Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Είπατε τω Βασιλεί , «Σύντροφοι»…

 Γράφει ο Δευκαλίων
Είπατε τω Βασιλεί, «Σύντροφοι»…
·        Όταν το 1993 το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου διαδέχθηκε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κ. Μητσοτάκη, η χώρα αντιμετώπιζε αντίστοιχης κλίμακας δημοσιονομική κρίση σαν αυτή που αντιμετώπισε η νέο-εκλεγείσα κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
·        Η χώρα έγινε την προηγούμενη άνοιξη έρμαια του νομισματικού και εμπορικού πολέμου και των μεθοδεύσεων ξένων και ελλήνων κερδοσκόπων με αποτέλεσμα να καταλήξει στα νύχια του ΔΝΤ.
·        Το συνολικό Ελληνικό Χρέος (Δημόσιο και Ιδιωτικό), είναι κατά πολύ μικρότερο (ως ποσοστό του ΑΕΠ), από το αντίστοιχο χρέος των κρατών που συμμετέχουν στο περιβόητο μνημόνιο και δανείζουν την Ελλάδα
·        Η χώρα σήμερα (και παρά την πτώση των spread) συνεχίζει να δανείζεται με υψηλά επιτόκια. Μόνον το Πακιστάν δανείζεται με υψηλότερα επιτόκια από αυτά της Ελλάδας.
·        Η εφαρμογή του περιβόητου μνημονίου δεν πάει καλά. Οι στόχοι για τον περιορισμό της Ύφεσης και την μείωση του Πληθωρισμού, είναι πλέον βέβαιο ότι δεν θα επιτευχθούν ενώ τους τελευταίους 2 μήνες και η επίτευξη του στόχου για μείωση του Δημόσιου Ελλείμματος φαντάζει σχεδόν αδύνατη.
·        Η Ελληνική Οικονομία έχει μπει εξ αιτίας της εφαρμογής του περιβόητου μνημονίου σε ένα σπιράλ θανάτου, όπου η ύφεση και ελλείμματα αλληλό-τροφοδοτούνται και αυξάνουν την ανεργία και την φτώχεια βυθίζοντας την χώρα σε μία πρωτόγνωρη οικονομική και κοινωνική κρίση.
·        Η διακυβέρνηση της χώρας ασκείται από Έλληνες και Ξένους που δεν εκλέχθηκαν με την ψήφο του Ελληνικού Λαού και δεν εμπνέονται ούτε δεν διδάσκονται από την Ελληνική Ιστορία και τις αξίες τις αρχές της δημοκρατικής παράταξης αλλά καθοδηγούνται από τα νέο-φιλελευθέρα κέντρα της ΕΕ και της Wall Street.

Είπατε τω Βασιλεί, «Σύντροφοι»…
·        Την Ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης και την θέση του Έλληνα Πρωθυπουργού υπηρέτησαν Άνδρες Γενναίοι και Πατριώτες που σημάδεψαν με την θυσία τους στα πεδία των μαχών την Ιστορία της Χώρας πεθαίνοντας πάμπτωχοι σε ένα στρατιωτικό κρεβάτι.
·        Την Ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης και την θέση του Έλληνα Πρωθυπουργού υπηρέτησαν Άνδρες Επιφανείς και Σπουδαίοι που παρ’ όλο ότι είχαν ταπεινή καταγωγή είχαν οράματα μεγάλα και άνοιξαν νέους δρόμους προόδου για την Χώρα.

Είπατε τω Βασιλεί, «Σύντροφοι»…
·        Η ιστορία της Δημοκρατικής Παράταξης είναι γραμμένη με ποτάμια αίματος, δακρύων και ιδρώτα. Για να γραφτεί με την έντιμη και πατριωτική γραφίδα χάθηκαν άνθρωποι, διαλύθηκαν οικογένειες και καταστράφηκαν ζωές.
·        Η ιστορία της Δημοκρατικής Παράταξης είναι ταυτισμένη με γεγονότα Εθνικής Ανάτασης και Ολοκλήρωσης με πολιτικές συμφιλίωσης και ειρήνευσης με κοινωνική πρόοδο και οικονομική ανάπτυξη.
·        Η ιστορία της Δημοκρατικής Παράταξης είναι ένα από τα πιο σπουδαία κεφάλαια της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας. Είναι μία πολύτιμη κληρονομία για τα παιδιά μας και για τις γενιές που έρχονται. Αυτήν την ιστορία κανείς δεν έχει δικαίωμα να την σπιλώσει και να την αμαυρώσει.

Είπατε τω Βασιλεί, «Σύντροφοι»…
Η Ιστορία ποτέ δεν ηττήθηκε και πάντα στο τέλος εκδικείται… 

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.