Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Αλέξη Τσίπρα κάνε το αυτονόητο... παραιτήσου από βουλευτής και αγωνίσου μαζί μας - Η θέση του ηγέτη μετά την τροικάνικη κατοχή είναι στο πεζοδρόμιο και όχι να την νομιμοποιεί στο κοινοβούλιο


Εάν έχει παραμείνει μία ανεξάρτητη αρχηγική φωνή σε αυτό το κοινοβούλιο είναι του Αλέξη Τσίπρα. Εμείς από εδώ έχουμε στηρίξει και θα συνεχίζουμε να το κάνουμε, με το να προβάλουμε όλους αυτούς τους πολιτικούς, όπως είναι ο Πάνος Καμμένος,  ο Νίκος Νικολόπουλος και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Υπάρχουν και άλλοι... αλλά εμείς ξεχωρίζουμε μόνον αυτούς, είναι οι πολιτικοί που πληρώνουν το προσωπικό κόστος αλλά καταξιώνονται στη λαϊκή συνείδηση.
Έχουμε στηρίξει ανοιχτά το Πάνο Καμμένο και έχουμε ξεχωριστή
"ετικέτα" των αναρτήσεων μας.
Η περίπτωση Τσίπρα είναι περισσότερο παρεμβατική γιατί είναι αρχηγός κόμματος και μάλιστα της αριστεράς, μιας αριστεράς ανύπαρκτης και με πολλά ερωτηματικά. Η πολυσυλλεκτική χασμωδία των επί μέρους συνιστωσών μέσα στο κόμμα δημιουργεί μία χαώδη και απαξιωτική εντύπωση στον κεντροαριστερό ψηφοφόρο και πολλές φορές τον φοβίζει.

Αυτό που προσωπικά πρέπει να του αποδώσουμε είναι η πολιτική του ωριμότητα και η τελευταία του προσωπική παρουσία στη βουλή. Είναι ο πολιτικός που μπορεί να εμπιστευτείς. Είναι ίσως ο νέος ηγέτης που θα μπορούσε να αλλάξει το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα.  Ίσως εάν κατορθώσει να κυριαρχήσει στο χώρο του και να συνθέσει τις αυτόνομες πολιτικές φωνές και από άλλους χώρους, κυρίως ανένταχτους, αναποφάσιστους ή πολίτες που έχουν αγανακτήσει και δεν εμπιστεύονται  κανέναν από τα υπάρχοντα πολιτικά πρόσωπα από τους 300 της βουλής.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η θέση του που καταγράφηκε από την...
real.gr:

«Γίνεται πλιάτσικο στη δημόσια περιουσία με ντίλερ τον πρωθυπουργό», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την συμφωνία με τον εμίρη του Κατάρ για τον ελληνικό χρυσό.


«Ήρθε, ο εμίρης, για να διαμεσολαβήσει για την εγχώρια διαπλοκή τον ελληνικό χρυσό» επεσήμανε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι το κόμμα του είναι υπέρ των επενδύσεων, με σεβασμό όμως στα δικαιώματα και το περιβάλλον.


Για το έκτακτο τέλος που θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι κάλεσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσουν το αντίτιμο του ρεύματος στο Ταμείο Παρακαταθηκών και το ποσό που ανέρχεται στο τέλος να δοθεί συμβολικά στο ΚΕΘΕΑ.

Αξιόλογη αναφορά και από το Olympia.gr:
 Επεξηγήσεις:
Broker: Ο μεταπωλητής χωρίς δικαιώματα μεταβολής του προϊόντως και ανελαστική προμήθεια.
Dealer: Αυξημένα δικαιώματα διαχείρισης / τροποποίησης του προϊόντος, αυξημένες δυνατότητες κοστολόγησης / μεταβολής της εμπορικής πράξης.
Κύριε Καμμένε, μήπως πάτε να τον βγάλετε απλώς “broker”ώστε να χαθεί στο πλήθος όπως ο φίλος μας ο Gabriel της Dexia;
Η είδηση:
Ο Τσίπρας από τη ΝΕΤ το πρωί, αποκάλεσε ντίλερ τον Παπανδρέου και υποστήριξε ότι δεν πάει στις εκλογές γιατί έχει υπογράψει με… τους δανειστές μας τέτοια συμφωνία.
“Θέλετε να πείτε ότι είναι προδότης”, τον ρώτησαν από το πάνελ της εκπομπής αλλά ο Τσίπρας απέφυγε να το προχωρήσει.

Μόνο έσπευσε να κατοχυρώσει το copyright της ΝΕΤ: Να δείτε που το βράδυ κανένα ιδιωτικό κανάλι, αλλά ούτε και οι εφημερίδες αύριο θα προβάλλουν αυτό που είπα…


Εμείς θα στηρίξουμε και θα υποστηρίξουμε ανοικτά Αλέξη Τσίπρα, εάν και εφόσον συνταυτιστεί με τους διαμαρτυρόμενους πολίτες και κατέβει μπροστάρης στις πλατείες και στα συλλαλητήρια σε έναν ανένδοτο αγώνα μέχρι τέλους.


Νάσος


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.