Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

“Επικοινωνιακά” τερτίπια του Πετσάλνικού, που δεν απαντάει γιατί από το 2005 η βουλή δεν θεσμοθέτησε συμφωνία καταπολέμησης της φορολογικής απάτης…

 H απαντητική επιστολή του κ. Ιωσήφ Ζησιάδη, που ενημερώθηκε από τον τύπο, στον πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο…

Κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων Σήμερα πληροφορήθηκα από το διαδίκτυο (εφημερίδα “Έθνος”: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63581862) ότι καλούμε να καταθέσω στοιχεία αναφορικά με τις δηλώσεις μου στην εκπομπή του κ. Παύλου Τσίμα "Έρευνα", του τηλεοπτικού σταθμού Mega.
Για μία ακόμη φορά επιθυμώ να επαναλάβω πως κατέθεσα Ερώτηση στην Βουλή της Ελβετίας για τη δίωξη της φορολογικής απάτης και την αναγκαιότητα να υπάρξει μια διακρατική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.
Η προσπάθειά μου στόχευε να υπερασπιστώ την Ελλάδα, που λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως όλος ο τύπος και ο πολιτικός κόσμος επισήμαινε τη συνέχιση της διαφυγής των καταθέσεων από την Ελλάδα στην Ελβετία. Έμεινα έκπληκτος, δεν “τόλμησα” καν να λάβω το λόγο και να ανταπαντήσω στην Υπουργό Οικονομικών κυρία Eveline Widmer-Schlumpf, όπως μου έδινε το δικαίωμα ο κανονισμός της Βουλής, όταν η απάντησή της (Ιούνιος 2011) εγκαλούσε την Ελλάδα και συνεπώς τις κυβερνήσεις της αφού από το 2005 η Ελβετία επιζητεί και δεν ανταποκρίνεται η Ελλάδα για μια συμφωνία καταπολέμησης της φορολογικής απάτης.
Σας επισυνάπτω και τη σχετική απάντηση της Υπουργού Οικονομικών της Ελβετίας, όπως είναι καταγραμμένη στα επίσημα πρακτικά της ιστοσελίδας του Ελβετικού Κοινοβουλίου.
Μάλιστα η δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας κυρία Βασιλική Σιούτη με αναζήτησε και έδωσα συνέντευξη στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” (17 Ιουλίου 2011), που έχει τον τίτλο ««Η Ελβετία είναι πρόθυμη, η Ελλάδα δεν ζητά έρευνα για τα διαφυγόντα κεφάλαια» (http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=293878).
Μετά τα ανωτέρω, εσείς κύριε πρόεδρε, αλλά και ο κάθε απλός πολίτης, τι συμπεράσματα θα εξάγατε όταν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), από το 2005 δεν επιθυμούν να συνάψουν μια συμφωνία καταπολέμησης της φορολογικής απάτης, όταν οι επίσημες ελβετικές αρχές δηλώνουν πρόθυμοι να συνεργαστούν σε θέματα φορολογικής απάτης;
Συνεπώς, η ουσία του ζητήματος που θα έπρεπε να απασχολεί τον ελληνικό πολιτικό κόσμο δεν είναι αν κάποιος έχει στην κατοχή του τραπεζικά στοιχεία –τα οποία δεν μπορεί να έχει με νόμιμο τρόπο-, αλλά γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) από το 2005 δεν ανταποκρίνονται στη συνεργασία που προτείνουν οι ελβετικές αρχές για την καταπολέμηση της φορολογικής απάτης. Ελπίζω και εύχομαι να μελετήσετε και να λάβατε σοβαρά υπόψη σας τις θέσεις της αρμόδιας Υπουργού Οικονομικών της Ελβετίας και έτσι να κατανοήσετε πως οι δικές μου σκέψεις, που εκφράστηκαν στην εκπομπή του κ. Π. Τσίμα, έχουν αρχή και τέλος την αποστομωτική απάντηση που δέχθηκα στο ελβετικό κοινοβούλιο.
Aκολουθούν οι επιστολές:


Σχετικά:
- ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Η Ελβετία επιθυμεί τη φορολόγηση κεφαλαίων που κατάθεσαν έλληνες στις ελβετικές τράπεζες, αλλά ή Ελλάδα δεν έχει κάνει καμία επίσημη κίνηση! (21 Ιουνίου 2011)
- Θέμα στον ελβετικό τύπο η Ερώτηση του βουλευτή Ζησιάδη στην Υπουργό Οικονομικών της Ελβετίας… (21 Ιουνίου 2011)
- Μια αποκάλυψή μας έγινε θέμα στη βουλή… (28 Ιουνίου 2011)
- ΙΩΣΗΦ ΖΗΣΙΑΔΗΣ (Ελληνας βουλευτής στην Ελβετία): "Η Ελβετία είναι πρόθυμη, η Ελλάδα δεν ζητά έρευνα για τα διαφυγόντα κεφάλαια"...  (18 Ιουλίου 2011)

2. H απαντητική επιστολή του κ. Ιωσήφ Ζησιάδη, που ενημερώθηκε από τον τύπο, στον πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. ... ==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.