Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Ποιός κυβερνάει αυτή τη χώρα; η νόμιμη κυβέρνηση ή οι εντολοδόχοι των πιστωτών της;

 ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
                ΠΑ.ΣΟ.Κ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                         Αθήνα,13-2-2011

Ποιός κυβερνάει αυτή τη χώρα;

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ εδώ και καιρό με  ανακοινώσεις και δημόσιες τοποθετήσεις  της είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και είχε προβλέψει (δυστυχώς) την αποτυχία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για τον «μονόδρομο» που επέβαλε σε βάρος του ελληνικού λαού και την άκριτη υιοθέτηση του μνημονίου ως δήθεν μοναδικής πολιτικής «για την σωτηρία της χώρας».
        Η καλλιέργεια αισιοδοξίας ότι τα δύσκολα πέρασαν και οι θυσίες του ελληνικού λαού απέδωσαν, με την συνέντευξη της τρόϊκα, έπεσαν στο κενό. Οι αποκαλύψεις τους έδειξαν ότι η ασφυκτική λιτότητα που επεβλήθη και η ανελέητη περικοπή των μισθών και συντάξεων δεν δημιουργεί πλεονασματικούς προϋπολογισμούς ούτε βέβαια αποτελεί τον κατάλληλο τρόπο για να συμμαζευτούν οι σπατάλες του κράτους. 
 Οι τροϊκανοί ομολόγησαν με τον τρόπο τους ότι τα δύσκολα για τον ελληνικό λαό δεν πέρασαν και έρχονται τα χειρότερα. Για χάρη της ανταγωνιστικότητας απαιτούν μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα και εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων αδιαφορώντας για την ύφεση και την αύξηση της ανεργίας που θα επιφέρει. Τέλος απαίτησαν αποκρατικοποιήσεις της τάξης των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για να μειωθεί το χρέος.
Τίποτα δεν θα μείνει έξω από το ξεπούλημα, εκτός από τα αρχαία όπως οι ίδιοι είπαν, για να ικανοποιηθούν οι πιστωτές μας. ...
        Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η απροκάλυπτη επέμβαση στην εσωτερική πολιτική της χώρας που θέτει εκ νέου το ερώτημα ποιός επιτέλους κυβερνά αυτή την χώρα, η νόμιμη κυβέρνηση ή οι εντολοδόχοι των πιστωτών της, ούτε βέβαια οι λεονταρισμοί της κυβέρνησης ότι διαφωνεί με το ύφος των διεθνών επιτρόπων, τα λεκτικά χάδια του κου Πεταλωτή άλλωστε μόνο ως ένδειξη αδυναμίας εκλαμβάνονται, αλλά ποιά είναι η ουσιαστική πολιτική ευθύνη των κυβερνώντων. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για καλλιέργεια αυταπατών και επικοινωνιακών διαχειρίσεων. 
Είναι η ώρα της ειλικρίνειας και των καθαρών απαντήσεων. Οφείλει η κυβέρνηση  και ειδικά ο Υπουργός των Οικονομικών  να μας πουν τι υπέγραψαν; 
Τί ρόλο διαδραματίζει η βουλή πέρα από τι νομιμοποίηση των αποφάσεων των πιστωτών; 
Γνώριζαν οι Υπουργοί και οι Βουλευτές την εκχώρηση κυριαρχικών αρμοδιοτήτων; 
Οι κυβερνητικοί υπεύθυνοι φανταζόντουσαν με ποιό τρόπο έπαιζαν τον ρόλο του εθνικού σωτήρα; 
Εθνική σωτηρία σημαίνει ανασυγκρότηση του ελληνικού κράτους υπό τις επιταγές των αγορών και του νεοφιλελευθερισμού; 
Πόσες επεκτάσεις του μνημονίου προβλέπονται;
Οι τροϊκανοί ενεργούν εκτός του πεδίου της αρμοδιότητάς τους ή προβλέπεται και ειδικό επικοινωνιακό σχέδιο για να αισθανθούν οι Έλληνες ότι έχουν κυβέρνηση που αντιστέκεται; 
Τελικά τι σημαίνει σωτηρία, καθοδήγηση χωρίς διαμαρτυρία στη φτώχεια και στην εξαθλίωση; 
Είναι πλέον η ώρα της ευθύνης για να μάθουμε με τι κόστος καταθέτουμε μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας, της ελευθερίας μας και των δικαιωμάτων μας. Πρέπει να ξέρει ο ελληνικός λαός τι μέλλον του επιφυλάσσουν οι εταίροι του και οι πιστωτές του. Απαίτηση θυσιών χωρίς γνώση και συμμετοχή της κοινωνίας σημαίνει καλλιέργεια ψευδαισθήσεων και γενικευμένο αίσθημα απαξίωσης.

