Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Σε ετοιμότητα η Βάση της Σούδας; Τι μου θύμισε αυτό;


Καλώς ήλθε το δολάριο!!!  

Εποχή 1967... (Λίγους μήνες μετά το πραξικόπημα της χούντας των συνταγματαρχών

Την ίδια περίοδο της χούντας 
(6 Οκτωβρίου 1973), γράφει ο Κώστας Μπετινάκης (styx): 

"...Ένα κομβικό σημείο αποτελεί ο πόλεμος του Γιομ Κιπούρ, όταν στις 6 Οκτωβρίου 1973 οι αιγυπτιακές δυνάμεις αντεπιτέθηκαν για την ανακατάληψη της χερσονήσου του Σινά. Οι ΗΠΑ είχαν ζητήσει από την κυβέρνηση Παπαδόπουλου την άδεια να χρησιμοποιήσουν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας για τον στρατιωτικό ανεφοδιασμό του Ισραήλ. «Η άρνηση που δέχτηκαν ήταν ευγενική, διότι δεν ήταν συμβατή με τους σκοπούς του ΝΑΤΟ».
Παρόλο που κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες είχαν αρνηθεί τότε διευκολύνσεις στον ανεφοδιασμό του Ισραήλ με πολεμοφόδια, η εγγύτητα της Ελλάδας με το Ισραήλ μετρούσε, ιδιαίτερα μετά την άρνηση του Έντουαρντ Χηθ να επιτρέψει την χρησιμοποίηση των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο. 
Ο Κίσινγκερ κόντεψε να πάθει αποπληξία. Και τον μεν Χηθ δεν ήταν εύκολο να ανατρέψουν οι Αμερικανοί, αλλά τον Παπαδόπουλο… Είχαν έτοιμο τον διάδοχό του. Τον Ιωαννίδη, και πρωθυπουργό με θητεία στις ΗΠΑ, τον Ανδρουτσόπουλο...

Σήμερα Μάρτης 2011, διαβάζουμε στο "Λιμένας Σούδας" με τίτλο:

"Σε ετοιμότητα η Βάση της Σούδας
"...Σε πλήρη ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο είναι οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Σούδα και στο Ακρωτήρι, καθώς τρία αμερικανικά μεταγωγικά πλοία ζήτησαν άδεια από τις ελληνικές Αρχές να καταπλεύσουν στο Μαράθι, ώστε να βοηθήσουν, εφόσον χρειαστεί, σε επιχειρήσεις διάσωσης στη Λιβύη. Τη στρατιωτική κατάσταση ελέγχουν στη Λιβύη τα δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα που βρίσκονται στα ανοιχτά της χώρας, ενώ τουλάχιστον έξι μεγάλα πολεμικά πλοία του αμερικανικού στόλου αναμένεται να καταπλεύσουν τις επόμενες ημέρες στην αμερικανική βάση στο Μαράθι, μεταφέροντας χιλιάδες πεζοναύτες. Αναλυτικά:

Στις 4 Μαρτίου αναμένεται να καταπλεύσουν στο Μαράθι το ελικοπτεροφόρο «Kearsarge» που μπορεί να μεταφέρει μέχρι 2.000 πεζοναύτες και το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων «Ponce», στο οποίο εκτιμάται ότι επιβαίνουν περίπου 500 Αμερικανοί πεζοναύτες. Τα πλοία αυτά πέρασαν σήμερα τη διώρυγα του Σουέζ και κατευθύνονται προς την Κρήτη.
Στις 6 Μαρτίου θα βρεθεί στο Μαράθι ένα αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο και ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό στο οποίο μπορούν να μεταφορτωθούν πύραυλοι Cruise. Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα αναμένεται επίσης να φτάσουν στην προβλήτα Κ-14 της αμερικανικής βάσης στη Σούδα τουλάχιστον δύο ακόμη αμερικανικά πολεμικά πλοία, αλλά και βοηθητικά και πετρελαιοφόρα του αμερικανικού έκτου στόλου.

Η απόφαση του Πεντάγωνου θεωρείται κίνηση εκφοβισμού προς το καθεστώς Καντάφι και μέσο πίεσης για λήψη δραστικότερων μέτρων, πέραν του ομόφωνου ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας που εγκρίθηκε το περασμένο Σάββατο. Εν τω μεταξύ, κατηγορηματικά αντίθετοι στην εμπλοκή της Σούδας σε στρατιωτική επέμβαση στην Λιβύη, εμφανίζονται οι ξενοδόχοι, κάνοντας λόγο για μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό, την στιγμή που οι ίδιοι δεν επιδίωξαν την φιλοξενία των ξένων υπηκόων από την Λιβύη τις τελευταίες μέρες. Παράλληλα, άδεια ελλιμενισμού σε λιμάνι της Κρήτης έχει ζητήσει η στρατιωτική φρεγάτα Xuzhu που τα τελευταία 24ωρα εκτελεί περιπολίες στα χωρικά ύδατα μεταξύ Λιβύης και Κρήτης προκειμένου να προστατεύσει τα πλοία στα οποία επιβαίνουν Κινέζοι πολίτες. Ωστόσο, σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος στην Κρήτη, περιπολώντας επί 24ώρου βάσεως, στα νότια παράλια του νησιού, για το φόβο λαθρομεταναστών από τις ακτές της Λιβύης..."

Μια ακόμη αναφορά διαβαζουμε και από τα "ΝΕΑ" και τον Λουκά Δημακα:
"500 πεζοναύτες στη Βάση της Σούδας

Αυτά προς το παρόν και αναμένουμε τις εξελιξεις, για να συσχετίσουμε πρόσωπα, εμμονές, παραδοχές και να συνδέσουμε τις υποψίες μας με τα πιθανά αποτελεσματα:

λ.χ αν κάποιοι δελφίνοι περάσουν τις εξετάσεις για αρχηγία... και κάποιοι άλλοι αν θα  αναβαθμιστούν σε διεθνή οργανισμό που έχουν ως στόχο.

Τελειώνοντας θυμίζω ότι ο Καραμανλής έπεσε για ένα αγωγό... και οι χούντα άλλαξε αρχηγό με το παραπάνω απόσπασμα από τον  Κώστα Μπετινάκη (styx)

Το παιχνίδι οι "ενδιαφερόμενοι" το γνωρίζουν καλά... αλλά δεν πρέπει να ξεχνούν ότι:
"Την προδοσία πολλοί αγάπησαν τον προδότη ουδείς"


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.