Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!


ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ, 
ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ! 
Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 4:00 μμ, ΣΤΟ Α' ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ
Εχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή ο μεγάλος Έλληνας σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου στο Φάληρο έπειτα από τροχαίο ατύχημα που συνέβη στις 7 το απόγευμα της Τρίτης (24/01) στον περιφερειακό δρόμο της Δραπετσώνας.
Ο σκηνοθέτης βρισκόταν στο σημείο για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας «Η άλλη θάλασσα» και τη στιγμή που διέσχιζε το οδόστρωμα, μετά το πρώτο τούνελ του περιφερειακού, παρασύρθηκε από διερχόμενη ιδιωτική μοτοσικλέτα.
ΕΔΕ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΒ Ένορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Γιάννης Ροτζιώκος, ώστε να διευκρινιστεί τυχόν καθυστέρηση ασθενοφόρου στο σημείο του δυστυχήματος του Θόδωρου Αγγελόπουλου για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας «ο σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος μεταφέρθηκε με δική του βούληση στο Νοσοκομείο "Μετροπόλιταν"», ενώ, σύμφωνα με τον κ. Ροτζιώκο, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έφθασε στο σημείο απλώς πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες στον σκηνοθέτη.
****
Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ίσως ο πιο γνωστός Έλληνας κινηματογραφιστής στο εξωτερικό, γεννήθηκε στις 27 Απριλίου 1935 στην Αθήνα όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια.Ήταν γέννημα θρέμμα της Αριστεράς την οποία και υπηρέτησε μέχρι τέλους με αφοσίωση. 
 Το 1961 μετέβη στη Γαλλία όπου σπούδασε φιλοσοφία και κινηματογραφική τέχνη. Από το 1964, όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, ασχολήθηκε αρχικά με την κριτική και αργότερα με την σκηνοθεσία. Έγραφε κριτικές κινηματογράφου στην προδικτατορική Αυγή. ...
Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του ήταν η «Αναπαράσταση» (1970) που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης και σε ξένα φεστιβάλ.
Τη δεκαετία του 1970 σκηνοθέτησε μερικές από τις πιο γνωστές ταινίες του: τις «Μέρες του '36» (1972), τον πολυβραβευμένο «Θίασο» (1974) και τους «Κυνηγούς» (1977). Ο «Μεγαλέξαντρος» το 1980 απέσπασε το Χρυσό Λιοντάρι στη Βενετία.
Ακολούθησαν το «Ταξίδι στα Κύθηρα» (1984), ο «Μελισσοκόμος» (1986) και το «Τοπίο στην Ομίχλη» (1988) και το «Μετέωρο βήμα του Πελαργού» (1991), όλες πολυβραβευμένες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το 1995 «Το βλέμμα του Οδυσσέα» κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες ενώ τρία χρόνια αργότερα, το 1998, το Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες κέρδισε η «Μία αιωνιότητα και μία ημέρα».
Το 2004 παρουσίασε το πρώτο μέρος της τριλογίας που ετοίμαζε, το «Λιβάδι που δακρύζει», ενώ το 2008 κυκλοφόρησε η δεύτερη ταινία της τριλογίας με τίτλο ''Η σκόνη του χρόνου''
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.