Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Ξεκίνησε ο Α΄ Εσω-Νενεκικός Πόλεμος!

Γράφει ο Δευκαλίων

Το πρωί της Κυριακής 16 Οκτωβρίου 2011 τρεις Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, η κα. Α. Διαμαντοπούλου και οι κ.κ. Ι. Ραγκούσης και Α. Λοβέρδος, έδωσαν ταυτόχρονα στη δημοσιότητα επιστολή στην οποία μεταξύ άλλων ανέφεραν τα εξής:
·                            «Εχθροί της κοινωνίας σήμερα είναι η δημαγωγία, ο λαϊκισμός, η ατιμωρησία, ο συντεχνιασμός, και οι καθυστερήσεις»
Είναι γνωστό ότι η στήλη θεωρεί τον Γιώργο Παπανδρέου κύριο υπεύθυνο για όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στην Πατρίδα μας. Μία χώρα της οποίας οι κάτοικοι είχαν 1 τρις ακίνητη περιουσία και 280 δις καταθέσεις δεν χρεοκοπεί και δεν τίθεται υπό την κηδεμονία μίας οικονομικής τρόικας. Μία χώρα η οποία βρίσκεται στη 16η θέση κατάταξης ως προς το συνολικό χρέος δεν υπογράφει μνημόνιο με το οποίο αποδέχεται να επιτηρείται η οικονομία της από χώρες που χρωστάνε πολύ περισσότερα από την Ελλάδα. Μία χώρα που μπορεί τον Ιανουάριο να δανειστεί με υψηλό αλλά λογικό επιτόκιο δεν πετάει αυτή την ευκαιρία για να προσφύγει μετά από 3 μήνες, με κάτω τα χέρια στην θανάσιμη αγκαλιά του ΔΝΤ. Και όλα αυτά καθώς και πολλά άλλα συνέβησαν επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου. Αυτός μας έφερε στη σημερινή απελπιστική κατάσταση, αυτός έχει φέρει μεγάλα τμήματα του λαού στα όρια του λιμού, αυτός με την πολιτική του κατέστρεψε τις εναπομείνασες παραγωγικές δομές της οικονομίας, αυτός υποτίμησε στα όρια του μηδενός ότι είχε αξία στην Ελληνική Οικονομία, αυτός με την βοήθεια της τρόικας έριξαν την οικονομία στα γρανάζια της ύφεσης και αύξησαν την ανεργία σε ποσοστά μετεμφυλιοπολεμικής περιόδου, αυτός και η ολέθρια πολιτική του έφεραν το φάντασμά της εξαθλίωσης πάνω από την πατρίδα μας.
Φυσικά ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για όλα τα δεινά που...
επισώρευσε η πολιτική του και τα οποία βιώνει σήμερα ο Ελληνικός Λαός. Σε αυτή την παρέα και σε όλα τα Υπουργικά Συμβούλια Πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου, δεν υπάρχει ούτε ένας αθώος η παραπλανηθείς. Όλοι γνώριζαν τι έκαναν και τι συνεχίζουν να κάνουν. Κανείς τους δεν εξέφρασε, μέχρι την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011, διαφωνία επί της ουσίας της υλοποιούμενης πολιτικής. Όλοι συμφωνούσαν στα βασικά με επί μέρους και χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα διαχειριστικές μικροδιαφωνίες. Τα ίδια και χειρότερα για τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Μετά την ψήφιση του περιβόητου Μεσοπρόθεσμου, το οποίο αποκάλυψε τα αδιέξοδα του Μνημονίου, κανένα από τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ δεν διαφοροποιήθηκε. Παριστάνουν όλοι τους θλιμμένους, τους βαριά προβληματισμένους, αλλά όταν φτάνουν οι ώρες των κρισίμων ψηφοφοριών δίνουν όλοι την θετική τους ψήφο και μετά βγαίνουν στο περιστύλιο για τσιγάρο και δηλώνουν ότι ψήφισαν για τελευταία φορά.
Ούτε ένα ΟΧΙ, ούτε μία ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ για την τιμή των όπλων που κατέθεσε αμαχητί υπό την ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου το μεγαλύτερο σοσιαλιστικό κόμμα της Ευρώπης. Σε απλά Ελληνικά όλοι τους είναι το ίδιο συνυπεύθυνοι για το σημερινό κατάντημά. Όμως υπάρχουν και χειρότερα.
