Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

“Σύντροφε” Πρόεδρε, προάγεσαι στην αφαίρεση απορρίπτεσαι στην πρόσθεση!

Γράφει ο Δευκαλίων

Ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ 26 Ιανουαρίου 2011: «Η Δική μας πολιτική εγγυάται και προστατεύει τον αδύνατο».
Ας δούμε λοιπόν τις εγγυήσεις που προσφέρει η κυβερνητική πολιτική στους αδύνατους…
Ως ελάχιστες εγγυήσεις και προστασία κυβερνητικής πολιτικής προς τους αδύνατους, πρέπει να θεωρείται η προσφορά στοιχειώδους στέγης, τροφής, πόσιμου νερού, παιδείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού.
Ας πάρουμε λοιπόν ένα παντρεμένο ζευγάρι, που δεν διαθέτει δικό του σπίτι, έχει ένα νεογέννητο παιδάκι, ενώ εργάζεται μόνο ό ένας από τους δύο γονείς, αμειβόμενος με τον ελάχιστο μισθό. Δηλαδή το ζευγάρι συγκεντρώνει συνολικές μηνιαίες αποδοχές περίπου 750 ευρώ.
Αυτό το ζευγάρι πληρώνει σε μηνιαία βάση 300 ευρώ για ενοίκιο, για λογαριασμούς κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ) και κοινόχρηστα 100 ευρώ, για μετακινήσεις προς και από την εργασία άλλα 50 ευρώ. Άρα το ζευγάρι δαπανά σε μηνιαία βάση 450 ευρώ για στέγη, υποδομές οικίας και μετακινήσεις και του απομένουν άλλα 300 ευρώ για όλες τις υπόλοιπες ανάγκες του…
Με αυτά τα οικονομικά δεδομένα, δαπανά 200 ευρώ μηνιαίως για τροφή οπότε απομένουν 100 ευρώ για όλα τα υπόλοιπα οικογενειακά έξοδα. Για το νεογέννητο οι δαπάνες για παιδικές τροφές και όλα τα υπόλοιπα συναφή είναι σημαντικές και ανέρχονται κάθε μήνα στα 50 ευρώ. Έχουν απομείνει πλέον 50 ευρώ για ένα έκτακτο έξοδο, ή για οποιαδήποτε άλλη ανάγκη. Μου φαίνεται ότι το Κράτος δεν εγγυάται σε αυτό το ζευγάρι σπουδαία πράγματα και το έχει αφήσει απροστάτευτο στην τύχη του.
Θα απαντήσετε ότι αυτό το ζευγάρι είναι ένα ιδιαίτερο παράδειγμα. Μάλλον αυτό το ζευγάρι είναι ένα πλούσιο παράδειγμα γιατί σίγουρα θα υπάρχουν και χειρότερα με δύο άνεργους γονείς η με περισσότερα παιδιά.
Καταλαβαίνουμε όλοι ότι η αρχικώς προαναφερόμενη θέση του Γιώργου Παπανδρέου, ελάχιστη επαφή με την πραγματικότητα και δόση αλήθειας εμπεριέχει.
Δυστυχώς, κάθε ημέρα που περνάει, αυτή η εξουσία και αυτή η κυβερνητική νομενκλατούρα, προκαλεί με πιο δυνατή φωνή την κοινή περί δικαίου λογική και αίσθημα. Αφού αφαίρεσε από τα λαϊκά εισοδήματα τα ελάχιστα χρήματα που εγγυούνταν την ελάχιστη αξιοπρεπή διαβίωση, προκαλεί σήμερα με δηλώσεις πως υλοποιεί κοινωνικά ευαίσθητη πολιτική.
«Σύντροφε» Πρόεδρε, προάγεσαι στην αφαίρεση απορρίπτεσαι στην πρόσθεση!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.