Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Αυλωνίτης, Ωρέέέέ πού πάμε ρέ : Ο ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ» ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, ΟΜΠΡΕΛΑ ΣΤΟ ΜΠΙΖΝΕΣ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ!
   Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί  στην Αθήνα, το πρώτο Επενδυτικό Φόρουμ για την Πράσινη Ανάπτυξη στη Μεσόγειο, με ατζέντα τη χρηματοδότηση «πράσινων» επενδύσεων. Πρόκειται για ένα πραγματικό μπίζνες - πάρτυ στο οποίο θα συμμετέχουν ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, Πρωθυπουργοί και Υπουργοί χωρών, τραπεζίτες και στελέχη πολυεθνικών.
    Tην Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, ως προπομπός του μπίζνες - πάρτι, θα έχει προηγηθεί με πρωτοβουλία του Γ. Παπανδρέου, Σύνοδος Κορυφής των Χωρών της Μεσογειακής Λεκάνης για την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο, στην οποία θα συζητηθούν μέτρα, κρατικά και διακρατικά προγράμματα, που μπορούν να συγκεκριμενοποιηθούν από πολυεθνικές και τράπεζες την επόμενη κιόλας μέρα!
   Το επενδυτικό φόρουμ του Σαββάτου, διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕΠ) αλλά και από  το Ινστιτούτο για το Κλίμα και την Ενεργειακή Ασφάλεια (i4cense). Το «Ινστιτούτο» αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από μια ΜΚΟ, στην οποία Ιδρυτής και Πρόεδρος είναι ο αδελφός του Πρωθυπουργού, Ανδρίκος Παπανδρέου! Τελικά, από ότι φαίνεται η οικογενειοκρατία δεν υπάρχει μόνο στη Βόρεια Κορέα!
      Στο επενδυτικό αυτό φόρουμ, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, θα συμμετάσχουν σημαντικοί ιθύνοντες της πολιτικής, φορείς παροχής τεχνολογίας, κορυφαίοι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και του χρηματοπιστωτικού τομέα, και διεθνείς επενδυτές, για να συζητήσουν σχετικά με τις πρωτοβουλίες και τις επενδύσεις που απαιτούνται για την ανάπτυξη μιας βιώσιμης πράσινης οικονομίας στη Μεσόγειο.
Η ημερήσια διάταξη θα περιλαμβάνει τα εξής βασικά θέματα:
• Πώς μπορεί να δημιουργηθεί ένα νομοθετικό και χρηματοπιστωτικό πλαίσιο που θα παρέχει κίνητρα και θα προάγει τις πράσινες επενδύσεις στη Μεσόγειο.
• Πώς μπορεί να αξιοποιηθεί για τις εγχώριες και τις γειτονικές αγορές το εξαιρετικό δυναμικό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που διαθέτει η Μεσόγειος –με εστίαση στη μελέτη που εκπόνησε η ΕΤΕπ σχετικά με το Μεσογειακό Σχέδιο Ηλιακής Ενέργειας, το οποίο αποτελεί μια από τις προτεραιότητες που εγκρίθηκαν κατά τη σύνοδο κορυφής της Ένωσης για τη Μεσόγειο το 2008.
• Πώς μπορεί να προσελκυστεί η προσοχή διεθνών επενδυτών σε ευκαιρίες για πράσινα έργα στη Μεσόγειο, κυρίως στους τομείς της ανάπτυξης και της καινοτομίας, του τουρισμού, της αναβάθμισης αστικών περιοχών, της έρευνας και της ενεργειακής απόδοσης.
   Με άλλα λόγια, βλέπουμε πως η Κυβέρνηση του περιβαλοντοκτόνου fast track και ειδικότερα ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, προσπαθούν να παίξουν ρόλο «μεσιτών», σε πολυεθνικά επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία επιθυμούν παράλληλα να διαφημίσουν τη δήθεν «πράσινη ευαισθησία» τους! Με μπόλικη μάλιστα δόση οικογενειοκρατίας...

altΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Ι4CENSE, TH MKO ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΚΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

