Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Ο Π. Μπεγλίτης ως νέος Μένιος του ΠΑΣΟΚ! και... η Επώνυμη επιστολή-σοκ απόστρατου στον ΥΕΘΑ!

«Βρείτε τους»! Αυτή την ωμή εντολή άφησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης στη Στρατιωτική Δικαιοσύνη και όχι μόνο, φεύγοντας το Σάββατο για Λευκωσία και Αττάλεια και ζητώντας να εντοπιστούν και να οδηγηθούν σε δίκη όσοι απόστρατοι «έσπασαν» τα μέτρα ασφαλείας την Παρασκευή στο Πεντάγωνο φτάνοντας στα σκαλοπάτια του γραφείου του.

Η κίνηση αυτή του υπουργού, πρωτοφανής, όπως και η γεμάτη αυταρχισμό και αλαζονεία ομιλία του στη Βουλή, με την οποία απείλησε με ξυλοδαρμό τους συνταξιούχους αποστράτους αν δεν αποχωρούσαν από το υπουργείο, έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση ακόμη και εντός του ΠΑΣΟΚ.

Μπορεί ορισμένοι απόστρατοι, λόγω της οικονομικής εξαθλίωσης στην οποία τους έχει οδηγήσει η κυβέρνηση, να έκαναν υπό συνθήκες απόγνωσης «ντου» στο Πεντάγωνο· η λεκτική προσέγγιση Μπεγλίτη δείχνει όμως ότι συνολικά η κυβέρνηση, χωρίς να αντιλαμβάνεται την κοινωνική πραγματικότητα, διαθέτει ταξικό μίσος και ιδεοληψία των χειρότερων εποχών του ΠΑΣΟΚ, που θυμίζουν τον Μένιο Κουτσόγιωργα, εναντίον των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. ...

Εκείνο που κυρίως εκπλήσσει είναι ο αρνητικός χειρισμός του θέματος από τον υπουργό, ο οποίος, πέρα από το -επιεικώς απαράδεκτο- περιεχόμενο όσων είπε, ακολούθησε εντυπωσιακά λανθασμένη επικοινωνιακή τακτική, φτάνοντας στο σημείο να διακόψει τη συνεδρίαση της Ολομέλειας για να ανακοινώσει ότι μερικές δεκάδες απόστρατοι, που έχουν ορκιστεί στις σημαίες για την υπεράσπιση της πατρίδας, μπήκαν στο… σπίτι τους. Γιατί σπίτι κάθε Ελληνα αξιωματικού των Ενόπλων Δυνάμεων είναι το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Η μη ευφυής προσέγγιση του υπουργού συνεχίστηκε όταν μιλώντας για το θέμα των αποστράτων είπε ότι «πρέπει να κοπεί πάση θυσία ο ομφάλιος λώρος μεταξύ αποστράτων και εν ενεργεία αξιωματικών»! Κάποιος πρέπει να του υπενθυμίσει ότι το μέχρι πρότινος «δεξί του χέρι», ο υποστράτηγος εν αποστρατεία Νίκος Τόσκας (ένας έντιμος και ικανός αξιωματικός), ως διευθυντής του στρατιωτικού του γραφείου επί μία διετία, είναι απόστρατος και παρά ταύτα αποφάσιζε με την συναίνεση του υπουργού για θέματα των εν ενεργεία αξιωματικών!

Την ίδια ώρα επιστολή-καταπέλτη έλαβε στο προσωπικό του mail ο κ. Μπεγλίτης από απόστρατο του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος δηλώνει, ως Κορίνθιος, ψηφοφόρος του υπουργού και αφού ασκεί σκληρή κριτική σε όσα είπε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή, αλλά και στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, αναφέρει: «Για να μη σας απασχολώ παραπάνω, πείτε στον υπουργό ότι από τον Βοϊβοντά (σ.σ.: περιοχή της Κορίνθου) και παρακάτω δεν πρόκειται να δει ψήφο. Να μας ξεχάσει, όπως ξέχασε και από πού προήλθε και τι έλεγε προεκλογικά και σαν αντιπολίτευση». (δημοκρατία)