Κανένας θεσμός - κυβέρνηση, κόμματα, δικαιοσύνη, ΜΜΕ - δεν μπορούν να αποφύγουν την γενική κατακραυγή. Με υποκρισίες, με πολιτικές του κοινωνικού αυτοματισμού και με απλοϊκές προσεγγίσεις πάταξης της διαφθοράς δεν λύνονται τα προβλήματα. Χρειάζεται αρετή και τόλμη η αλήθεια και όσοι δεν τη διαθέτουν οφείλουν να αποχωρήσουν. Η εξουσία σ' ένα δημοκρατικό καθεστώς υπάρχει για να ασκείται υπέρ του λαού και όχι για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών και ξένων συμφερόντων.
        Η Αριστερή Πρωτοβουλία καλεί για άλλη μια φορά τον Πρωθυπουργό της χώρας και Πρόεδρο του Κινήματος να αναλογιστεί τις ευθύνες του γιατί ακόμη και σήμερα εμπιστεύεται ένα προβληματικό και αποτυχημένο οικονομικό επιτελείο, που λειτουργεί όχι για το συμφέρον της χώρας αλλά πλήρως υποταγμένο στις διαταγές των υπερατλαντικών αφεντικών του.
Φέρει την ευθύνη γιατί οδηγεί τη χώρα στο ξεπούλημα και την κοινωνία στην πλήρη εξαθλίωση και να κατανοήσει ότι οι μαθητευόμενοι μάγοι που ορίστηκαν να παίξουν το ρόλο του υπουργού δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα στοιχειώδη καθήκοντά τους, ακόμα ούτε σ' αυτά που τους όρισε η τρόϊκα όπως φάνηκε. Αυτόνομα, αυταρχικά, ετσιθελικά χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο οι υπουργοί συγκρούονται μεταξύ τους και απαιτούν απορρύθμιση της κοινωνίας στο όνομα μεταρρυθμίσεων. Είναι η ώρα πλέον των γενναίων αποφάσεων και των δύσκολων πολιτικών επιλογών για να σταματήσουν οι πειραματικές πολιτικές σε βάρος της χώρας και του λαού και να αποκτήσει η κυβέρνηση ένα στοιχειώδη αποτελεσματικό συντονισμό. Πρέπει να υπάρξει μια υπεύθυνη κυβερνητική ομάδα, πλήρως νομιμοποιημένη, που θα αναλάβει να εξηγήσει ότι τα σύκα είναι σύκα και η σκάφη, σκάφη. Δεν χρειάζονται πλέον άκαπνοι πολιτικοί αλλά συνειδητοί και δόκιμοι που θα αγωνιστούν μαζί με το λαό για το λαό. Η χώρα χρειάζεται υπουργούς μακράς πνοής και όχι πολιτικούς μιας χρήσης. Η χώρα χρειάζεται ειλικρινή κυβέρνηση με ξεκάθαρες πολιτικές.
Και επειδή μέχρι σήμερα άλλα υποσχεθήκαμε και άλλα κάναμε είναι καιρός να αποκατασταθεί η δημοκρατική κομματική λειτουργία με συνέδριο που όλοι θα ξέρουμε ποια είναι η θέση μας για την προοπτική της χώρας και δεν θα ντρεπόμαστε να την υπερασπίσουμε. Η χώρα κινδυνεύει με κατάρρευση οικονομική και ηθική και δεν υπάρχει πλέον χρόνος. Οι έκτακτες ανάγκες απαιτούν ρηξικέλευθες αποφάσεις και όχι εφαρμογή εντολών. Είναι η ώρα της κρίσης και όλοι θα κριθούμε όχι για τις προθέσεις μας αλλά για τις πράξεις μας. Κάθε ολιγωρία ή άλλη επιλογή μπορεί να αποβεί καταστροφική με κίνδυνο να καταλήξει η Ελλάδα επαρχία του νέου Ράιχ που ετοιμάζεται χωρίς τη θέληση της. Οι τροϊκανοί έδειξαν τις προθέσεις τους και τις δυνατότητές τους. Καιρός πλέον να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.
Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να αντιδράσει και να ανατρέψει εν τη γενέσει τους επιλογές ξεπουλήματος της χώρας. Τα μέλη και τα στελέχη του οφείλουν να υπερασπιστούν το δημόσιο πλούτο της χώρας, το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας, της παιδείας, το δημόσιο χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης. Οφείλουν να υπερασπιστούν την ιστορία και τις αρχές του κινήματος ενάντια σε όσους, εμφανιζόμενοι ως πολιτικοί αλεξιπτωτιστές τα τελευταία χρόνια, είναι έτοιμοι να πουλήσουν «έναντι πινακίου φακής», τη χώρα, τα οράματα και τις ελπίδες του λαού μας.

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.