   H i4cense (Institute for Climate and Energy Security) είναι μια ΜΚΟ, η οποία δραστηριοποιείται στη Μεσόγειο και την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Διακηρυγμένος σκοπός της, είναι η «προώθηση αποτελεσματικών πρωτοβουλιών για το κλίμα και την ενεργειακή ασφάλεια στην Μεσόγειο». Με άλλα λόγια, προσπαθεί να παίξει το ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ κυβερνήσεων και πολυεθνικών εταιρειών, με σκοπό την υλοποίηση «πράσινων» επενδυτικών σχεδίων.

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

   Τα βιογραφικά των λοιπών (πλην του Προέδρου Ανδρίκου Παπανδρέου), μελών του ΔΣ καθιστούν σαφές πως η συγκεκριμένη ΜΚΟ εντάσσεται στο γνωστό τόξο στο οποίο εντάσσονται και οι περισσότερες ΜΚΟ. Αυτό δηλαδή της προώθησης των διεθνών επιχειρηματικών και γενικότερα ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.


Ipek Nur Cem Taha: Ιδρυτής και επικεφαλής της πολυεθνικής τηλεοπτικής πρωτοβουλίας Global Leaders, η οποία παίρνει συνεντεύξεις από διεθνής εμβέλειας πολιτικά πρόσωπα (πχ Χ. Σολάνα, Κ. Ανάν, Μ. Ωλμπράιτ, Χ. Καρζάι κλπ) αλλά και από στελέχη πολυεθνικών. Είναι παράλληλα μέλος του Διεθνούς Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου της Κολούμπια.

Jose Maria Figueres: Πρώην Πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, κατά την περίοδο 1994-98. Εργάζεται έκτοτε ως κορυφαίο στέλεχος πλειάδας πολυεθνικών εταιρειών. Διαθέτει πτυχίο πολιτικού μηχανικού από τη Στρατιωτική Ακαδημία West Point των ΗΠΑ.

Μάρκος Κουναλάκης: Είναι καθηγητής ΜΜΕ και Επικοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κεντρικής Ευρώπης, το οποίο βρίσκεται στην Βουδαπέστη. Πρόκειται για ένα αγγλόφωνο εκπαιδευτικό ίδρυμα, που ιδρύθηκε μετά το 1991, και έχει επικεφαλής τον πρώην Πρόεδρο του Ιδρύματος Κένεντυ John Shattuck. Ο Μ. Κουναλάκης, κάλυψε δημοσιογραφικά την κατάρρευση του υπαρκτού Σοσιαλισμού σε Τσεχοσλοβακία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας. Είναι παντρεμένος με την κόρη του αμερικανού, ελληνικής καταγωγής, πρέσβη στη Βουδαπέστη, κα. Ελένη Τσακοπούλου – Κουναλάκη.

Nick Mabbey: Περιβαλλοντολόγος και συγγραφέας βιβλίων για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Σύμβουλος του Πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας Τ. Μπλερ μέχρι το 2005.

Simon Reddy: Κορυφαίο πρώην στέλεχος της Greenpeace International, νυν εκτελεστικός διευθυντής της γραμματείας της πρωτοβουλίας C40 Climate Leadership Group. Η τελευταία αποτελεί μια χαλαρή δικτύωση 40 μεγάλων πόλεων (μεταξύ των οποίων και η Αθήνα), για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου.
Joseph A. Stanislav: Ιδρυτής της εταιρείας συμβούλων JAStanislaw Group, LLC, η οποία ειδικεύεται σε στρατηγικές μελέτες και περιβαλλοντικές μελέτες.
Dimitri Zenghelis: Στέλεχος της Οικονομικής Διεύθυνσης της πολυεθνικής εταιρείας πληροφοριακών συστημάτων Cisco. Επικεφαλής οικονομικών προβλέψεων και μακροοικονομικής ανάλυσης του Υπουργείου Οικονομικών μεταξύ 1999 - 2007.
 ΣΧΟΛΙΟ:

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.