την υπάρχουσα πολιτική τάξη πραγμάτων.
  Ταυτόχρονα να αποπροσανατολίσει το λαό και για μιά ακόμα φορά να κατευθύνει την οργή και τις διαμαρτυρίες του σε λάθος κατεύθυνση.
  Το μνημόνιο είναι συνέπεια και όχι αιτία.
  Απ'τη στιγμή που χάνεις την οικονομική σου αυτοτέλεια , θα χάσεις και την πολιτική.Αρα θα κυβερνιέσαι με κάποιο είδος μνημονίου που σου επιβάλλουν οι δανειστές σου . Τα υπόλοιπα είναι κουβέντες για να περνάει η ώρα . Πως όμως να το πουν αυτό οι πολιτικοί μας στο λαό?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Θα μπορούσες να πάρεις και την άλλη εκδοχή διαχωρίζοντας τους πολιτικούς σε ειλικρινείς, έντιμους, λαμόγια και ψεύτες.
  Θα μπορούσες επίσης για παράδειγμα να αναφέρεις τους επί 35 χρόνια κυβερνητικούς για αθέτηση στις προεκλογικές τους υποσχέσεις και να αναφερθείς στις μετεκλογικές τους πράξεις.
  Θα μπορούσες ακόμη να συγκρίνεις τι οικονομία παρέλαβαν και τι παρέδωσαν, αυτό ακόμη και σε άλλους τομείς: Υγεία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια, αξιοκρατία... πολιτισμό κ.α.π.
  Θα μπορούσες... πολλά ακόμη, αλλά συν ευθύνη, ισοπέδωση, συμψηφισμό μόνο ένας Πάγκαλος επιτρέπεται λόγω ακαταλόγιστου να τοποθετείται.

  Σαφώς και ο διαχωρισμός των πολιτών σε φιλομνημονιακούς και αντιμνημονιακούς είναι όχι μόνον προσχηματικός αλλά και παραπλανητικός.

  Θα μπορούσα επίσης να συμφωνήσω με το σχόλιό σου, εάν πράγματι μας έδειχνες όλους αυτούς που μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση της υπερχρέωσης και οικονομικής εξαθλίωσης...

  Η εύκολη λύση να πληρώσει ο λαός είναι, ο εύκολος, ο συνήθης και ο πλέον εφικτός πλην όμως ανέντιμος και... πάντα με την συναίνεση μέρους του λαού ο οποίος έχει πεισθεί για την συνενενοχή του...

  ΑπάντησηΔιαγραφή