Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Ψήφος εµπιστοσύνης από το εβραϊκό λόµπι των ΗΠΑ (Ε. Βενιζέλο, ∆. ∆ρούτσα, Π. Γερουλάνο, Χ. Παπουτσή, Χ. Παµπούκη, ∆. ∆όλλη)

«Θα µεταφέρουµε αυτά που είδαµε και αυτά που έχετε καταφέρει»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗ

Ψήφο εµπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση και στο πρόγραµµα γιατην έξοδο από την κρίση, αλλά και την υπόσχεση ότι θα µεταφέρει τις εντυπώσεις της στις ΗΠΑ και θα... διαφηµίσει την Ελλάδα στα κέντρα λήψης αποφάσεων που επηρεάζουν, έδωσε χθες η∆ιάσκεψη των Προέδρων των Μειζόνων Αµερικανοεβραϊκών Οργανώσεων, στη συνάντηση µετον Πρωθυπουργό και σειρά υπουργών.
(Ε. Βενιζέλο, ∆. ∆ρούτσα, Π. Γερουλάνο, Χ. Παπουτσή, Χ. Παµπούκη, ∆. ∆όλλη)
Και µόνο το γεγονός ότι η οργάνωση - οµπρέλατων 50 αµερικανοεβραϊκών οργανώσεων,µαζί µε εκπροσώπους 20 εβραϊκών κοινοτήτων από την Ευρώπη και τη Ρωσία, επισκέπτονται φέτος την Ελλάδα, πριν πραγµατοποιήσουν την ετήσια Σύνοδότους στο ΙΣραήλ, «είναι είδηση», σηµείωναν διπλωµατικές πηγές, οι οποίες έκαναν λόγο για ιδιαίτερα θερµόκλίµα στη χθεσινή ηµερίδα που οργανώθηκε σε κεντρικόξενοδοχείο της Αθήνας. Εκεί, οι εκπρόσωποιτων οργανώσεων, ισχυροί λοµπίστες σε επίπεδο οικονοµίας, πολιτικής και κοινωνίας των ΗΠΑ, άκουσαν τους υπουργούς της κυβέρνησης ...
(Ε. Βενιζέλο, ∆. ∆ρούτσα, Π. Γερουλάνο, Χ. Παπουτσή, Χ. Παµπούκη, ∆. ∆όλλη) να παρουσιάζουν τις πολιτικές τους και σύµφωναµε τις ίδιες πηγές, εξέφρασαν την εκτίµησή τους για την ελληνική προσπάθειακαι τη βούλησηγια τη σύσφιγξη των σχέσεων µε την Ελλάδα.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ∆ιάσκεψης Αλαν Σόλου τόνισε ότι ο λόγος που επισκέπτονται την Ελλάδα δεν είναι µόνο η βελτίωση των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων, αλλά και επειδή«η Ελλάδα παρακολουθεί από κοντά αυτά που συµβαίνουν στην Ευρώπη και στον κόσµο, και συµβάλλει σε ό,τι πρέπει να γίνει για να ξεπεραστεί η κρίση. Και καθώς η δική σας κυβέρνηση, υπό τη δική σας ηγεσία – είπε απευθυνόµενος στον Πρωθυπουργό –, βρισκόταν στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών και των µεταρρυθµίσεων, κρίναµεσκόπιµο να περάσουµε λίγο χρόνοµα ζί σας,για να δούµε τι έχετε καταφέρει εδώ».

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ. Σηµειώνεται ότι στο τέλος Φεβρουαρίου αναµένεται να πραγµατοποιηθεί στη Ν. Υόρκη ευρεία συνάντηση παραγόντων του ελληνοαµερικανικού και του αµερικανοεβραϊκού λόµπι, προκειµένου να σχεδιαστούν τα επόµενα βήµατα της συνεργασίας τους, η οποία έχει αρχίσει από το περασµένο καλοκαίρι. Αυτή ήταν και η πρόταση του ισραηλινού πρωθυπουργού προς τον Γιώργο Παπανδρέου, προκειµένου να στηριχθεί η Ελλάδα από το αµερικανοεβραϊκό λόµπι σε όλα τα επίπεδα και κυρίως σε αυτό της εικόνας τής χώρας στο εξωτερικό. ∆ιπλωµατικές πηγές έλεγαν πως αυτό είναι και το µεγαλύτερο κέρδος της επίσκεψης των λοµπιστών στην Ελλάδα. «Μας δίνειτη δυνατότητα να παρουσιάσουµε τις θέσεις µαςστις ΗΠΑ και να αναδείξουµε τη θετική εικόνα της Ελλάδας», υπογράµµιζαν χαρακτηριστικά, παροµοιάζοντας τη νέα αυτή σχέση µε «επένδυση».
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.