Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Ω γλυκύ μου έαρ…


Γράφει ο Δευκαλίων
 Στην πατρίδα μας άρχισε πάλι να παίζεται η ίδια παράσταση.
Η Τρόικα θα φαίνεται ότι ανησυχεί για την πορεία υλοποίησης του περιβόητου μνημονίου.
Ο Γιώργος Παπανδρέου και η υπό αυτόν ηγετική ομάδα, θα προβάλλεται ότι συσκέπτονται προβληματίζονται και συγκρούονται μεταξύ τους για να βρουν τις καλύτερες και πιο φιλολαϊκές λύσεις, για το νέο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και περικοπών.
Τα φίλο-μνημονιακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης θα αναλάβουν να μας εξηγήσουν την παραπάνω εικόνα. Θα ουρλιάζουν λοιπόν από το πρωί μέχρι το βράδυ ότι η κυβέρνηση καθυστερεί στην υλοποίηση των μέτρων. Η κυβέρνηση θα απολογείται ότι ψάχνει τις βέλτιστες των λύσεων γι’ αυτό και δεν ανακοινώνει τα μέτρα. Και τα φίλο-μνημονιακά μέσα μαζικής ενημέρωσης θα απαντούν ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η Πέμπτη δόση. Απαραίτητη γαρνιτούρα σε όλα αυτά η απειλητική και ανησυχητική δήλωση κάποιου εκπρόσωπου της Τρόικας ότι το πρόγραμμα δεν πάει καλά, δεν βγαίνει χρειάζεται αναδιάρθρωση και ελεγχόμενη χρεοκοπία κλπ. Εναλλασσόμενα θα είναι τα συναισθήματα που αυτή η ειδησιογραφία θα επιδιώξει να καλλιεργήσει στην κοινή γνώμη. Πρώτα η ανησυχία, μετά ο φόβος κατόπιν ο πανικός το δέος και τελικά ο ψυχολογικός συμβιβασμός.
Όλοι αντιλαμβανόμαστε ποιοι είναι εμπνευστές αυτής της άθλιας εκστρατείας ψυχολογικού καταναγκασμού της κοινής γνώμης. Οι γκαιμπελίσκοι του Μαξίμου και του ΔΝΤ. Και όλοι... καταλαβαίνουμε ποιος είναι ο σκοπός τους. Να εξαναγκάσουν την κοινή γνώμη (ή στο μέρος ακόμη της κοινής γνώμης που τους πιστεύει) στην αποδοχή χωρίς αντιδράσεις των οποιοδήποτε μέτρων αναγγείλει ο Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, δηλαδή η ελεγχόμενη χρεοκοπία.
Με αυτόν τον επικοινωνιακό χειρισμό και τακτική, σκοπεύουν να περάσουν το Μνημόνιο Νο. 4, καθώς και τα νέα εισπρακτικά μέτρα και ιδιωτικοποιήσεις. Από την ένταση των λαϊκών αντιδράσεων θα εξαρτηθεί αν ο Γιώργος Παπανδρέου αλλάξει τον Υπουργό Οικονομικών. Δηλαδή, αν οι λαϊκές αντιδράσεις είναι ιδιαίτερα έντονες, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα θυσιασθεί μήπως και καταλαγιάσει η λαϊκή οργή. Αν είναι οι συνηθισμένες μην περιμένετε ούτε ανασχηματισμό.
Πάμε τώρα στο τι πρέπει να κάνουμε.
Κατ’ αρχάς το παίρνουμε απόφαση ότι η ελεγχόμενη χρεοκοπία θα προκύψει τελικά σαν νομοτελειακό γεγονός. Η ελεγχόμενη χρεοκοπία θα προκύψει, διότι η ύφεση η ανεργία και ο πληθωρισμός θα συνεχίσουν, είτε να παραμένουν σε πολύ υψηλές τιμές, είτε να αυξάνονται με ρυθμούς που το περιβόητο μνημόνιο δεν στάθηκε ικανό να προβλέψει.
Μην βαυκαλίζεται κανένας. Η ύφεση που έρχεται θα είναι τρομερή και θα διαλύσει κραταιές εταιρείες και επιχειρηματικούς ομίλους. Και μία παρατήρηση για τους αγαπητούς κυβερνητικούς. Το ταυτόχρονο φαινόμενο ύφεση και πληθωρισμός ονομάζεται από πολύ παλιά στασιμοπληθωρισμός. Μην παίζεται λοιπόν με τις παραμέτρους για να αποφύγετε να παραδεχθείτε την θλιβερή πραγματικότητα. Η κατάρα του στασιμοπληθωρισμού είναι αποτέλεσμα της πολιτικής σας.
Αφού λοιπόν έχουμε πάρει απόφαση ότι η ελεγχόμενη χρεοκοπία είναι υποχρεωτική επιλογή, η οποία όμως δεν θα προκύψει σε αυτήν την φάση της Ελληνικής Δημοσιονομικής Κρίσης, παρακολουθούμε την παράσταση που θα παίζεται αυτές τις ημέρες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης χωρίς κανένα απολύτως άγχος. Μία κακοπαιγμένη παράσταση είναι, που συνέλαβαν και σκηνοθετούν κάποιοι μισεροί και άρρωστοι ψυχικά άνθρωποι ώστε να καλύψουν τις εναντίον της πατρίδας ανήθικες και παράνομες επιδιώξεις τους.
Συμμετέχουμε λοιπόν αποφασιστικά στις αντί-μνημονιακές εκδηλώσεις και περιφρουρούμε την ειρηνική τους διεξαγωγή.
Παρακολουθούμε τις ακολουθίες των χαιρετισμών και της μεγάλης εβδομάδας, φάρμακο για τις ψυχές μας που δοκιμάζονται αυτήν την τρομερή εποχή.
Απολαμβάνουμε την μοναδική Ελληνική Άνοιξη… Ω γλυκύ μου έαρ

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.