Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Νέος σαλτιμπαγκισμός από την κυβέρνηση - Πρέπει να τους τελειώσουμε


Ψάχνοντας στο λεξικό για τον ορισμό της λέξης "σαλτιμπάγκος":
  • υπαίθριος ταχυδακτυλουργός, γελωτοποιός ή ακροβάτης
  • (μεταφορικά, μειωτικά) άνθρωπος χωρίς αρχές, κατεργάρης, αναξιοπρεπής
Ας δούμε τώρα την παρακάτω είδηση, με τον νέο υφυπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, να είναι...κατά του Μνημονίου (!):
Να καταγγελθεί το Μνημόνιο ζητά ο Παντελής Οικονόμου. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, τόνισε ότι ο μόνος τρόπος για έξοδο από την κρίση είναι να μπορέσει η χώρα μας να καταγγείλει τη σύμβαση του Μνημονίου, καθώς όπως είπε «έχει φτιάξει ένα καταστροφικό πρόβλημα χρέους» και ο «λογαριασμός δεν βγαίνει».

«Το Μνημόνιο δεν είναι επιδεκτικό ούτε στην επικαιροποίηση ούτε στην αναθεώρηση, διότι δεν οδηγεί σε λύση. Έλυσε μεν το πρόβλημα του δανεισμού, αλλά έχει φτιάξει ένα καταστροφικό πρόβλημα χρέους. Υπήρχε πρόβλημα χρέους αλλά το έκανε μη διαχειρίσιμο. Η μόνη λύση την οποία μπορεί η κυβέρνηση να κάνει είναι να καταγγείλει την δανειακή σύμβαση και να ζητήσει ένταξη στον μηχανισμό στήριξης που προβλέπεται να ξεκινήσει να λειτουργεί το 2013»
[RealNews]
...
Νέα «βόμβα» στα θεμέλια της κυβέρνησης βάζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παντελής Οικονόμου, ο οποίος, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα τη σφοδρή κριτική των «πράσινων» βουλευτών στην κυβερνητική πολιτική, προχώρησε, ούτε λίγο ούτε πολύ, στην… αποκήρυξη του Μνημονίου.

Μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Οικονόμου άσκησε δριμεία κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης στην οικονομική και κοινωνική πολιτική, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το Μνημόνιο δεν είναι επιδεκτικό ούτε στην επικαιροποίηση ούτε στην αναθεώρηση, διότι δεν οδηγεί σε λύση. Έλυσε μεν το πρόβλημα του δανεισμού, αλλά έχει φτιάξει ένα καταστροφικό πρόβλημα χρέους. Υπήρχε το πρόβλημα χρέους, αλλά το έκανε μη διαχειρίσιμο».

Η μόνη λύση συνεπώς, όπως υποστήριξε, είναι «να καταγγείλουμε το Μνημόνιο».

Επιπλέον, ο κ. Οικονόμου σημείωσε η Ελλάδα στη σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου, πέραν της καταγγελίας του Μνημονίου, θα πρέπει να ζητήσει την έναρξη λειτουργίας του μόνιμου μηχανισμού στήριξης το 2012 και όχι το 2013, καθώς τότε θα είναι πολύ αργά για τη χώρα. Επιπροσθέτως, ο «πράσινος» βουλευτής άφησε αιχμές και για τη συμμετοχή της Ελλάδας στις πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, λέγοντας: «Διαισθάνομαι, με όλα αυτά που βλέπω, ότι ανήκουμε στη Δύση περισσότερο απ’ ό,τι μας συμφέρει ως χώρα…»
[Πρώτο Θέμα]
...
«…θα πρέπει να χειροκροτήσουμε τη δριμεία κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης στην οικονομική και κοινωνική πολιτική , που άσκησε πρόσφατα ο Παντελής Οικονόμου, μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής. Είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ : «το Μνημόνιο δεν είναι επιδεκτικό ούτε στην επικαιροποίηση ούτε στην αναθεώρηση, διότι δεν οδηγεί σε λύση. Έλυσε μεν το πρόβλημα του δανεισμού, αλλά έχει φτιάξει ένα καταστροφικό πρόβλημα χρέους. Υπήρχε το πρόβλημα χρέους, αλλά το έκανε μη διαχειρίσιμο»
[Οικονομική Πραγματικότητα βλόγιον]
… και φυσικά ο κ. Παντελής Οικονόμου, αφαίρεσε όλες τις Αντι-Μνημονιακές θέσεις του από την προσωπική του ιστοσελίδα!

Τώρα υπουργοποιήθηκα.

Εδώ και σχετικές φωτογραφίες του site του "πριν και μετά" την υπουργοποίηση του:

ΠΡΙΝ



ΜΕΤΑ


Και, "για να γελάσουμε και λίγο":



Πρέπει να τους τελειώσουμε - αυτοί οι άνθρωποι και οι πολιτικές τους είναι πλέον "ξένο σώμα" για την κοινωνία

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.