Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ένα αίνιγμα για πάρα πολύ δυνατούς παίκτες!


Γράφει ο Δευκαλίωνας

Ένα πραγματικά αξιοπερίεργο γεγονός συμβαίνει τον τελευταίο καιρό…
Μετά την συμφωνία της 21ης Ιουλίου και την ανακοίνωση του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων (PSI), υπήρξε ένα κύμα αισιοδοξίας στις χρηματαγορές. Μπορεί η στήλη να τοποθετήθηκε αρνητικά απέναντι στο PSI για λόγους καθαρά εθνικούς και να πρόβλεψε για ότι λόγους στενών τραπεζικών συμφερόντων την πιθανή αποτυχία του PSI, αλλά οι χρηματαγορές δεν έχουν και δε κρατάνε εθνική σημαία, ούτε δίνουν σημασία στις τεχνικές λεπτομέρειες.
Σιγά-σιγά οι τεχνικές λεπτομέρειες έγιναν γνωστές και τότε έγινε σαφές ότι όντως το πρόγραμμα PSI, έτσι όπως το είχαν αρχικά σχεδιάσει οι εμπνευστές του, δεν θα περπατούσε. Επιβεβαίωση του Δευκαλίωνα η οποία καθημερινά γίνεται ακόμα ισχυρότερη λόγω της συνεχιζόμενης καθυστέρησης ανακοίνωσης της ημερομηνίας έναρξης υλοποίησης του PSI, έως ότου διευθετηθούν όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες.
Ακόμη και σήμερα, δύο μήνες μετά, κανείς δεν μπορεί να δώσει πιθανή κατά προσέγγιση ημερομηνία έναρξης του PSI. Απλά όποιος υπεύθυνος ερωτάται, απαντά ότι «το PSI θα αρχίσει όταν ψηφισθεί από όλα τα κοινοβούλια των χωρών της ευρωζώνης η συμφωνία της 21η Ιουλίου».
Ξεχνάνε όμως όλοι οι υπεύθυνοι που απαντούν με αυτόν τον τρόπο ότι το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI) είναι θέμα και πρόβλημα που αφορά συναλλαγή μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ιδιωτών κι όχι μεταξύ κρατών. Άρα δεν χρειάζεται ψήφιση από...
τα ξένα κοινοβούλια.
Πάμε τώρα στο αξιοπερίεργο γεγονός. Υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία για επιτυχή υλοποίηση του PSI, το οποίο όταν τελειώσει θα έχει αντικαταστήσει τα σημερινά Ελληνικά Ομόλογα χαμηλής πιστοληπτικής αξιολόγησης με νέα, τα οποία θα είναι εγγυημένα ως προς το κεφάλαιο από το EFSF, άρα θα είναι υψηλής πιστοληπτικής αξιολόγησης. Παρ’ την θετική αυτή πρόβλεψη η τιμή των σημερινών Ελληνικών Κρατικών Ομολόγων συνεχίζει να πέφτει ή να παραμένει στα χαμηλά επίπεδα που είχαν διαμορφωθεί όταν η Ελληνική Δημοσιονομική Κρίση μαίνονταν.
Αυτή η πραγματικότητα έχει την εξής συνέπεια. Αγοράζει κάποιος σήμερα ένα Ελληνικό Κρατικό Ομόλογο ονομαστικής αξίας 100 ευρώ στα 45 ευρώ, για να το ανταλλάξει όταν υλοποιηθεί το PSI με ένα νέο ομόλογο αξίας 75 ευρώ. Δηλαδή θα κερδίσει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έως 30 ευρώ, επενδύοντας 45 ευρώ. Ποιος είναι τόσο κουτός που πουλάει σήμερα υπέρ-υποτιμημένο Ελληνικό Χρέος όταν έχει την δυνατότητα να περιμένει για λίγο ώστε να το αντικαταστήσει συμμετέχοντας στο PSI και είτε να αποκομίσει σημαντικά κέρδη (εάν έχει αγοράσει φθηνά), είτε να περιορίζει τις ζημιές (εάν έχει αγοράσει σε υψηλές η ονομαστικές τιμές).
Στις Χρηματαγορές δεν υπάρχουν κουτοί. Άρα αυτοί που πουλάνε άρον-άρον υπέρ-υποτιμημένο Ελληνικό Χρέος, είτε πρέπει να φοβούνται κάτι κακό για την τελική τύχη του PSI και σπεύδουν να ξεφορτωθούν όσα Ελληνικά Κρατικά Ομόλογα τους έχουν απομείνει, είτε κάποιο άλλο σατανικό κερδοσκοπικό παιχνίδι παίζουν.
Επειδή πολλά είδαν τα μάτια μας κατά την διάρκεια της Ελληνικής Δημοσιονομικής Κρίσης, πάψαμε να είμαστε καλοπροαίρετοι. Πάμε λοιπόν με το σενάριο του διαβόλου. Δηλαδή ότι κάποιοι παίζουν κερδοσκοπικό παιχνίδι.
Ποιο μπορεί να είναι αυτό; Ποιος είναι αυτός που έχει βγει και πουλάει Ελληνικά Κρατικά Ομόλογα κρατώντας χαμηλά τις ήδη υπέρ-υποτιμημένες τιμές; Ποιος είναι αυτός που αποδέχεται να χάνει με αυτό τον τρόπο (πώληση) τεράστια ποσά, ενώ θα μπορούσε κρατώντας τα Ελληνικά Κρατικά Ομόλογα ακόμα λίγο καιρό και να τα ανταλλάξει μέσω του PSI με νέα ομόλογα, σαφώς πιο αξιόπιστα και πολύ πιο ακριβά;
Ποίος μπορεί να είναι αυτός;
Πως θα κερδίσει;
Αφού πασιφανώς με τον μηχανισμό που πρόχειρα περιγράψαμε (και ο οποίος είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα) χάνει.
Ένα αίνιγμα για πάρα πολύ δυνατούς παίκτες!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.