Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Η μυστική επίσκεψη της Διαμαντοπούλου στον Σαν Φρανσίσκο και η συνέντευξή της...

Θα δείτε τα φωτεινά μυαλά της κυβέρνησης που θεωρούν την πληροφορική εργαλείο στα άλλα μαθήματα και όχι αυτόνομη επιστήμη. Δηλαδή θέλουν οι μαθητές του λυκείου να είναι απλοί χρήστες των υπολογιστών και να μην παίρνουν μια σωστή εκπαίδευση πάνω στην επιστήμη της πληροφορικής. Μας θυμίζει τον Πάγκαλο που δεν γνώριζε το google maps... Όπως τα Μαθηματικά κ. υπουργέ είναι εργαλείο σε πολλές επιστήμες έτσι και η πληροφορική που είναι από μόνη της μια επιστήμη όπως και τα Μαθηματικά.

Στο Σαν Φρανσίσκο βρέθηκε την Κυριακή 10 Οκτωβρίου η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Η Υπουργός κατά την παραμονή της εκεί διέμεινε στο ξενοδοχείο Fairmont, όπου έδωσε και τη συνέντευξη τύπου (φωτό). Σύμφωνα με  ...
ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του ιστολογίου η Υπουργός θα έχει συναντήσεις με στελέχη επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας στη Silicon Valley.
Εντύπωση προκαλεί η μυστικότητα γύρω από την επίσκεψη, καθώς κανένα μέσο δεν αναφέρθηκε σε αυτήν, ούτε εξέδωσε το Υπουργείο σχετικό δελτίο τύπου.

Στην ανακοίνωση της σελίδας του Υπουργείου αναφέρεται μόνο η επίσκεψη της Υπουργού στη Silicon Valley μεταξύ 11/10 και 13/10. Η κα Διαμαντοπούλου, όμως, βρίσκεται στο San Fransisco τουλάχιστον από τις 10/10, όταν και έδωσε τη συνέντευξη στο ξενοδοχείο Fairmont, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας βρίσκεται εκεί κάποιες ημέρες νωρίτερα της 10ης Οκτωβρίου. Αυτός ήταν και ο λόγος της "Μυστικής (?) επίσκεψης" στον τίτλο της ανάρτησής μας.
Τέλος, ενώ λαμβάνουμε σε κάποια διεύθυνση του ιστολογίου όλα τα ΔΤ που εκδίδει το Υπουργείο, αυτό αναρτήθηκε απλά στην ιστοσελίδα και δεν απεστάλη ή τουλάχιστον για κάποιο λόγο δεν το λάβαμε εμείς. Αλλά και να είχαμε λάβει γνώση πάλι θα μας δημιουργούνταν, ευλόγως νομίζω, ερωτηματικά, διότι, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, λείπουν ημέρες από την επίσκεψη της Υπουργού στο ΣΦ στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.