Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Κραυγάζουν οι άφρονες και ανόητοι!...

Γράφει ο Δευκαλίων

Σήμερα είναι Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010. Στον ημερήσιο τύπο και σε πρώτη θέση φιλοξενούνται οι απαισιόδοξες απόψεις που διατύπωσε εχθές ο καθηγητής Roubini σε ομιλία του στην Αθήνα, σε τραπεζικά και επιχειρηματικά στελέχη.
Αναδιάρθρωση χρέους ή επιστροφή στην δραχμή πρόβλεψε ο διάσημος Καθηγητής.
Σε πολύ δεύτερη θέση, οι ακριβώς αντίθετης λογικής δηλώσεις του κ. Dominique Strauss Kahn, που επίσης ήταν στην Αθήνα εχθές και προέβλεψε ότι όλα θα εξελιχθούν καλά για την Ελληνική Οικονομία και τους Έλληνες.
Γιατί άραγε οι Έλληνες Δημοσιογράφοι προτίμησαν να προβάλουν τις απόψεις του καθηγητή Roubini και όχι τον Dominique Strauss Kahn;
Μα γιατί ό δεύτερος συνεχώς διαψεύδεται από την ίδια την ζωή και οι διαψεύσεις του συνοδεύονται από καταστροφές χωρών.
Σήμερα είναι Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010. Εχθές το βράδυ στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ο δείκτης Dow Jones, αφού κατέγραψε μία εντυπωσιακή ημερήσια άνοδο σε επίπεδα λίγο πάνω-λίγο κάτω από αυτά που είχαν διαμορφωθεί προ της κατάρρευσης της Lehman Brothers, υποχώρησε έστω και οριακά κάτω σε αρνητικό έδαφος.
Γιατί άραγε συνέβη αυτό το γεγονός;
Μήπως ρωτά ο άσημος και ταπεινός Δευκαλίων, επειδή το Αμερικανικό Δημόσιο ξεπούλησε και τις τελευταίες μετοχές του Citigroup που είχε στην κατοχή του;
Σήμερα είναι Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου. Εχθές η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου ήταν 1,3363, παρά τα όσα αρνητικά έγιναν στην σύνοδο των υπουργών οικονομικών του Eurogroup, σήμερα το ευρώ υποτιμήθηκε πάλι έναντι του δολαρίου. Αποτέλεσμα η ισοτιμία διαμορφώθηκε στο 1,3200. Μοιραίο αποτέλεσμα της χθεσινής και σημερινής ειδησεογραφίας που προμηνύει μόνο κακά για το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.
Η χθεσινή λοιπόν εικόνα συγκρατημένης αισιοδοξίας, έγινε μόλις σε μία ημέρα εικόνα συγκρατημένης απαισιοδοξίας. Μία μόνο ημέρα γέλασε το χείλι των βρικολάκων του εγχώριου νεοφιλελευθερισμού.
Σήμερα το βράδυ στα τηλεοπτικά δελτία θα κραυγάζουν πάλι όλοι μαζί. «Διαρθρωτικά μέτρα, μειώσεις μισθών και συρρίκνωση εργατικών δικαιωμάτων κλπ».
Μόνο που, Ανόητοι και Άφρονες, η επιβάρυνση του κόστους παραγωγής στην Ελλάδα από τα εργατικά είναι κατά 28 % μικρότερη από την αντίστοιχή μέση Ευρωπαϊκή. Μειώστε λοιπόν το ήδη μειωμένο εργατικό κόστος. Θα μειώσετε έτσι ακόμα περισσότερο την λιανική κατανάλωση.
Οι δικές σας εφημερίδες δεν θα πουληθούν, τα δικά σας εισαγόμενα προϊόντα θα μείνουν στα ράφια, οι δικές σας τράπεζες θα καταρρεύσουν.
Θέλετε διαρθρωτικά μέτρα; Ξεκινήστε από τον εαυτό σας!
Μειώστε τα κέρδη σας, για να μειωθεί ουσιαστικά το κόστος παραγωγής.
Εκκαθαρίστε τους ισολογισμούς σας, που είναι γεμάτοι από σκελετούς, για αποκτήσετε και πάλι την εμπιστοσύνη των χρηματαγορών και να βρείτε φθηνό χρήμα για επενδύσεις από το χρηματιστήριο.
Τίποτε από αυτά δεν θα κάνετε.
Απλά θα συνεχίσετε να κραυγάζετε ανοησίες.
Ζωντανά παραδείγματα της αναγκαιότητας να στρατευθούμε όλοι εθελοντικά στον αγώνα εναντίον του οικονομικού αναλφαβητισμού.
Εσείς, σε αγαστή συνεργασία με την ηττημένη και παραπαίουσα κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, οδηγείτε την χώρα στην χρεοκοπία!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.