Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Ελληνική Δημοσιονομική Κρίση - Greek Debt Crisis


Το βίντεο ως περιεχόμενο αποτελείται από μια μικρή παρουσίαση οικονομικών ορολογιών (swap, CDS, shorting, ΔΝΤ, spread) που ήταν στο επίκεντρο της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα στη χώρα.  ...
Πηγή του είναι υλικό, προϊόν μιας "άτυπης" δημοσιογραφικής έρευνας, και αποτελείται από δημοσιεύματα, βίντεο και ντοκιμαντέρ που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, σε μέρη όπως το youtube και διάφορα άλλα δημοσιογραφικά και ενημερωτικά site.

Πρόκειται στην ουσία για αυτούσια αποσπάσματα από άρθρα, βίντεο, διάφορες εικόνες σχετικές με το θέμα και αποσπάσματα από ιστοχώρους που παρέχουν εγκυκλοπαιδικές γνώσεις πάνω στην ορολογία που συναντά κανείς σε όλες τις παραπάνω πηγές.

Σκοπός του είναι η ενημέρωση του κοινού και η δημιουργία γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου.

Το βίντεο αυτό δημιουργήθηκε με βάση ένα υλικό που συγκεντρωνόταν σε καθημερινή βάση από τον Ιανουάριο έως και τον Μάιο του 2010. Θα εντοπίσετε αρκετές παραπομπές προς τίτλους αρχείων του υλικού αυτού το οποίο είναι διαθέσιμο σε μορφή .rar για όποιον επιθυμεί κάτι τέτοιο. Είναι κατασκευασμένο ως μια συνεχόμενη ροή εικόνων, συνεπώς κάντε "pause" μετά το τέλος κάθε διαφάνειας.

Τέλος, να σημειώσω πως το βίντεο δύναται να επιδεχθεί διορθώσεων σε αρκετά σημεία λόγω της δύσκολης ορολογίας που χρησιμοποιεί και των περιορισμένων παραθέσεων πηγών.
Ενδεχομένως να δημιουργηθεί "επικαιροποιημένη" εκδοχή ως προς το σκοπό αυτό.

 

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.