Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Η προχειρότητα Βενιζέλου... ίσως "Βάλει χέρι" και στις καταθέσεις...

Τα όποια επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα χρειαστεί να πάρει η κυβέρνηση για φέτος θα αποφασιστούν μετά την τηλεδιάσκεψη του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με την τρόικα αργότερα την Δευτέρα, δήλωσε στο Reuters υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος.

Σύμφωνα με το Reuters, (από Ημερησία)

«Από το αποτέλεσμα της τηλεδιάσκεψης θα εξεταστεί αν θα ληφθούν επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα για το 2011», δήλωσε ο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
«Στην τηλεδιάσκεψη θα εξεταστούν κυρίως η υστέρηση των φορολογικών εσόδων του 2011 και τα βασικά μεγέθη του προϋπολογισμού του 2012. Η τρόικα πιστεύει ότι το τέλος ακίνητης περιουσίας θα αποδώσει 1 δισ. (ευρώ) λιγότερα από ό,τι εκτιμούμε εμείς», τόνισε.
Ερωτηθείς για το τι νέα μέτρα θα μπορούσαν να ληφθούν, το στέλεχος δήλωσε: «Είναι πολύ αργά για μέτρα μείωσης δαπανών, αρά είναι πιθανόν να μιλάμε για φορολογικά μέτρα».

Σύμφωνα με δικές μας οικονομικές πηγές (και όχι εικασίες),  η προχειρότητα Βενιζέλου... που φτάνει στα όρια της αναλγησίας, ίσως "Βάλει  χέρι" και  στις καταθέσεις... των έντιμων ελλήνων καταθετών. Οι άλλοι έχουν φροντίσει να τις βγάλουν νόμιμα στην Ελβετία  (600 δισ ευρώ)  και στα Νησιά Καϋμάν και σε άλλους γνωστούς, 45 τον αριθμό, "Φορολογικούς Παραδείσους" (Ων, Ουκ έστιν αριθμός.)
Ίδωμεν...  σε λίγες ώρες...
Νάσος



Πηγή:www.capital.gr
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.