Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ας βάλουν για Πρωθυπουργό –τον γάτο μου τον Πουαρό…

Γράφει ο Δευκαλίων

Επαναλαμβάνουμε ότι η εσωκομματική σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή την παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου από την Πρωθυπουργία, οφείλεται στην αντίθεση μεταξύ του εγχώριου πολιτικό-οικονομικού συστήματος που κινείται μεταξύ της νεοφιλελεύθερης πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας, του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ και της περιβόητης Τρόικας με δέλεαρ το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα.
Και εξηγούμαστε:
     ·  Οι εγχώριες φίλο-μνημονιακές δυνάμεις επιδιώκουν τα κεφάλαια που θα διατεθούν από ΕΚΤ και ΔΝΤ για την επανά-κεφαλαιοποίηση των Ελληνικών Τραπεζών, να μετατραπούν σε προνομιούχες μετοχές. Με αυτόν τον τρόπο οι νυν μέτοχοι των τραπεζών διατηρούν τα ποσοστά τους στο μετοχικό κεφάλαιο και διατηρούν την ιδιοκτησία και διοίκηση των τραπεζών.
     ·  Οι ΕΚΤ και ΔΝΤ επιδιώκουν τα κεφάλαια που θα διαθέσουν για την επανα-κεφαλαιοποίηση των Ελληνικών Τραπεζών να μετατραπούν σε κοινές μετοχές. Με αυτό τον τρόπο οι νυν μέτοχοι των τραπεζών βλέπουν τα...
ποσοστά τους στο μετοχικό κεφάλαιο να συρρικνώνονται και χάνουν και ιδιοκτησία και διοίκηση των τραπεζών.
Ο Γιώργος Παπανδρέου τάχθηκε, τουλάχιστον στους δημόσιους λόγους του, υπέρ της δεύτερης εκ των προαναφερομένων λύσεων δηλαδή αυτής που προκρίνουν οι ΕΚΤ και ΔΝΤ πιστεύοντας ότι από το εξωτερικό θα έβρισκε την μεγαλύτερη και αποτελεσματικότερη υποστήριξη. Υπερτιμώντας τις δυνάμεις του επεδίωξε να νομιμοποιήσει την μέχρι τώρα πολιτική του μέσα από ένα εκβιαστικό δημοψήφισμα. Εκεί έπαιξε τα ρέστα του και έχασε. Δεν υπολόγισε ότι οι τραπεζίτες της ΕΕ επιδιώκουν πάση θυσία να αλλαχθούν τα Ελληνικά Κρατικά Ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους με νέα εγγυημένα στο σύνολο ή μερικά, από το Ευρωπαϊκό EFSF, το γνωστό πρόγραμμα PSI. Κανείς στην Ευρώπη δεν θα διακινδύνευε να διεξαχθεί το Ελληνικό Δημοψήφισμα που θα έθετε εν κινδύνω το πρόγραμμα PSΙ, αφού η απορριπτική ψήφος του Ελληνικού Λαού ήταν περισσότερο από βέβαιή.
Το εγχώριο πολιτικό-οικονομικό σύστημα από την άλλη διαβλέποντας το ρήγμα στο εσωτερικό του άξονα Γιώργου Παπανδρέου - ΕΚΤ-ΔΝΤ, έσπευσε να αποκαθηλώσει τον Γιώργο Παπανδρέου κτυπώντας στο μαλακό υπογάστριο: στη διενέργεια του δημοψηφίσματος. Ο Γιώργος Παπανδρέου, γνωστός για την μέχρι θανάτου προσήλωση του σε αρχές και αξίες έσπευσε να υποχωρήσει. Απέσυρε το αίτημα για διενέργεια δημοψηφίσματος. Αναγκάσθηκε να ακυρώσει τον εαυτό του δηλώνοντας ότι θα πάει σε κυβέρνησης ευρύτερων συνεργασιών χωρίς να είναι αυτός πρωθυπουργός και τελικά αναγκάσθηκε -όλα τα ανωτέρω- να τα ανακοινώσει και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Το λαϊκό αίτημα για διενέργεια εκλογών που επιχειρήθηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου να αποπροσανατολισθεί, επανήρθε πολύ έντονα δια του στόματος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά. Αποτελεί τιμή για τον Αντώνη γιατί κατάφερε να επαναφέρει και να επικαιροποίησει το Λαϊκό αίτημα για διενέργεια προώρων εκλογών, το οποίο τόσο έντεχνα και δόλια επιχείρησε να κατασπαράξει ο Γιώργος Παπανδρέου. Και αυτό είναι το μεγάλο κέρδος για το Ελληνικό Λαό. Την 19η Φεβρουαρίου, ημερομηνία που ορίστηκαν οι Βουλευτικές εκλογές, θα κάνουμε λογαριασμό με όλες τις φανερές ή κρυφές μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις. Ζητάμε από πολύ καιρό -και για τελευταία φορά στον χθεσινό Δευκαλίωνα- Εκλογές Τώρα! Το αίτημα μας υιοθετήθηκε χάρις στην στάση του Αντώνη Σαμαρά και γι’ αυτό χρωστάμε και εμείς και η πατρίδα ευγνωμοσύνη.
Μέχρι τότε οι ΠΑΣΟΚοι μπορούν να συνεχίσουν να τσακώνονται με τι είδους μετοχές θα γίνει η επανά-κεφαλαιοποίηση των τραπεζών και όσο για το πρόσωπο του υπηρεσιακού Πρωθυπουργού, ας βάλουν για Πρωθυπουργό -τον γάτο μου τον Πουαρό

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.