Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

κ. Ραγκούση, Υπάρχουν απαντήσεις για όλα αυτά; [βλέπε το σχετικό Video]


Ο ιστοχώρος μας δεν πήρε σαφή θέση για την λεγόμενη "απελευθέρωση των ταξί".
Το θέμα ήταν στραβό από την αρχή.
Οι περισσότερες άδεις δόθηκαν δωρεάν και μάλιστα στην περίοδο της χούντας.
Σχετική αναφορά: "Οι περισότερες αδειες ταξι δοθηκαν επι χουντας ΔΩΡΕΡΑΝ σε ατομα ...φιλικα προς το καθεστως και πολλους εργαζόμενους σε κρατικες υπηρεσιες δημοσιας ταξης. Οι κυριοι αυτοι ΙΔΙΟΚΤΗΤΕς παντα δημιουργησαν το κυκλωμα των αδειων και της αξιας τους των 300,000 ευρω για τα ...κοροιδα που την αγόρασαν..."
Άρα μιλάμε για έναν ευνοούμενο κλάδο ο οποίος δημιουργήθηκε από "εκλεκτούς" στην μαύρη περίοδο της επταετίας και συνεχίστηκε πάνω σε συμφέροντα και ανομίες και τις επόμενες επταετίες που ακολούθησαν με δημοκρατικό μανδύα.
Κάποιοι πλούτισαν από ένα απλό παράβολο των 150 δραχμών σε χιλιάδες ευρώ έως χθες, και ήταν πολλοί αυτοί και μάλιστα θα ήταν καλό να γίνει μία εισαγγελική διερεύνηση (λέμε τώρα... υποθετική και ρητορική ερώτηση!!!) για να δούμε ποιοι και πόσο ψηλά βρίσκονται.
Το αλισβερίσι γνωστό με την ανοχή της εκάστοτε δικομματικής διακυβέρνησης.
Από ψήφους του κλάδου μέχρι ανοχής σε ιδιοκτησίες κλπ.
Στο πάρτι αυτό  υπάρχουν και τα λεγόμενα "θύματα". Άνθρωποι οι οποίοι πούλησαν περιουσιακά τους στοιχεία και επένδυσαν σε ένα επικερδές επάγγελμα.  Αποδέχθηκαν δηλαδή να μπουν σε ένα περιουσιακό κερδοσκοπικό παιχνίδι  τύπου "πυραμίδας" για αόριστο χρόνο με το ρίσκο στο τέλος να τους μείνει ο "μουντζούρης"
(από το γνωστό παιχνίδι της τράπουλας).
Αυτά τα θύματα κυρίως πρέπει να προστατευθούν σήμερα.
Από την άλλη πλευρά είναι τα σημερινά λαμόγια που προσπαθούν να αρχίσουν μία νέα παρτίδα κερδοσκοπίας η οποία φαντάζει νόμιμη και είναι στα πλαίσια της Ε.Ε.
Το έχω ξαναγράψει και το τονίζω και τώρα:
"ΔΕΝ υπάρχουν μεγάλες απάτες χωρίς νομιμοφανή μανδύα, 
γιατί πρώτα νομοθετούν και στην συνέχεια αυθαιρετούν".
Άρα δεν υφίσταται "νομική απόκλιση" παρά μόνον η διασάλευση της ηθικής τάξης.
Τυχαία σήμερα videoσκόπησα το πρόεδρο της ΣΑΤΑ, Θύμιο Λυμπερόπουλο, ο οποίος προέβη σε καταγγελίες για πιέσεις, βλέπε το Video:

Μετά τα παραπάνω εάν οι καταγγελίες αυτές επιβεβαιωθούν τότε ο κ. Υπουργός θα πρέπει να λογοδοτήσει (εάν και εφόσον δώσει δωρεάν άδειες) στην επόμενη βουλή, διότι το video είναι σαφέστατο και μιλάει για πιέσεις και ενδιαφέροντα μεγαλοτραπεζίτη και διάφορων άλλων που θέλουν να δημιουργήσουν εταιρείες και μάλιστα χωρίς μεγάλο κόστος.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και χρειάζεται σύνεση, συναίνεση και πάνω από όλα να τηρηθούν οι πληθυσμιακές αναλογίες. Η άλωση των πολυεθνικών είναι δεδομένη. Το έχουμε ζήσει από πολλά χρόνια τώρα με την "ελλιπή μερίδα" (Καρυωτάκη), όταν μας είπαν ότι ο μπακάλης είναι κλέφτης και φθάσαμε σήμερα στα μεγαλοκαταστήματα και στα ολιγοπώλια των πολυεθνικών.

Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων έχει την λογική του, αρκεί όμως να ΜΗΝ υποκινείται για τα συμφέροντα των μεγάλου κεφαλαίου και των  πολυεθνικών, που αυτή η κυβέρνηση έχει ταχθεί να υπηρετήσει κόντρα στα λαϊκά συμφέροντα και στους εντολείς της που είναι ο κυρίαρχος λαός.

"Κυριακή κοντή γιορτή", που λέει και ο θυμόσοφος λαός μας, η διακυβέρνηση έκλεισε το κύκλο της και απλά διατηρείται στην εξουσία με την βία και τα επικοινωνιακά τρικ των ΜΜΕδων.

Ο κ. Ραγκούσης βλέπει το χαλί να του το τραβάνε κάτω από τα πόδια του και θέλει να παράξει έργο. Ένα έργο που δεν κατόρθωσε μέχρι σήμερα να το υλοποιήσει, παρά την δυναμική της φιλίας του αρχηγού του. Πήγε να αποδομήσει έναν Ρέπα που είναι απόρθητος και έχει τις κομματικές άκρες, εκείνες που ο Ραγκούσης δεν μπόρεσε να βρει ούτε να δημιουργήσει με τους επιτελείς του.

Τελειώνοντας θα ήθελα να δω την άμεση αντίδραση τόσου του υπουργού όσο και αυτή των εισαγγελικών αρχών.

Νάσος


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.