Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Στο Σύνταγμα οι πανεπιστημιακοί!!! - Οι_«αγανακτισμένοι»_επιστρέφουν_στις_πλατείες;


edit
Με διήμερο εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα από πανεπιστημιακούς που αντιδρούν στο νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ ξεκινούν ουσιαστικά οι νέες κινητοποιήσεις των αγανακτισμένων μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα.
Την πρώτη ημέρα -Κυριακή- θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Πανεπιστήμιο για την κοινωνία και όχι για τις επιχειρήσεις», ενώ τη Δευτέρα ο νόμος εισάγεται προς ψήφιση στη Βουλή.
Πάντως, οι «αγανακτισμένοι» επιστρέφουν συνολικότερα στις πλατείες.
Όπως αναφέρει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, οι πρώτες συναντήσεις, οργανωτικού χαρακτήρα, έχουν ήδη αρχίσει, ενώ το κρίσιμο ραντεβού για το συντονισμό όλων των πρωτοβουλιών και τη φυσιογνωμία του κινήματος είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου.

 Όλοι στο Σύνταγμα για την παιδεία:

Διήμερο κινητοποιήσεων στο Σύνταγμα την Κυριακή 21 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, συζήτηση με θέμα: Πανεπιστήμιο για την κοινωνία και όχι για τις επιχειρήσεις.
Μέσα στο καλοκαίρι και με συνοπτικές διαδικασίες, η κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση στη βουλή, νομοσχέδιο που κατεδαφίζει την ανώτατη εκπαίδευση.
ΕΚΤΑΚΤΟ: Όλοι στο Σύνταγμα αύριο για την παιδείαΗ πανεπιστημιακή κοινότητα αντιδρά και απαιτεί να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο. Η πρωτοβουλία πανεπιστημιακών ενάντια στο πανεπιστήμιο του μνημονίου, σε συνεργασία με τη συνέλευση της πλατείας Συντάγματος διοργανώνει διήμερο κινητοποιήσεων στο Σύνταγμα την Κυριακή 21 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, συζήτηση με θέμα:
Πανεπιστήμιο για την κοινωνία και όχι για τις επιχειρήσεις
Συμμετέχουν:
Κώστας Δουζίνας αντιπρύτανης Birkbeck Π/μίου Λονδίνου
Σίμος Σιμόπουλος πρύτανης του ΕΜΠ,
Λάζαρος Απέκης τέως πρόεδρος ΠΟΣΔΕΠ,
Αντρέας Νοταράς λέκτορας στο Πάντειο,
Σταύρος Παναγιωτίδης μεταπτυχιακός φοιτητής
Ομιλητές από τη συνέλευση της πλατείας.
Η συζήτηση θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί τη Δευτέρα 22 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ. Παράλληλα με τις εκδηλώσεις θα λειτουργεί έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας με έργα Αναστασίου, Δερβενιώτη, Ζερβού, Καλαϊτζή, Πετρουλάκη, Στάθη, Χερουβείμ κ.α.
Πριν αρχίσει η συζήτηση θα προβάλλονται βίντεο. Το ηθικό θα ανυψώνουν οι Τυμπανιστές της Πλατείας.
Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΨΩΜΙ -ΠΑΙΔΕΙΑ -ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
 ¨http://www.tsantiri.gr/
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.