Ολόκληρη η επιστολή από OnAlert:
 Η οργή ξεχειλίζει από απόστρατους αλλά και εν ενεργεία για τη σκληρή στάση με την οποία επέλεξε να χειριστεί το θέμα της συγκέντρωσης των αποστράτων,η οποία κατέληξε στην είσοδο μιας ομάδας των συγκεντρωμένων στο περίβολο του ΥΕΘΑ.
Η φρασεολογία του ΥΕΘΑ ο οποίος έκανε λόγο για “πάταξη” των αποστράτων,αλλά και η ενέργειά του να ζητήσει παρέμβαση της στρατιωτικής δικαιοσύνης για να αποδοθούν ευθύνες στο στρατιωτικό προσωπικό που εκτελούσε υπηρεσία στη κεντρική πύλη του ΥΕΘΑ,έριξαν λάδι στη φωτιά η οποία έχει αρχίσει να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Ενδεικτικό είναι το e-mail που έστειλε απόστρατος των υποβρυχίων και ψηφοφόρος -κατά δήλωσή του- στην ηλεκτρονική διεύθυνση που το γραφείο του ΥΕΘΑ έχει διαθέσει για άμεση επικοινωνία με το στρατιωτικό προσωπικό!

Το περιεχόμενο του e-mail είναι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί:

“Παρακαλώ να ενημερώσετε τον κύριο Υπουργό, ότι καταγόμαστε απο την Πελοπόννησο. Εγώ απο ένα χωριό κοντά στο Αίγιο και η σύζυγός μου απο την ορεινή Κορινθία (απο το Τιτάνη ή Βοϊβοντά Κορινθίας). Ημασταν ψηφοφόροι του και μπορεί να το διασταυρώσει γιατί έχει τον τρόπο με τους ανθρώπους του,(ξέρει αυτός). Και για να δώσω βαρύτητα στο θέμα, να του πείτε ότι ο αείμνηστος πεθερός μου Σπύρος Καρκούλας, ήταν ένας απο τους 10 ιδρυτές του ΠΑΚ της Γερμανίας. Δια του λόγου το αληθές, μπορεί ο Υπουργός να ρωτήσει την Βάσω Παπανδρέου και τον Απόστολο Κακλαμάνη, τον οποίο ο πεθερός μου βοήθησε ενώ τους έπιασαν επί χούντας.

Πείτε επίσης στον Υπουργό, οτι ποτέ άν και είμαστε εγγεγραμένα μέλη του ΠΑΣΟΚ δεν ζητήσαμε το παραμικρό και πάντα βαδίζαμε προσωπικά και επαγγελματικά με τις δικές μας δυνάμεις και σπουδές.

Για να μην σας απασχολώ παραπάνω, πείτε στον Υπουργό ότι απο τον Βοϊβοντά και παρακάτω, δεν πρόκειται να δεί ψήφο. Να μας ξεχάσει, όπως ξέχασε και απο που προήλθε και τι έλεγε προεκλογικά και σαν αντιπολίτευση.

Μπορεί βέβαια επειδή είναι “αρεστός” να μπεί σε κανά επικρατείας, αλλά άν πάει με ψήφο, θα έχει την κατάληξη της Κουτσίκου και άλλων δεξιών.

Μετά να έρθει να μας πεί την θεωρία του περί “πάταξης¨” των αποστράτων.

Μετά τιμής
Συνέλης Παντελής αξιωματικός ΠΝ εν αποστρατεία.
μέλος ΔΣ της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ 
(και ηλικιακά, κάτω των 55 ετών. Δεν ξέρω άν τον ενδιαφέρει τον Υπουργό, αλλά πείτε του άν δεν σβήσετε έντρομοι το mail μου, ότι έμεινα 25 έτη στο Πολεμικό Ναυτικό, τα 19 εξ αυτών στο Υποβρύχιο ΤΡΙΤΩΝ, και αποστρατευόμενος έγινα αναθεματισμένος Ελλην πολίτης)”.


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.