Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Εντοπίστηκε ο βλάκας που διέδωσε το δήθεν e-mail περί χρεωκοπίας;

 
Το τσουνάμι της βλακείας και η αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Χθες, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα (εδώ).
Σε παρόμοιες περιπτώσεις, η ...
 (αναβαθμισμένη πλέον) Δίωξη Ηλεκτρ..Εγκλ. εντόπιζε τους διακινητές σε λίγα λεπτά.
Στη συγκεκριμένη, ακόμη να εκτελέσετε την εντολή της εισαγγελέως;
Γιατί; Είναι πανεύκολο να ξετυλίξετε το νήμα του χρόνου και να δείτε ποιός πονηρός ξεκίνησε την ιστορία, μόνο και μόνο για να ανεβάσει την "επισκεψιμόητα", με ένα εντυπωσιακό θέμα.
Το συγκεκριμένο μήνυμα πήρε τεράστια δημoσιότητα, επειδή οι Έλληνες χρήστες του διαδικτύου είναι παντελώς ανώριμοι και κυρίως χαβαλετζήδες. Με πολύ μεγάλη ευκολία κάνουν share σε οποιοδήποτε θέμα, αρκεί να είναι χαζό !

Λέει ο πονηρός δηλαδή "ένα παληκάρι νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό και έχει ανάγκη από 40.000 φιάλες αίμα. Το όνομά του είναι Μερισιώτης και το τηλέφωνό του 6969696". ...
Ε, λοιπόν υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες μαλάκες, που δεν σκέφτονται ότι, δεν μπορείς να διακινείς ένα μήνυμα με όνομα, τηλέφωνο, και λοιπά στοιχεία, για μια υπόθεση που δεν γνωρίζεις και πιθανώς να είναι ψεύτικη.

Το ίδιο συνέβη, με τη φωτογραφία μιας ανήλικης, που δήθεν εξαφανίστηκε. Η ανήλικη θα βλέπει τη φωτογραφία της και το πραγματικό της όνομα, για δεκαετίες εειδή κάποια ζώα, δεν έχουν τη στοιχειώδη νοημοσύνη, να σκεφτούν ότι , επειδή είναι έυκολο το πάτημα του κουμπιού "διαδώστε" δεν το πατάμε κιόλας, για όποιο μήνυμα λέει "διαδώστε το", καταστρέφοντας μια οικογένεια, για να κάνουμε εμείς χαβαλέ στο facebook!

Έτσι, το συγκεκριμένο μήνυμα για τη χρεωκοπία, έφτασε να ρυθμίζει τις τύχες της Ελλάδας. Βεβαίως έχουν ευθύνες οι ηλίθιοι, που πιστεύουν ότι ένας τραπεζικός θα καθόταν να γράψει αυτές τις μπούρδες, επειδή το "υπαγόρευε η συνείδησή του" και θα μας καλούσε "να τα γνωστοποιήσουμε στον ελληνικό λαό" (κακούργημα δεν είναι αυτό;), δηλαδή να διαδώσουμε το μήνυμα, λες κι από τη διάδοσή του ωφελείται κανείς.

Όμως με το "διαδώστε το" πήρε διαστάσεις τσουνάμι. Ένα τσουνάμι βλακείας, που οδήγησε χιλιάδες Έλληνες στο να βγάζουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες με αποτέλεσμα να λειτουργήσει τελικά, ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Οι ευθύνες σας στη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος είναι τεράστιες.
Θα είστε υπόλογοι και υπεύθυνοι για τη χρεωκοπία, αν δεν εντοπίσετε τον βλάκα. Κι επειδή είμαστε σίγουροι ότι τον γνωρίζετε ήδη, καθώς έχετε τεράστιες τεχνικές δυνατότητες, μπαγλαρώστε τον και στείλτε τον στον εισαγγελέα και στη δημοσιόητα, να μας εξηγήσει από κοντά, για τις "συναντήσεις του με μεγαλοτραπεζίτες και διευθυντές τηλεοπτικών σταθμών".
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.