Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Περιορισμός προνομίων Ισπανών βουλευτών


από τον Νικόδημο

Τα μέτρα που παίρνει (ή πήρε ήδη) η ισπανική κυβέρνηση για τους βουλευτές της στη γενικότερη προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης:

1. Ο βουλευτής θα πληρώνεται μόνο κατά την διάρκεια της θητείας του, και δεν θα έχει σύνταξη που θα προέρχεται μόνο από αυτήν
2. Θα πληρώνει την αντίστοιχη ασφάλειά του, όλοι ανεξαιρέτως (παρελθόν παρόν μέλλον) και το ταμείο σύνταξης της βουλής περνάει στην ισχύουσα κοινωνική ασφάλιση άμεσα. Ο βουλευτής θα απολαμβάνει των προνομίων της κοινωνικής ασφάλισης ακριβώς όπως και οι υπόλοιποι πολίτες. Το ταμείο ασφάλισης δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για κανέναν άλλο σκοπό.
3. Οι βουλευτές πρέπει να συμβάλουν στο ταμείο της ασφάλισής τους όπως και όλοι οι Ισπανοί.
4. Οι βουλευτές παύουν να ψηφίζουν την αύξηση του μισθού τους.
5. Οι βουλευτές εγκαταλείπουν το παρόν σύστημα υγειονομικής ασφάλισης και προσχωρούν στο σύστημα υγείας των υπόλοιπων Ισπανών πολιτών.
6. Οι βουλευτές θα υπόκεινται στους ίδιους ακριβώς νόμους όπως και οι υπόλοιποι Ισπανοί. ...


(Η πληροφορία για τα νέα αυτά μέτρα βρέθηκε δημοσιευμένη σε ορισμένα blogs.)

Είναι καταθλιπτική η σύγκριση με τους δικούς μας βολεμένους στην ασυλία της συντεχνίας τους στο Μέγαρο της Μίζας: σούπερ Έλληνες, ανάλγητοι, ανεύθυνοι, ανίκανοι, φανφαρόνοι. Το συνδικάτο του νεποτισμού, της σπατάλης και της ατιμωρησίας, ένα κατάπτυστο κατεστημένο μιμητικό αριστοκρατίας, παραμένει ακούνητο με όλη την ευαισθησία του βουβαλιού που βόσκει ανενόχλητα.

Οι κομματάρχες και τα κομματόσκυλα τους τυρβάζουν περί πολλών άλλων για να κερδίσουν την κούρσα προς την Εξουσία, μα δεν λένε τίποτα για περικοπή των δικών τους εξοργιστικών προνομίων - ενώ χιλιάδες άνθρωποι σιτίζονται σε συσσίτια φιλανθρωπικά.

Το πιο ειρωνικό είναι η στάση όλων των αριστερών που ευαγγελίζονται την πρόοδο του λαού. Τους κεντροδεξιούς και σοσιαλιστές που τα έκαναν λίμπα τους κατανοούμε: ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν για τον λαό. Στην πραγματικότητα καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά για τις μάζες του λαού. Αλλά τι προσφέρουν πράγματι από τα πλούσια προνόμια τους οι Τσίπρες, Παπαρήγες και Κουβέληδες που τόσο κόπτονται για τον λαό και λαϊκίζουν για την ευημερία του;

Μέχρι τώρα τίποτα!

Αριστερίζοντες ξυπνήστε! Δεκαετίες βρίσκονται βολεμένοι στη Βουλή και οι δικοί σας λαοπλάνοι κομματάρχες και βουλευτές.

H πρώτη μεταρρύθμιση πρέπει να ξεκινήσει ψηλά στην κοινωνικοπολιτική δομή - στη Βουλή. Μείωση των βουλευτών σε 100. Μείωση των αποδοχών τους. Μείωση όλων των προνομίων τους (υπάλληλοι, αυτοκίνητα, τηλέφωνα κλπ)

Αν συνεχίσουν έτσι, τότε μας αξίζει μεγαλύτερη συμφορά από αυτήν που ήδη προκάλεσαν.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.