Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

κ. Υπουργέ της Δικαιοσύνης, πότε θα εκδοθεί η ανακοίνωση; [upd (19:27)]


Γράφει η Μαργαρίτα Ισιδώρου

Το πρωί στις 16 Ιανουαρίου ο κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Υπουργός Δικαιοσύνης, είχε συνάντηση -υποθέτουμε Υπηρεσιακή και όχι κοινωνική συνάντηση- με την Πρόεδρο του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών κυρία Μούγια.
Μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί καμία ανακοίνωση για το θέμα της σύσκεψης και τα αποτελέσματά της. Φυσικά δεν εντοπίσαμε και καμία αναφορά από τους δημοσιογράφους του δικαστικού ρεπορτάζ και υποθέτουμε πως δεν το γνωρίζουν ή δεν ενημερώθηκαν για το παραγωγικό έργο συνεργασιών του κυρίου Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.
Γιατί αναρωτιόμαστε αναφορικά με την πλούσια υπουργική δραστηριότητα του Υπουργού Δικαιοσύνης;
Εντελώς συμπτωματικά, τυχαία…
η κυρία Μούγια δίκαζε στις 11:30 της ίδιας ημέρας μια πολύ σπουδαία υπόθεση που παραμένει πληγή στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο του 2004. Η κυρία Μούγια συνεργάστηκε με τον Υπουργό της Δικαιοσύνης το πρωί και λίγες ώρες αργότερα δίκαζε την πολύκροτη υπόθεση των οικογενειών θυμάτων από την «πτώση» του Σινούκ (Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2004). Εκείνη την πτώση ενός στρατιωτικού ελικοπτέρου που μετέφερε αρχηγό κράτους (Πατριάρχη Πέτρο) με τη συνοδεία του, χωρίς να συνοδεύεται ως όφειλε από υπουργό ή αξιωματούχο της κυβέρνησης Καραμανλή και που το ΠΑΣΟΚ -τότε αντιπολίτευση- κραύγαζε πως το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο όταν θα κέρδιζε τις εκλογές…

Η κυρία Μούγια δεν δίκασε την υπόθεση, αλλά την παρέπεμψε για τις 24 Σεπτεμβρίου 2012! Πάλι καλά που δεν όρισε δικάσιμο στις 11 Σεπτεμβρίου 2012, δηλαδή ανήμερα της συμπλήρωσης 8 χρόνων από την πτώση…
Κατανοούμε ότι υπάρχουν σπουδαιότερες υποθέσεις, για τις οποίες θα ενημερώθηκε η κυρία Μούγια από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, αλλά μια ανακοίνωση -έστω κατόπιν εορτής- θα μπορούσε να βοηθήσει τους υπηκόους αυτής της ελληνικής «δημοκρατίας» να κατανοήσουν το βαθύ έργο της αδέκαστης δικαιοσύνης και του Υπουργού που δεν επεμβαίνει στο έργο της δικαιοσύνης…
Σχετικό: Ποιοι γνώριζαν για το μοιραίο Σινούκ;

UPDATE (19:27)
Από: Ministry of Justice Press Office pressoffice@justice.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2012
Τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα σας με τίτλο: «κ. Υπουργέ της Δικαιοσύνης, πότε θα εκδοθεί η ανακοίνωση;» είναι αναληθή.
Η περιγραφή «γεγονότων» τα οποία ουδέποτε συνέβησαν, όπως η συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου με την Πρόεδρο του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών κ. Μούγια, ασφαλώς εξυπηρετεί αλλότριες σκοπιμότητες.



==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.