Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Χορηγίες με πολλά ερωτηματικά από την "ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ-Travel": ''Λεφτά υπάρχουν'' για... ''δημοσιοκάφρους''

Ας τολμήσουν να κάνουνε έναν δημόσιο διάλογο με bloggers - ... ας τολμήσουν...
'Ολα τα έξοδα, για 5 ημέρες ταξίδι στην Ουάσιγκτον, 28 Ελλήνων δημοσιογράφων, με αφορμή την σύνοδο του ΔΝΤ (Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου) πλήρωσε η ''Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος'', σε καιρούς πολύ δύσκολους, για την...τράπεζα και την πατρίδα μας! 
Παραθέτει και μεγάλη δεξίωση προς τιμήν τους, σε ξενοδοχείο της Ουάσιγκτον, Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, με την παρουσία του υπουργού κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. 

EDIT: ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Οι ''δημοσιογράφοι είναι περίπου 40 και όχι 28, όπως ενωρίτερα αναφέραμε. Μπράβο Γιώργαρε πρωθυπουργάρα... Μπράβο στην ''Εθνική Τράπεζα'': Την ώρα που η μετοχή της κατρακυλάει, στέλνει καμιά 40αριά ''μαϊντανούς'' νταβατζήδικων ΜΜΕ της Αθήνας, γιά...ψώνια και διασκέδαση στην Ουάσιγκτον. ''Εις υγείαν των κορόϊδων''...

Δεν μάθαμε αν, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών, πάνε και σε κανένα πολυκατάστημα για...ψώνια, όπως έκανε πρόσφατα ο ΥΠΕΞ Δημ. Δρούτσας, στη Νέα Υόρκη. (Σχετική αναφορά: ''Τουρίστας'' σε Νέα Υόρκη και Σικάγο ο υπουργός Πολιτισμού Mr. Paul Geroulanos, για να... προβάλει τον ελληνικό... τουρισμό !"

Σχόλιο: Ψάξαμε στο διαδίκτυο (δες εδώ) πως οι χορηγίες καλά κρατούν και μας μεταφέρουν αυτά που "πρέπει να ξέρουμε". Ευτυχώς που εμείς αναδημοσιεύουμε, τον φίλο μας τον Γιώργο Λυκομήτρο από το "ΚΑΛΑΜΙ", που τολμά να γράφει μόνο αλήθειες και τα πραγματικά γεγονότα,  χωρίς να στρογγυλεύει γωνίες,  να προσθέτει και να αφαιρεί ή να ωραιοποιεί την επικαιρότητα.

Στη Ελλάδα δυστυχώς αυτή η δημοσιογραφία ΔΕΝ υπάρχει. Το δόγμα των χορηγών γνωστό: "Μάθε να κερνάς... για να καλοπερνάς". Τα άλλα είναι γνωστά από την εποχή του 1990-1993, με τον ακατονόμαστο,  τότε πρωθυπουργό να μας ομολογεί κυνικά ότι οι "Ελληνες ξεχνάνε γρήγορα". Έχει πει τις αλήθειες του όπως το ότι: "δεν κάνει για πρωθυπουργός ο γιος του Ανδρέα..." (που εμείς!!! να καταλάβουμε τον εφιάλτη τι εννοούσε!!!) άποψη που είχε εκφράσει και ο έτερος χοντρόπετσος που ανταμείφτηκε με ένα "αντί" στη "Μεγάλη ξενόφερτη παρέα των ΜΗ σοσιαλιστών".

Βέβαια... που να αναφερθούμε και στα σημερινά...
"ότι σκάνδαλα δεν υπάρχουν..." κλπ.

Αλλά ο λόγος για την ασθενή μνήμη του Έλληνα, ήταν και στην εποχή,  που τα καλοταϊσμένα παπαγαλάκια, μας έκαναν πλύση εγκεφάλου επί Σημίτη, για το χρηματιστήριο. Το ξεχάσαμε αυτό; ΟΧΙ βέβαια... απλά μας έκαναν να ξεχάσουμε την δική τους συμμετοχή και των αφεντικών τους,  εργολάβων,  την περίοδο εκείνη.
Ήταν η χρυσή εποχή των εκδοτών για εισροή φρέσκου χρήματος αντί χαρτιών (τότε ήταν σε χαρτιά - μετά εξαφάνισαν την αξία τους και τα ονόμασαν "άυλα" για να μην τα φτιάξουμε ταπετσαρία για τους τοίχους).
ήταν η εποχή που τα μικρομάγαζα των εκδοτών μεγαλούργησαν με ανέξοδο χρήμα και φτιάχτηκαν τα περίφημα "Εκδοτικά Συγκροτήματα" παράλληλα με τα "Εργολαβικά" και τα σκάνδαλα που κανείς δεν τιμωρήθηκε κανείς.
Ας τολμήσουν ένα "Πόθεν Έσχες" εκείνης της εποχής... για να δούμε που πήγε το χρήμα και πως ένας βρώμικος αέρας μεθανίου έφτιαξε τα νέα τζάκια της Εκάλης... Βρώμικοι - κίτρινοι τύποι μεγαλούργησαν από το "τίποτα".
Ένα ευφυές "τίποτα" που είχε μέσα  από τραπεζίτες, (παρά) δικαστικούς και όλα τα λαμόγια που παρίσταναν τους  επενδυτές της φούσκας και του νεοφιλελεύθερου λαϊκού καπιταλισμού και τόσες άλλες αηδίες που οι ΜΜΕέδες έπεισαν τον κάθε κουζουλό μικροκαταθέτη να επενδύσει  το μέλλον του για την χρεωκοπία του σήμερα.

Ας τολμήσουν να κάνουνε έναν δημόσιο διάλογο με bloggers -  ... ας τολμήσουν...

Σε μια τέτοια κρίση, υπάρχουν χορηγοί για 28 δημοσιογράφους!!! άραγε γιατί;
τι είδους εισαγόμενο κουτόχορτο θα μας σερβίρουν τα βράδια άραγε;

Τίμιε αναγνώστη μας, εμείς θα έχουμε επαφή με το "ΚΑΛΑΜΙ" και θα σας ενημερώσουμε, όπως κάνουμε κάθε φορά σε αυτές τις ελιτίστικες αποστολές που το χρήμα ρέει άφθονο, πότε από σπατάλη του κρατικού κορβανά και πότε με τις "άδολες" χορηγίες...

Νάσος 

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.