Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Πότε θα απαλλαγούμε επιτέλους από αυτό το ιδεολογικό και γνωσιολογικό συνονθύλευμα;

Γράφει ο Δευκαλίων
  
Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθηνών, Υπουργός Οικονομίας-Ανάπτυξης και Ναυτιλίας: «Εκείνη την εποχή δεν διάβασα το Μνημόνιο. Είχα άλλες υποχρεώσεις. Κάποιοι συνάδελφοι το διαπραγματεύθηκαν, ήρθε στη Βουλή και το ψηφίσαμε».
Λούκα Κατσέλη, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθηνών, Υπουργός Οικονομίας-Ανάπτυξης και Ναυτιλίας την εποχή που υπογράφηκε και ψηφίσθηκε το Μνημόνιο: «Το μνημόνιο το είδαμε για τρεις ώρες ένα Σάββατο πρωί».
Ο Δευκαλίων στις 23 Οκτωβρίου 2011, στο άρθρο με τίτλο «Ο Παμπούκης με τον Αθανασάκη διάβασαν όλο το μνημόνιο σε ένα απόγευμα Σαββάτου» περιέγραψε λεπτομερώς όλα τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στο κυβερνητικό παρασκήνιο τις ημέρες που η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου υποτίθεται ότι διαπραγματεύονταν για να υπογράψει το περιβόητο Μνημόνιο. Συγκεκριμένα η περιγραφή αρχίζει ως εξής:
•    «Η τρόικα φθάνει στην Αθήνα την επόμενη ημέρα Πέμπτη 29 Απριλίου 2011. Φέρνοντας μαζί της σχεδόν έτοιμο το κείμενο του Μνημονίου. Τα κείμενα γίνονται αντικείμενο μίας χαλαρής διαπραγμάτευσής την Παρασκευή 30 Απριλίου 2011 αφού η πίεση του χρόνου δεν επιτρέπει να γίνουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις»
Και συνεχίζεται η περιγραφή με ακόμα πιο ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.
•    «Το Σάββατο 1 Μαΐου 2011 το απόγευμα φθάνουν στο Υπουργείο Οικονομίας δύο άνθρωποι της απόλυτης εμπιστοσύνης του Γιώργου Παπανδρέου. Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκης και ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Ν. Αθανασάκης. Σκοπός των δύο ανδρών είναι ο έλεγχος της συμφωνίας. Αν είναι ποτέ δυνατόν να ελεγχθεί μία συμφωνία περίπου 3.000 σελίδων σε ένα απόγευμα από δύο ανθρώπους. Αποτέλεσμα η μνημονιακή συμφωνία χωρίς κανένα ουσιαστικό έλεγχο και με ελάχιστες και επουσιώδεις αλλαγές υπογράφεται από τους νόμιμους εκπροσώπους του Ελληνικού Κράτους και παίρνει τον δρόμο προς την Βουλή».
Οι παραπάνω περιγραφές είναι 100% αληθινές! Τα γεγονότα εκείνων των...
ημερών διαδραματίστηκαν έτσι ακριβώς!
Θα ήταν όμως χρήσιμο να διαβάσουν οι φίλοι της στήλης ολόκληρο το προαναφερόμενο άρθρο της 23ης Οκτωβρίου. Θα διαπιστώσουν με φρίκη ότι ακόμα και την ύστατη ώρα, δηλαδή ελάχιστες ημέρες και ώρες προ της έλευσης του ΔΝΤ, υπήρχαν εχέφρονες άνθρωποι που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου και πρότειναν να γίνουν οι τελευταίες διορθωτικές κινήσεις. Κινήσεις απαραίτητες ώστε η κυβέρνηση να έχει την δυνατότητα να διαπραγματευθεί με το ΔΝΤ με όρους αξιοπρέπειας και χωρίς να έχει στο λαιμό το μαχαίρι των εντελώς άδειων ταμείων. Φυσικά και αυτές οι εισηγήσεις της τελευταίας ώρας και της απόλυτης απελπισίας δεν έγιναν αποδεκτές. Αποτέλεσμα οι κ.κ. Αθανασάκης και Παμπούκης διάβασαν όλο το μνημόνιο σε ένα απόγευμα Σαββάτου.
Και αν οι κκ. Αθανασάκης και Παμπούκης διάβασαν όλο το μνημόνιο σε ένα απόγευμα Σαββάτου, ο μεν κ. Μ. Χρυσοχοϊδης δεν το διάβασε καθόλου, η δε κα. Λ. Κατσέλη πρόλαβε να διαβάσει περίπου 3 ώρες.
Έλεος! Για το όνομα του Θεού! Πήγαν στη Βουλή και ψήφισαν να γίνει η ζωή μας κόλαση χωρίς ο πρώτος (Μ. Χρυσοχοϊδης) να ξέρει τι ψηφίζει ενώ η δεύτερη (Λ. Κατσέλη) με ελαφρά την καρδία και αφού πρώτα είχε ενημερωθεί μόνο για 3 ώρες για το περιεχόμενο του Μνημονίου.
Στις 11 Ιανουαρίου 2012 ο Δευκαλίων σε άρθρο με τίτλο «Μηδέν αρνητικό μείον άπειρο» βαθμολογούσε με έμμεσο και σίγουρα διακριτικό τρόπο την επάρκεια των στελεχών του ΠΑΣΟΚ ως εξής:
•    «Στα μαθηματικά η μεγαλύτερη αρνητική ποσότητα ονομάζεται για περιγραφικούς λόγους με την επωδό μηδέν αρνητικό μείον άπειρο».
Όμως αυτοί οι τύποι δεν καταλαβαίνουν από ευγένειες. Για’ αυτό ρωτάμε ευθέως «Πότε θα απαλλαγούμε επιτέλους από αυτό το ιδεολογικό και γνωσιολογικό συνονθύλευμα;».


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.