Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010

Κυβέρνηση Ραγκούση…

Γράφει το Ζιζάνιο
Πριν πάμε στο κυρίως μενού, θα ρωτήσουμε.
Ποιος μεγαλόσχημος έτρωγε στο πιο σικ restaurant του Κολωνακίου την Τετάρτη το βράδυ; Συγκεκριμένα ποιος έτρωγε με την παρέα του στις «επτά θάλασσες» και μετά κατηφόρισε για την οδό Στησιχόρου;
Πάμε τώρα στα σπουδαία…
Γιάννη (ΡΑΓΚΟΥΣΗ), «Καλλικράτης» στους διπλοθεσίτες ή τριπλοθεσίτες δεν θα υπάρξει;
Το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό  αγαθό, όπως έλεγαν κάποτε στο ΠΑΣΟΚ, αλλά το να κατέχει σήμερα κάποιος δύο ή τρείς θέσεις εργασίας και μάλιστα στον τομέα ευθύνης σου (την Γ.Γ. Επικοινωνίας που είναι προϊστάμενος το ένα από τα δύο σου πνευματικά παιδιά, ο Γιώργος) και ενώ γύρω μας καθημερινά υπάρχει τόση ανεργία μήπως δεν είναι απλά πολυτέλεια αλλά σαφέστατη εύνοια;
Η εύνοια όμως γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν το ίδιο το ευνοούμενο άτομο είναι και αφεντικό, αλλά ταυτόχρονα και απλός εργαζόμενος.
Ας γράψουμε κάτι απλές ιστοριούλες:
Ιστοριούλα 1: Το πρωί είναι  διευθύνων σύμβουλος του ομίλου σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό, το μεσημέρι πετάγεται μέχρι τον 9,84, όπου έχει σύμβαση Α.Χ. και το βράδυ κάνει και μια βόλτα από την Γ. Γ. Επικοινωνίας, όπου επίσης έχει σύμβαση Α.Χ.
Συμπέρασμα: το πρωί αφεντικό και μετά απλός υπάλληλος.
Πως προλαβαίνει; Έλα ντε, φυσική  η απορία.
Ιστοριούλα 2: Είναι μέλος σε Δ.Σ. εισηγμένης, στο περίφημο βιογραφικό της μεταξύ άλλων αναφέρει ότι έχει εργαστεί στο Ράδιο Ρέθυμνο, αλλά έχει συνεργαστεί και με τη Γ. Γ. Ενημέρωσης-Επικοινωνίας. Μέχρι εδώ όλα καλά. Έλα ντε όμως που η συγκεκριμένη κυρία εκλέγεται ως εκπρόσωπος των εργαζομένων  στο υπηρεσιακό συμβούλιο επί σειρά ετών και ακόμη και σήμερα. Λέτε να είναι λάθος το βιογραφικό; Μα πως μπορεί να...
 εκπροσωπεί εργαζόμενους κάποιος που έχει συνεργαστεί;
Συμπέρασμα: Το πρωί παίρνει αποφάσεις κάποιων δισεκατομμυρίων ευρώ προς όφελος   του μεγάλου αφεντικού και το απόγευμα είναι υποστηρικτής των αδύναμων εργαζομένων, των κατατρεγμένων από τα λυσσαλέα κρατικά αφεντικά.
Ιστοριούλα 3: Όλη μέρα είναι γενικός διευθυντής ειδήσεων σε μεγάλο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι και το απόγευμα απλός υπάλληλος.
Συμπέρασμα: Όλο το πρωί απολύει, προσλαμβάνει, δίνει διαταγές και το απόγευμα υπόκειται στη βάσανο του μεροκάματου στη Γ. Γ. Επικοινωνίας. Αλήθεια πως το αντέχει;
Ιστοριούλα 4: Το πρωί-πρωί είναι στη Γ. Γ. Επικοινωνίας όπου τον βόλεψε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη με σύμβαση Α.Χ. Κυρία δεν λέω. Τα δικά μας παιδιά κ.λ.π.  κ.λ.π. Το απόγευμα είναι στον 9,84 πάλι με σύμβαση Α.Χ. και το Σαββατοκύριακο , έτσι για να μην χαλαρώνουμε, είναι ο κεντρικός παρουσιαστής δελτίου ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού.
Γενικό συμπέρασμα: Γιάννη (ΡΑΓΚΟΥΣΗ) Τα καλά του Βουλγαράκη και εσύ άρχισες «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό». Δεν σε βλέπω καλά.


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου