Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η συνεχής κατρακύλα του τόπου μας δεν έχει τελειωμό.
Την Κυριακή, όλοι μας, «δεξιοί», «κεντρώοι», «αριστεροί» βάζουμε το πρώτο λιθαράκι, κάνουμε το πρώτο βήμα για να ανατρέψουμε όσα μας σκοτώνουν: τους μαυρίζουμε και ψηφίζουμε ο,τιδήποτε άλλο εκτός από αυτούς.

Γράφει η συνεργάτης μας Βίτσα

Θεωρούσαμε την προηγούμενη κυβέρνηση την χειρότερη του τόπου, αγωνιστήκαμε και την διώξαμε. Ήλθε αυτή η κυβέρνηση σε εκλογές που έγιναν με το πρόσχημα της «απόφασης» του λαού για την λήψη σκληρών οικονομικών μέτρων. Ο λαός, εμείς, «αποφανθήκαμε» ότι δεν θέλουμε τέτοια μέτρα και αυτή η κυβέρνηση ψηφίστηκε για να μην εφαρμόσει μέτρα, όπως άλλωστε υποσχόταν. Τα εφάρμοσε και τα εφαρμόζει με το πιο σκληρό τρόπο και μας έσυρε σε επαχθείς συμφωνίες με το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε., που όμοιές τους δεν έχουν υπάρξει ποτέ και σε κανένα μέρος του κόσμου. Δεν είναι όμως μόνο οι επαχθείς συμφωνίες και η αντίθεση με την λαϊκή εντολή, Αυτή η κυβέρνηση αποδεικνύεται μέρα με την μέρα τόσο προκλητικά φαύλη, γελοία και ανίκανη, που μόνη και μόνη η παραμονή της στην εξουσία της χώρας αποτελεί άγος, ντροπή για τον ελληνικό λαό. ...
Μήπως ο ελληνικός λαός είναι τόσο «φλώρος», φαύλος και ανίκανος όσο είναι η κυβέρνησή του; Δεν νομίζω, δεν το κρίνω, δεν το νοιώθω γύρω μου. Γύρω μου βλέπω ένα λαό που ασφυκτιά, που καταπιέζεται, που δεν αφήνεται να προχωρήσει, επειδή κυβερνήσεις γελοίων, άχρηστων και «φλώρων», δεν έχουν καμία ικανότητα να δημιουργήσουν πραγματικές πολιτικές που θα απελευθερώσουν τους Έλληνες πολίτες, τον ελληνικό λαό και θα αξιοποιήσουν τις τεράστιες συλλογικές του δυνατότητες.
Ναι εμείς, ο ελληνικός λαός πετάξαμε το γάντι στον πρωθυπουργό και την άνευρη και ανίκανη κυβέρνησή του και εμείς θα αναμετρηθούμε μαζί τους την Κυριακή.
Ναι, εμείς οι προοδευτικές δυνάμεις αυτού του τόπου, ξεκινάμε την Κυριακή για να ανατρέψουμε την πολιτική φαυλότητα, πρώτα των «κομμάτων εξουσίας» και μετά των υπόλοιπων. Ακόμα και εάν είμαστε ή αποτελέσαμε κομμάτια και ενεργά στελέχη αυτών των κομμάτων η φαυλότητα και η ανικανότητά τους, μας κάνει να αποφασίσουμε την τιμωρία τους και να βλέπουμε την πλήρη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού ως την μόνη λύση για την χώρα μας.

Τα κόμματα εξουσίας, αντί για χώρους πολιτικής παραγωγής και διαλόγου μετατράπηκαν σε ακανθώδεις για την κοινωνία, μηχανισμούς εξάρτησης του λαού και βολέματος άχρηστων ημετέρων. Τα καταστροφικά αποτελέσματα της κομματοκρατίας αυτής τα βιώνουμε επί δεκαετίες. Κοντά στους μηχανισμούς αυτούς, τα μικρότερα κόμματα, μετατράπηκαν σε δούρειους ίππους του ίδιου συστήματος. Πήραν και αυτά το μερίδιό τους από το πλιάτσικο σε βάρος του ελληνικού λαού και μετατρέπουν την δυναμική του σε ανούσιες ελεγχόμενες εκτονώσεις, χωρίς στην πραγματικότητα να θίγεται το σύστημα.
Η πρώτη μας αναμέτρηση αυτή την Κυριακή είναι με τα κόμματα εξουσίας και τους υποψηφίους τους, πρέπει να πάρουν μια και καλή το μάθημά τους. Κανείς να μην τους ψηφίσει, κανείς να μην τους δώσει τίποτα περισσότερο από την κοινή χλεύη. Κανείς να μην ψηφίσει υποψήφιους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ., ανεξάρτητα από την μέχρι σήμερα κομματική του προέλευση και σχέση.
Για τα μικρότερα κόμματα του κοινοβουλίου θα ακολουθήσει η λαϊκή «ετυμηγορία» ... .
Ψηφίστε λοιπόν ο,τιδήποτε άλλο πέρα από τα κόμματα εξουσίας και εάν δεν βρίσκετε ή δεν υπάρχουν άλλοι υποψήφιοι της προτίμησής σας, ψηφίστε ελεύθερα, ό,τι πιο «τρελλό» θέλετε. Τίποτα δεν συγκρίνεται με τα αποδεδειγμένα καταστροφικά κόμματα και τους υποψηφίους τους, κανείς δεν μπορεί να είναι χειρότερος και πιο καταστροφικός από αυτούς.
Πολλοί φίλοι, σύντροφοι και συναγωνιστές προτείνουν ως λύση την αποχή από τις εκλογές. Η αποχή θα ήταν μία λύση, εάν το σύστημα την προσμετρούσε και εάν αυτή είχε ουσιαστικές συνέπειες (όπως π.χ. την ακύρωση των υποψηφιοτήτων που αποδοκιμάστηκαν με την αποχή). Δυστυχώς, όχι μόνο δεν υπάρχουν έννομες συνέπειες για τους δι’ αποχής αποδοκιμασμένους, αλλά το εκλογικό σύστημα ενισχύει δια της αποχής και αποδοκιμασίας τους αποδοκιμαζόμενους, επαυξάνοντας τα ποσοστά τους. Έτσι μια καθαρή αποδοκιμασία, αυτή της αποχής, μετατρέπεται από το σύστημα σε ψήφο εμπιστοσύνης της φαυλότητας των αποδοκιμαζόμενων, αφού η αποχή δεν λαμβάνει ποσοστό, δεν προσμετράται πουθενά και δεν έχει καμία αρνητική έννομη συνέπεια
Αντίθετα, εάν στους χίλιους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, απέχουν οι εννιακόσιοι και ψηφίσουν άκυρο οι άλλοι πενήντα, σύμφωνα με το φαύλο εκλογικό σύστημα, αυτός που θα πάρει 26 ψήφους θα εμφανιστεί ότι έλαβε το 52% !!!. Ποιο θα ήταν το ποσοστό του, εάν ψήφιζαν όλοι άλλους υποψήφιους; 
Μόλις 5,1% !!!. Αυτά είναι τα αποτελέσματα από το φαύλο εκλογικό σύστημα. 

