Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Παιδιά, κουράγιο και συγνώμη για την Ελλάδα που σας αφήνουμε!

Γράφει ο Δευκαλίων

Με την Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α να ανταγωνίζονται για την πρωτιά στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές και το bonus των 50 εδρών, με τις απειλές εναντίον των Ελλήνων από την επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Christine Lagarde, με το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών να πέφτει κάτω και από τις 500 μονάδες και την παγκόσμια οικονομική αναταραχή να μαίνεται, η στήλη είχε πάρα πολλά θέματα για να θίξει. Όμως δεν θα το κάνει. Και για την Νέα Δημοκρατία και για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α έχει πει πολλές φορές την γνώμη της με θάρρος και παρρησία. Απλά θα προσθέσει ότι οι συντηρητικοί ψηφοφόροι με ορθό και πατριωτικό πνεύμα, στην εκλογή του Αντώνη Σαμαρά έδωσαν μία συντριπτική απάντηση στον νεοφιλελευθερισμό. Κρίμα γιατί και αυτή η νίκη φαίνεται ότι πάει χαμένη.
Για την κ. Christine Lagarde έχει δώσει απάντηση πολλές φορές η Ελληνική Ιστορία. Η κ.Christine Lagarde και οι όμοιοι της επειδή έχουν στα συρτάρια τους 5 παράδες νομίζουν ότι χαράσσουν ιστορία και διαφεντεύουν τις τύχες και την μοίρα λαών και ανθρώπων. Δεν θα καταλάβουν ποτέ την σημαίνει η λέξη Ελλάδα, ποιες πανανθρώπινες αξίες και ποια μέγιστα ιδανικά περικλείονται σε αυτή την έννοια. Αν γνώριζε σίγουρα δεν θα άνοιγε το στόμα της να πει αυτά που είπε. Θα έτρεμε την θεία νέμεση που πάντα έρχεται μετά την ύβρη και την αλαζονεία.
Για αυτά που συμβαίνουν στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών πάλι δεν έχουμε να πούμε κάτι καινούργιο. Είμαστε οι πρώτοι όταν αποκαλύψαμε το δόλιο σχέδιο του Γιώργου Παπανδρέου για απαξίωση και διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας ώστε να...
πουληθεί έναντι πινακίου φακής στο εβραϊκό χρηματιστηριακό και το βόρειο-ευρωπαϊκό βιομηχανικό κεφάλαιο. Οι τιμές που διαμορφώνονται πλέον στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών αποδεικνύουν την αλήθεια των όσων λέγαμε και γράφαμε πάρα πολύ έγκαιρα.
Για την παγκόσμια οικονομική αναταραχή πάλι είμαστε από τους πρωτοπόρους. Αποδείξαμε με πλειάδα άρθρων την αποτυχία του νέο-φιλελευθερισμού και την αδυναμία του να βγει από την κρίση που ο ίδιος οδήγησε την παγκόσμια οικονομία. Τώρα όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν είναι απλά ένα τεχνικό ζήτημα η παγκόσμια οικονομική κρίση. Τώρα πάρα πολλοί καταλαβαίνουν ότι είναι μία συστημική καπιταλιστική κρίση με αβέβαιο τέλος για την παγκόσμια ειρήνη και την τύχη του ανθρώπινου πολιτισμού.
Σήμερα θα ασχοληθούμε με κάτι πολύ πιο απλό πολύ πιο ταπεινό πολύ πιο ανθρώπινο. Με τα παιδιά που αυτές τις ημέρες δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις. Αφού εμείς οι πατεράδες τους αφήσαμε την πατρίδα μας και το μέλλον των παιδιών μας ουσιαστικά ανυπεράσπιστα όταν επιτρέψαμε ή ακόμα και βοηθήσαμε εν τη αγνοία μας να γίνει Πρωθυπουργός ο εθνικός ολετήρας Γιώργος Παπανδρέου, τα στέλνουμε αυτές τις ημέρες να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις προκειμένου να εισαχθούν στα πανεπιστήμια της χώρας.
Ας αναλογισθούμε... Σε ποιο περιβάλλον προετοιμάστηκαν αυτά τα παιδιά. Με τον φόβο της οικογενειακής δυστυχίας της εξαθλίωσης της φτώχειας και αρκετές φορές και της πείνας να πλανάται πάνω από τα κεφάλια τους. Με τι ψυχικό κουράγιο να καθίσει κάποιο παιδί 17 ετών να διαβάσει όταν δίπλα του ο πατέρας του αγκομαχάει κάτω από τον φόβο της επικείμενης ανεργίας κάτω από την οργή που του προκάλεσε η αναίτια μείωση του μισθού του και κάτω από την αδυναμία να βρει μία στοιχειωδώς αξιοπρεπή λύση στα οικογενειακά προβλήματα. Σαν όμως να μην έφταναν όλα αυτά τα προβλήματα ήρθε και η Επιτροπή Εξετάσεων να δώσει λάθος πρόβλημα στην Φυσική. Αποτέλεσμα μετά την κατακραυγή που ξεσηκώθηκε να ακυρώσει το λάθος θέμα που η ίδια επέλεξε.
Σιγά ρε τιτάνες της παγκόσμιας επιστήμης, Σιγά ρε ογκόλιθοι της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας για το τεράστιο και δυσεπίλυτο επιστημονικό πρόβλημα που είχατε να διαχειριστείτε. Να διαλέξετε από ένα οποιοδήποτε αξιοπρεπές βιβλίο Φυσικής μία πάρα πολύ δύσκολη άσκηση. Πρέπει να είναι κάποιος εντελώς κομπλεξικός και παντελώς παλιάνθρωπος για να μην αντιμετωπίζει με την υπέρτατη ευθύνη παιδιά 17 ετών που ταλαιπωρημένα από το οικογενειακό και πολιτικοοικονομικό περιβάλλον με το άγχος να τα βασανίζει προσέρχονται σε εξετάσεις από τις οποίες θα κριθεί εν πολλοίς το μέλλον τους. Κατάπτωση στο έσχατο σημείο. Σημείο και αυτό των χαλεπών καιρών που περνάμε.
Στα νεαρά παιδιά που πήραν το βάφτισμα της κρατικής αναλγησίας και ανικανότητας δεν μπορούμε να προβάλουμε μία σχετικά πειστική δικαιολογία. Μόνο να επιστρατεύσουμε την ειλικρίνεια και το φιλότιμο του Έλληνα και να τους πούμε...  
Παιδιά, κουράγιο και συγνώμη για την Ελλάδα που σας αφήνουμε!
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.