Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Τάφος το Αιγαίο!


Γράφει ο Δευκαλίωνας
  
Συνοψίζοντας τα τελευταία άρθρα του Δευκαλίωνα έχουμε καταλήξει στα εξής συμπεράσματα:
Ο Γιώργος Παπανδρέου επιλέγει τώρα να προχωρήσει σε «κούρεμα» (haircut) των Ελληνικών Κρατικών Ομολόγων. Πολιτική επιλογή που μέχρι πριν λίγο καιρό απέρριπτε μετά βδελυγμίας. Απέρριπτε λοιπόν πέρσι την Άνοιξη καταγγέλλοντας περίπου ως προδότες όσους προέκριναν την επιλογή του «κουρέματος (haircut) τότε που η χώρα και η οικονομία της ήταν απείρως ισχυρότερη. Και την υιοθετεί τώρα που η οικονομία κατέρρευσε.
Αντικειμενικά πέρσι την Άνοιξη τα λαϊκά και τα μεσαία στρώματα θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την Χρεοκοπία πιο εύκολα και οι δανειστές πολύ πιο δύσκολα. Εφέτος τα πράγματα έχουν αντιστραφεί. Τα λαϊκά και μεσαία στρώματα έχουν υποστεί μία άνευ προηγουμένου οικονομική αιμορραγία ενώ οι δανειστές έχουν εισπράξει μέρος του Χρέους και έχουν προετοιμαστεί για μια Ελληνική Χρεοκοπία. Όλοι αντιλαμβανόμαστε πότε η Χώρα θα μπορούσε να διαπραγματευθεί καλύτερα και να κερδίσει περισσότερα. Μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Αλλά δυστυχώς γι’ αυτόν τα πράγματα ξεκαθάρισαν ακόμα και στο μυαλό των φανατικών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.
Με βάση αυτό το συμπέρασμα εξαναγκαστικά προχωράμε στο...
 δεύτερο. Η Πατρίδα μας και ο Λαός μας θα βιώσουν τα επόμενα χρόνια μια ανείπωτη δυστυχία. Το «γκρίζο πολιτικό σύστημα» που κινείται μεταξύ της νεοφιλελεύθερης πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας και του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ επέτυχε τελικά να καταστρέψει την χώρα εφαρμόζοντας τα τελευταία 15 χρόνια διάφορες παραλλαγές νέο-φιλελεύθερων πολιτικών. Ποτέ δεν το παραδέχθηκαν και πάντα τους έφταιγε η αντίσταση που προέβαλαν όσοι ήταν αντίθετοι με τον νεοφιλελευθερισμό για τα κακά αποτελέσματα. Τώρα όμως, την εποχή της Τρόικας, ποιος τους αντιστάθηκε και απέτυχαν πάλι; Διέθεταν πλήρη ιδεολογική και πολιτική κυριαρχία αλλά οι στόχοι και πάλι δεν επετεύχθησαν. Γιατί; Μα πολύ απλά... Γιατί το παγκόσμιο συμπέρασμα όπου εφαρμόστηκαν αυτές οι πολιτικές είναι πάντα το ίδιο. Νεοφιλελευθερισμός = Δυστυχία και Οπισθοδρόμηση, άρα στο τελικό αποτέλεσμα ΥΦΕΣΗ.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε ένα εξαιρετικά ελπιδοφόρο γεγονός. Το πρώτο φως στο σκοτάδι. Οι ψηφοφόροι της συντηρητικής παράταξης πρωτοπόροι όταν τους δόθηκε η ευκαιρία ξεμπέρδεψαν μια και καλή με τους νεοφιλελεύθερους. Το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη βουλιάζει σε όλες τις δημοσκοπήσεις, παρά την άκρατη υποστήριξη που έχει από τα ΜΜΕ, ενώ όσες νεοφιλελεύθερες νησίδες υπάρχουν ακόμα μέσα στην Νέα Δημοκρατία είναι βέβαιο ότι θα συνθλίβονται. Όσο δυναμώνει ο πατριωτικός λόγος του Αντώνη Σαμαρά γίνεται πιο πειστικός και προτάσσει αρχές και αξίες προαιώνιες όπως και ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία.
Στο σημείο αυτό βρίσκεται ακριβώς και το πρόβλημα της ευρύτερης αριστεράς και του κέντρου. Σε ποιες χρονικές στιγμές της Νεοελληνικής Ιστορίας η κεντροαριστερά και η αριστερά αναδείχθηκαν σε ηγέτιδες πολιτικές δυνάμεις; Όταν πρόταξαν και υιοθέτησαν συνθήματα και πολιτικές Εθνικής Απελευθέρωσης και ολοκλήρωσης. Ας θυμηθούμε, η Ιστορία διδάσκει. Η Ελλάδα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών, η Εθνική Αντίσταση, ήταν επικές προσπάθειες του Ελλήνων που ανέδειξαν τις δυνάμεις του Ελληνισμού και συνεισέφεραν τα μέγιστα στην δημιουργία της σύγχρονης Ελλάδας. Και ήταν πολιτικές που τις ανέδειξε και τις ολοκλήρωσε η κεντροαριστερά και η αριστερά.
Σήμερα η κεντροαριστερά και η αριστερά δεν πρέπει να φοβηθούν μήπως θεωρηθούν αναχρονιστικές πολιτικές δυνάμεις με τάσεις προς τον εθνικισμό. Δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα της τάχα προοδευτικής παγκοσμιοποίησης.
Η κυρίαρχη αντίθεση είναι μεταξύ του Εθνικού Κράτους και της τάχα προοδευτικής παγκοσμιοποίησης, που καθοδηγείται ποιος ξέρει από ποια κέντρα, και η οποία προωθεί δόλια και καλυμμένα τον οικονομικό καταναγκασμό των λαών. Ας πάρουμε το παράδειγμα που όλοι ζήσαμε με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ένα σωρό νεωτεριστικοί θεσμοί (open government, ανοικτό πανεπιστήμιο κ.λ.π.) και στο βάθος ΔΝΤ και Τρόικα. Το τυρί το φάγαμε αλλά την φάκα δεν την είδαμε!
Σήμερα η κεντροαριστερά και η αριστερά θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα των συντηρητικών ψηφοφόρων και να υιοθετήσουν Εθνικόαπελευθερωτικούς στόχους και πολιτικές.
Η Πατρίδα κινδυνεύει. Οι νεοφιλελεύθεροι εθνικοί ολετήρες προωθούν ασύστολα τον οικονομικό καταναγκασμό των νεοελλήνων, προκειμένου να ξεπουλήσουν την εθνική περιουσία, είτε αυτή βρίσκεται στην ξηρά, είτε στο υπέδαφος του Αιγαίου, το από την εποχή του Όμηρου Ελληνικό Αρχιπέλαγος. Το σύνθημα μας πρέπει να είναι απλό, αλλά αδιαπραγμάτευτο: το Αιγαίο είναι η κόκκινη γραμμή του ελληνισμού. «Τάφος το Αιγαίο»!
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.