Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Οι δίδυμοι Πύργοι του Μνημονίου: Ανεργία 15,9 % - Ύφεση 4,8 %...

Γράφει ο Δευκαλίων

Κατ’ αρχή θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα σχετικά με την μέτρηση της ανάπτυξης. Η ανάπτυξη στην χώρα μας μετρείται σε τιμές Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ). Οι τιμές ΑΕΠ μετρούνται σε εκατ. ευρώ και οι συγκρίσεις προκειμένου να βρεθεί η τάση της οικονομίας, δηλαδή εάν η οικονομία αναπτύσσεται ή συρρικνώνεται σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, γίνονται με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της προηγούμενης χρονιάς.
Έτσι, αν θέλουμε να εξετάσουμε εάν το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε (ύφεση) ή αυξήθηκε (ανάπτυξη) το Α΄ τρίμηνο του 2011, συγκρίνουμε το υπολογιζόμενο από εμάς ΑΕΠ του Α΄ τριμήνου 2011, με το αντίστοιχο ΑΕΠ του α΄ τριμήνου 2010. Με αυτό τον τρόπο και για τα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα:
·                            Το Α΄ τρίμηνο του 2011 το ΑΕΠ μειώθηκε (σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο του 2010) κατά 4,8%.
·                            Το Α΄ τρίμηνο του 2010 το ΑΕΠ μειώθηκε (σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο του 2009) κατά 2,8%.
Η κυβερνητική προπαγάνδα και οι γκαιμπελίσκοι του Μαξίμου και του ΔΝΤ, επειδή ακριβώς αυτός ο τρόπος μέτρησης αποτελεί κόλαφο για την πολιτική τους (προσέξτε πόσο βαθαίνει η ύφεση μεταξύ του Α΄ τριμήνου 2010 και Α΄ τριμήνου 2011), εφεύραν και μία άλλη μεθοδολογία μετρήσεων. ...
Μέτρησαν την διακύμανση του ΑΕΠ μεταξύ του Δ΄ τριμήνου του 2010 και του Α΄ τριμήνου 2011 και αφού είδαν ότι ήταν θετική κατά 0,8%, την δημοσιοποίησαν ως θετικό γεγονός και δεδομένο για την πολιτική τους.
Δηλαδή ανέτρεψαν την καθιερωμένη λογική και μέθοδο που μετράει την ύφεση (ανάπτυξη) σε ετήσια βάση και εφηύραν μία νέα μέθοδο που μετράει την ύφεση (ανάπτυξη) σε δύο διαδοχικά τρίμηνα. Στην επόμενη ανακοίνωση της ύφεσης, που θα γίνει το Α΄ δεκαήμερο του Αυγούστου, θα δούμε ποια τρίμηνα θα επιλεγούν από τους γκαιμπελίσκους του Μαξίμου και του ΔΝΤ ώστε να δημιουργηθεί ένα θετικό για το περιβόητο μνημόνιο στατιστικό οικονομικό μέγεθος.
Μέχρι τότε όμως θα ακολουθούμε τα όσα πενιχρά και ταπεινά διδάσκουν η οικονομική και η στατιστική επιστήμη. Και δυστυχώς για τους γκαιμπελίσκους του Μαξίμου και του ΔΝΤ, οι επιστήμες δίνουν το συμπέρασμα ότι η ανεργία και η ύφεση που πλήττουν την Ελληνική Οικονομία διαμορφώνονται πλέον σε μεγέθη εκτός λογικής κράτους του Βορείου ημισφαίριου.
Στις ΗΠΑ οι δίδυμοι Πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου ήταν το σύμβολο της παγκόσμιας εξουσίας των ΗΠΑ. Όλα αυτά φυσικά μέχρι την 11η Σεπτεμβρίου 2001. Τότε έγιναν παγκόσμια σύμβολα φρίκης και καταστροφής.
Στην Ελλάδα του Γιώργου Παπανδρέου η ανεργία και η ύφεση κάθε μήνα που περνάει σκαρφαλώνουν όλο και πιο ψηλά. Ήδη έχουν εξασφαλίσει την παγκόσμια πρωτοπορία (στην Ισπανία μόνο η ανεργία καταγράφει εξαιρετικά υψηλές τιμές) και συνεχίζουν να αυξάνονται.
Στα τέλη Φεβρουαρίου η ανεργία είχε αυξηθεί στο 15,9% και στο Α΄ τρίμηνο η ύφεση έτρεχε με 4,8%. Ανεργία 15,9 % - Ύφεση 4,8 %: οι δίδυμοι Πύργοι του Μνημονίου
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.