Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Έστω και την Μπιρμπίλη για Υπηρεσιακή Πρωθυπουργό, αρκεί να γίνουν σύντομα Εκλογές!

 
Γράφει ο Δευκαλίων

Παρακολουθούμε από το βράδυ του Σαββάτου 5 Νοεμβρίου 2011 μία απίθανη διελκυστίνδα για το πρόσωπο που θα καταλάβει την θέση του Πρωθυπουργού. Συγκεκριμένα μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Γιώργου Παπανδρέου να αποχωρίσει οικιοθελώς από την Πρωθυπουργία της χώρας ώστε να συμβάλει με την στάση και την εν γένει δραστηριότητα του στον σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας, και την αποδοχή της προαναφερόμενης ανακοίνωσης από τον Αντώνη Σαμαρά, άρχισαν να ακούγονται πλείστα όσα ονόματα ως υποψήφιοι πρωθυπουργοί.
Λουκάς Παπαδήμος (τέως Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας), Νικηφόρος Διαμαντούρος (Ακαδημαϊκός, τέως Συνήγορος του Πολίτη), Τάκης Ρουμελιώτης (Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ) κλπ
Όλα όμως αυτά τα ονόματα τα οποία διαχέονται, μετά από λίγες ώρες δίνουν την θέση τους σε νέα ονόματα. Ουσιαστικά «καίγονται». Οι επίσημοι λόγοι είναι ότι οι απαιτήσεις των τριών προαναφερόμενων ξεφεύγουν κατά πολύ από την διακομματική συμφωνία του Σαββάτου.
Ουσιαστικά βρισκόμαστε σε λίγο καλύτερο σημείο εκεί που ξεκινήσαμε πριν ανακοινωθεί η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου για διενέργεια δημοψηφίσματος. Η καλύτερη τακτικά θέση των αντί-μνημονιακών δυνάμεων έγκειται στο γεγονός ότι έχει συζητηθεί και συμφωνηθεί από τα δύο μεγάλα κόμματα ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει θα έχει ζωή έως τα μέσα Φεβρουαρίου. Άρα το...
βασικό αίτημα για την διενέργεια εκλογών έχει κερδηθεί και απομένει να προκηρυχθούν και να διενεργηθούν, ώστε να κάνουμε λογαριασμό με όλους αυτούς που άκουγαν μνημόνιο και η καρδιά τους σκιρτούσε από ενθουσιασμό και συγκίνηση.
Η εξόφληση αυτού του λογαριασμού είναι το μεγάλο πρόβλημα
Ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα γνωρίζουν τη Λαϊκή οργή και ξέρουν τι τους περιμένει. Γι’ αυτό και θα προσπαθήσουν να το αποφύγουν έναντι οιουδήποτε ανταλλάγματος. Εκεί πρέπει να αποδοθεί η αιτία της απίθανης διελκυστίνδας της Πρωθυπουργολογίας.
Ακόμα και την Μπιρμπίλη να προτείνουν για την θέση του Πρωθυπουργού, ο Γιώργος Παπανδρέου θα αρνηθεί. Γι’ αυτό και εμείς τοποθετούμαστε: 
Έστω και την Μπιρμπίλη για Υπηρεσιακή Πρωθυπουργό, αρκεί να γίνουν σύντομα Εκλογές!


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.