Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Η απόφαση του ειρηνοδικείου για το ΧΥΤΑ δικαίωσε τους κατοίκους

Μεγάλη νίκη και κύριο χτύπημα στα σχέδια της κυβέρνησης η σημερινή απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαυρίου, που απαγόρευσε την έναρξη του έργου δημιουργίας ΧΥΤΑ στη περιοχή της Κερατέας.
Πιο συγκεκριμένα σε μια αποκαλυπτική διαδικασία που ξεσκεπάζει όλη τη προχειρότητα, την ανικανότητα αλλά κυρίως την δολιότητα των κρατικών ενεργειών, η δικαιοσύνη αποφάσισε πως διατηρεί την προσωρινή διαταγή και δεν επιτρέπει καμία εκτέλεση εργασιών μέχρι την ανακοίνωση των τελικών αποφάσεων που αναμένονται μετά τις γιορτές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας η πλευρά των εργολάβων έπεφτε σε αντιφάσεις και αρκετές φορές συμφώνησε στο γεγονός ότι η έναρξη των εργασιών στερείται νομιμότητας.
Ο Δήμαρχος Κερατέας μετά τη μεγάλη αυτή νίκη δήλωσε ότι «ξέρουμε ότι υπερασπιζόμαστε τη νομιμότητα. Και αυτό ήταν σήμερα ξεκάθαρο σε όλη τη διαδικασία. Καταγγέλλουμε την εισβολή που έχει γίνει στο τόπο μας και αδιαφορεί για τα υπουργικά διατάγματα που χαρακτηρίζουν το Οβριόκαστρο αρχαιολογικό χώρο και τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλους. ...
Καλούμε σήμερα τον κ. Ραγκούση, τον κ. Γερουλάνο, την κα Μπιρμπίλη και τον κ. Παπουτσή όπως συμμορφωθούν με τους νόμους του κράτους και τα διατάγματα, και σταματήσουν αυτές τις αιματηρές και παράνομες επιθέσεις. Τα ΜΑΤ πρέπει να αποχωρήσουν ΤΩΡΑ. Το έργο είναι παράνομο και πρέπει να σταματήσει πριν θρηνήσουμε θύματα και οι δυο πλευρές. Θα είναι υπεύθυνοι.»
Από την πλευρά τους οι δικαιωμένοι και με τη σημερινή απόφαση κάτοικοι δηλώνουν ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την οριστική αποχώρηση των ΜΑΤ από τον τόπο τους. Παράλληλα καταγγέλλουν την κα Χριστοφιλοπούλου, που ενώ όλα αυτά τα χρόνια που ήταν στην αντιπολίτευση, ήταν στη πρώτη γραμμή κατά του έργου και σήμερα με την ιδιότητα της υπουργού επιτρέπει να ξυλοκοπούνται βάναυσα οι συντοπίτες της.
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.