Μην παρασυρθούμε συνεπώς από την αηδία που νοιώθουμε. Πρέπει να τιμωρήσουμε, να ανατρέψουμε το πολιτικό σκηνικό της φαυλότητας, πρέπει επιτέλους να απαιτήσουμε το τέλος της φαυλοκρατίας και όχι να την «ενισχύσουμε». Για τους λόγους αυτούς η αποχή δεν είναι λύση αποδοκιμασίας της φαυλότητας.
Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης των «φλώρων», άχρηστων και ανίκανων, μας επέστρεψε προκλητικά το γάντι και μας εκβιάζει με εκλογές, με εικονικές «καταστροφές» και άλλες αντίστοιχες γελοιότητες. Του απαντούμε ως λαός πως δεν αναγνωρίζουμε ως νόμιμη καμία από τις ενέργειές του, γιατί κατέλυσε το Σύνταγμα και πρόδωσε την πατρίδα, όσους τον στήριξαν και τις ιδέες τους. Ο,τι και να κάνει, ο ίδιος και η «κυβέρνηση των φλώρων» θα ανήκουν σύντομα στις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Δεν είναι μόνο το προδοτικό μνημόνιο που υπέγραψαν και κατέλυσε κάθε έννοια ελεύθερου κράτους, ούτε τα «ψευτοδάκρυά» τους για τα μέτρα που από την μία λένε πως είναι αντίθετα με την ιδεολογία τους (ποια ιδεολογία άραγε;) και από την άλλη τα παρουσιάζουν ως προοδευτικές μεταρρυθμίσεις. Αλήθεια κύριε πρωθυπουργέ, είναι διεφθαρμένη συντεχνία συμφερόντων ο ελληνικός λαός; ο άνεργος, ο συνταξιούχος, ο εργάτης, ο αγρότης, ο κάθε Ελληνας που μοχθεί; Γιατί έτσι μας κατονόμασες και μας προσβάλεις καθημερινά με όσα λες και πράττεις εσύ και η «φλωροπαρέα» σου. Το χειρότερο με την κυβέρνηση των πολιτικών νάνων, γιάπηδων και «φλώρων» είναι ότι δεν μπορούν να παράξουν ούτε μισή πολιτική προς το συμφέρον του ελληνικού λαού, για αυτό αντί για πολιτικές ουσίας, εξαπολύουν απειλές, φιμώνουν και τρομοκρατούν.
Εχουν το ίδιο μερίδιο ευθύνης ακόμα και τώρα που είναι στην αντιπολίτευση. Ένα χρόνο πριν υποστήριζαν τα ακριβώς αντίθετα. Σήμερα προσπαθούν να εγκλωβίσουν τον λαό και στρέφονται κατά το μνημονίου που οι ίδιοι θα υπέγραφαν και κατά των μέτρων που οι ίδιοι είχαν σχεδιάσει και υπερφίαλα υποστήριζαν ως επιβεβλημένα. Το χειρότερο από όλα : τάζουν «παραδείσους» και «ανάπτυξη» ενώ κανείς από δαύτους δεν έχει εκπονήσει και προτείνει έστω μισή πραγματική πολιτική για τον σκοπό αυτό.

Την Κυριακή, όλοι μας, «δεξιοί», «κεντρώοι», «αριστεροί» βάζουμε το πρώτο λιθαράκι, κάνουμε το πρώτο βήμα για να ανατρέψουμε όσα μας σκοτώνουν: τους μαυρίζουμε και ψηφίζουμε ο,τιδήποτε άλλο εκτός από αυτούς. 
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.