Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Όταν προκαλείς την Ιστορία, αυτή εκδικείται!

 Γράφει ο Δευκαλίων

Παρακολουθήσαμε σήμερα όλοι στις οθόνες των τηλεοράσεων μας τα γεγονότα και τα επεισόδια που συνέβαιναν σήμερα στο κέντρο των Αθηνών. Είδαμε όλοι τις εικόνες μίας πρωτεύουσας στην οποία έχει καταλυθεί η έννοια της έννομης τάξης και βρίσκεται ένα βήμα προ του χάους. Συγκεκριμένα, σε μία τεράστια ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας λίγες εκατοντάδες οργανωμένοι προβοκάτορες κατάφεραν να επιβάλουν τον κανόνα της βίας και της βίαιης αντιπαράθεσης μεταξύ, είτε αποκλειστικά μεταξύ διαδηλωτών, είτε μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας. Ήταν φανερό ότι η κατάσταση δεν μπορούσε να ελεγχθεί και χρειάζονταν πολιτική εκτόνωση.
Εχθές το βράδυ οι γκαιμπελίσκοι του Μαξίμου και του ΔΝΤ, είχαν αρχίσει μία νέα επιχείρηση εκβιασμού και εκφοβισμού του φρονήματος του μέρους εκείνου του Ελληνικού Λαού και των πολιτικών κομμάτων που αντιστέκονται με επιτυχία, όπως έχει δείξει η μέχρι σήμερα η πραγματικότητα, στις φίλο-μνημονιακές λογικές. Με την πρόφαση μίας ακόμα επίσκεψης του Γιώργου Παπανδρέου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, άρχισε το σπέκουλο… «Θα χρεοκοπήσουμε, πρέπει να βρούμε χρήματα γιατί τελειώνουν τα αποθέματα και χρήματα μπορούμε να βρούμε μόνο από την τρόικα. Πάμε λοιπόν να υπογράψουμε το Μνημόνιο 2, να σώσουμε την πατρίδα και να ηρεμήσουμε…».
Γνωστή και χιλιο-παιγμένη παράσταση. Στόχος ήταν, σε συνδυασμό με την δράση των εγκάθετων προβοκατόρων στην σημερινή διαδήλωση, να καμφθεί το φρόνημα και η συνεχώς αυξανόμενη πολιτική εμβέλεια της πλατείας αντί-μνημονιακής πατριωτικής συμμαχίας, που εδώ και τόσο καιρό με...
 αξιοζήλευτη συνέπεια πολεμούσε την υποτέλεια του περιβόητου μνημονίου.
Όμως στην πολιτική τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Και το αποτέλεσμα είναι ότι το απόγευμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως ο Γιώργος Παπανδρέου αποδέχεται να μην είναι αυτός ο Πρωθυπουργός της κυβέρνησης εθνικής ενότητας που θα επαναδιαπραγματευθεί το περιβόητο Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο. Μία πολύ ωραία δήλωση παραίτησης…
Είναι όμως έτσι;
Ή πρόκειται για ένα ακόμα ελιγμό που επιδιώκει να κερδίσει χρόνο;
Η ζωή θα δείξει.
Όμως το συμπέρασμα που βγήκε μέχρι σήμερα είναι ένα. Ό Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα έκαναν πολλά εναντίον της κοινής λογικής και της ιστορίας του τόπου. Το αποτέλεσμα λοιπόν ήταν αναμενόμενο. Διότι, όταν προκαλείς την Ιστορία, αυτή εκδικείται!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.