Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ποια ψυχραιμία και ποια νηφαλιότητα;;!

Γράφει ο Γιώργος Κ. Κρόγιας 
Θα ξεχάσουμε και το όνομά μας σε λίγο σε αυτή τη χώρα.
Ο ΓΑΠ εξερχόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζήτησε "ψυχραιμία και νηφαλιότητα"...
Ή όντως δεν ζει σε αυτή την χώρα, ή μας βγάζει πάλι την γλωσσίτσα του.
Γιατί, δεν είναι δυνατόν να ζητάς κάτι τέτοιο, αφού:
1) πριν δυο χρόνια μας επέβαλες την Τρόϊκα χωρίς καμία απολύτως διαπραγμάτευση (αποδείχθηκε και αποδεικνύεται καθημερινά αυτό) υποσχόμενος ότι το 2011 θα βγούμε στις αγορές...
2) δεν κατάφερες σχεδόν τίποτα σε επίπεδο μεταρρυθμίσεων... και αύξησες με τους περισσότερους νόμους σου την γραφειοκρατεία...
3) με το "θαύμα" του "opengov" κατάφερες να πάρει μπρος το κράτος μετά ένα χρόνο...
4) δεν κατάφερες απολύτως τίποτα στην πάταξη της φοροδιαφυγής και την αύξηση εσόδων από τους έχοντες και κατέχοντες νομίμως ή παρανόμως... και εξαιτίας αυτού:
5) φόρτωσες με οριζόντια χαράτσια όλους τους πολίτες, ακόμη και τους φτωχότερους, χωρίς να ακουμπήσεις ούτε τρίχα τραπεζών, Εκκλησίας, πλοιοκτητών, μαύρων χρημάτων στο εξωτερικό, κλπ κλπ!
6) ξεπέρασες κάθε ρεκόρ στην ανεργία...
7) οδήγησες την χώρα σε μεγαλύτερη ύφεση από όση προέβλεπες ο ίδιος...
8) μας έβαλες σε έναν φαύλο κύκλο ενώ μας έταζες "λύτρωση" την ώρα που όλοι φώναζαν για το αντίθετο...
9) επειδή δεν άκουγες και δεν έπειθες, ξεσήκωσες δικαιολογημένα όλες τις κοινωνικές ομάδες και οδήγησες πολλές από αυτές σε "λευκές απεργίες"
10) χρησιμοποίησες τον "κοινωνικό αυτοματισμό" για να κρύψεις την διαχρονική ευθύνη και ανικανότητα του πολιτικού προσωπικού μας...
και
11) δίχασες την κοινωνία και μας χώρισες σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς.

Και τώρα έρχεσαι και λες ότι... "διαπραγματεύεσαι". Κι εμείς πρέπει να σε πιστέψουμε!
- Πρέπει παραμείνουμε ψύχραιμοι και να πιστέψουμε ότι διαπραγματεύεσαι για να... "ελαφρυνθεί ο λαός από τα βάρη των χρεών που παρέλαβες" την ώρα που μέσα σε 2 χρόνια (ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΘΗΚΕΣ) μας φέσωσες με άλλα 80 δισ. τουλάχιστον, παράλληλα μείωσες μισθούς - συντάξεις κατά 40%, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ακόμη πιο δραματικά το χρέος ως προς το ΑΕΠ!
- Πρέπει να παραμείνουμε νηφάλιοι για να πιστέψουμε ότι διαπραγματεύεσαι έτσι ώστε και οι τράπεζες να πληρώσουν το μερίδιο που υποχρεούνται, την στιγμή που μέχρι σήμερα ήταν και είναι υπό την προστασία σου, ενώ ξέρουμε ότι το κράτος πάλι θα δανειστεί για να τις σώσει και ενώ τα δάνεια των πολιτών παραμένων "ακούρευτα"!!!

Εγώ, δεν είμαι καθόλου ψύχραιμος. Αλλά είμαι αρκετά νηφάλιος για να κρίνω κάποιον από την μέχρι τώρα πορεία του, για να καταλάβω ότι για ακόμη μια φορά ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ.

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.