Η κα. Α. Διαμαντοπούλου είναι γνωστό ότι δεν κατάφερε να στείλει τα βιβλία στα σχολεία έγκαιρα και με την έναρξη του σχολικού έτους. Κανένα πρόβλημα. Ο οικογενειακός προϋπολογισμός που τόσο υποφέρει σήκωσε ακόμα ένα βάρος. Για κάθε παιδί της οικογένειας 30 ευρώ επί πλέον για να αγορασθούν βιβλία που υποτίθεται ότι έπρεπε να τα δώσει δωρεάν το Υπουργείο Παιδείας στους μαθητές. Αυτή λοιπόν η Υπουργός που δεν μπόρεσε να κάνει το στοιχειώδες, διατηρήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας από τον Γιώργο Παπανδρέου ενώ λίαν επιεικώς έπρεπε να έχει πάει σπίτι της. Και φυσικά έχει άποψη για το πως πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα. Εδώ θα τρελαθούμε εντελώς! Η Υπουργός που δεν μπορεί να κάνει τα αυτονόητα και απαραίτητα θέλει να διαμορφώσει την γενική πολιτική της κυβέρνησης. Λες και φταίει «η δημαγωγία, ο λαϊκισμός, η ατιμωρησία, ο συντεχνιασμός» και δεν έφθασαν έγκαιρα τα βιβλία στα σχολεία. Ήμαρτον Κύριε!
Ο κ. Ι. Ραγκούσης από το πουθενά των ταχυφαγίων αναδείχθηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου σε πρωτοκλασάτο στέλεχος. Έκανε την Ελλάδα άνω-κάτω το προηγούμενο καλοκαίρι με το έτοιμο ή σχεδόν έτοιμο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του επαγγέλματος του ιδιοκτήτη ταξί. Τελικά το έτοιμο ή σχεδόν έτοιμο νομοσχέδιο συζητήθηκε πέρασε πριν λίγες ημέρες από το Υπουργικό Συμβούλιο. Όμως το κακό έχει γίνει για εφέτος από τον άνθρωπο που δεν έχει πάρει ποτέ στην ζωή του ούτε ένα σταυρό ως Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αφού από το 2007 που μπήκε για πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο ήταν πάντα διορισμένος από τον Γιώργο Παπανδρέου σε σίγουρη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Ίσως γιατί δεν ήθελε να μπλέξει με την πλέμπα του κοινού λαού και απόψεις όπως «δημαγωγία, λαϊκισμός, ατιμωρησία και συντεχνιασμός».
Να πάμε τώρα στον κ. Α. Λοβέρδο κι εκεί να δείτε μνημείο κυβερνητικής ικανότητας. Ο Νίκος Ξανθόπουλος της Ελληνικής Πολιτικής σκηνής. Με ύφος δακρύβρεκτο σπαράζει για τα δεινά των κοινών ανθρώπων. Όμως τα Νοσοκομεία δεν λειτουργούν και όπου λειτουργούν τα ράντζα πληθαίνουν, το μεγαλύτερο μέρος του νοσοκομειακού προσωπικού είτε είναι απλήρωτο, είτε έχει πληρωθεί με έναντι δεδουλευμένων. Τα φάρμακα για τους άρρωστους δίνονται με το σταγονόμετρο. Όμως, μπροστά σε αυτό το ανθρώπινο άγος που με την έλευση του χειμώνα και την ετήσια επιδημία γρίπης είναι δυνατόν να μετατραπεί ακόμα και σε γενοκτονία για τους γέροντες, ο Υπουργός Ξανθόπουλος προβάλει τις ανακοινώσεις του εναντίον της δημαγωγίας, του λαϊκισμού, της ατιμωρησίας και του συντεχνιασμού.
Το μόνο παρήγορο σε αυτή τη γελοία παρέμβαση βρίσκεται στην εμφανή πλέον διάσπαση του φίλο-μνημονιακού μετώπου και στη μεθόδευση για αποκαθήλωση του Γιώργου Παπανδρέου από τα «πολιτικά παιδιά του». Μία αχτίδα φωτός στο πυκνό σκοτάδι… τα μέχρι πρότινος φιλαράκια, η παρέα των νενέκων άρχισε να τρώγεται, ξεκίνησε ο Α΄ Έσω-Νενεκικός Πόλεμος!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.