Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Πρωτομαγιά 2011... ρεπορτάζ από τη χώρα του φραπεδόμαγκα και του καναπεδάτου - Ζήτω η πρωτομαγιά των λουλουδιών και της ταβέρνας!!!


Μικρότερη από κάθε άλλη φορά οι συγκεντρώσεις από τα συνδικάτα των εργαζομένων στο κέντρο της Αθήνας για τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς...
λόγω και της ημέρας που ήταν Κυριακή;

Μάλλον οι περισσότεροι προτίμησαν την εξοχή, τις παρέες στα καφέ και τις βόλτες στα πάρκα και τις παραλίες.

Παρά τις πιέσεις που δεχόμαστε λόγω Μνημονίου και οικονομικής κρίσης, οι εργαζόμενοι δεν ανταποκρίθηκαν στο βαθμό που θα περίμενε κανείς να δει μαζικότερες κινητοποιήσεις.
Άνευρη και χωρίς παλμό οι περισσότερες οργανώσεις χρησιμοποίησαν τα γνωστά σενάρια, όπως κατά των απολύσεων, των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, της ακρίβειας και των ιδιωτικοποιήσεων.  
Σε αυτό συνέτειναν μάλλον οι χωριστές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν, και ίσως σε αυτό δεν βοήθησαν επίσης στο να δοθεί παλμός.
Στις συγκεντρώσεις συμμετείχαν και αρκετοί μετανάστες, οι οποίοι μέσω ομιλίας εκπροσώπου τους, ζήτησαν νομιμοποίηση. ...

Στην πλατεία Κλαυθμώνος δόθηκε το "ραντεβού" των εργαζομένων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ενώ μια ώρα νωρίτερα από το σύνταγμα ξεκίνησε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Στη διάρκεια της πορείας, μέλη του ΠΑΜΕ έριξαν κόκκινη μπογιά στην πρεσβεία της Γαλλίας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τους βομβαρδισμούς στη Λιβύη. Χωριστή συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία προς τη Βουλή, πραγματοποίησε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Σε όλα αυτά πρέπει να τονισθούν και τα προβλήματα στις μετακινήσεις, καθώς πραγματοποιούνται στάσεις εργασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Νάσος

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.