Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Οι αναμενόμενες ευθύνες Βενιζέλου κρατούν ομήρους τους βουλευτές τους... φιμωμένοι και ταπεινωμένοι αφήνονται να ψελλίζουν κάποιες ανόητες δικαιολογίες... αλλά στη συνέχεια μούγκα και κομματική πειθαρχία!!!

Παρά τις "Ενστάσεις για τις επτά Πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου", εμείς όπου "νομοθετικού" βάζουμε προδοτικού,  που το Υπουργείο Οικονομικών εισήγαγε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ακούσαμε ότι τις εκφράζει και μερίδα από τους βολευτές του ΠΑΣΟΚ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μας:
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, ο Πάρης Κουκουλόπουλος, αφού ανέφερε ότι είναι αποδεκτό ως κατεπείγον το νομοσχέδιο τόνισε ότι "η χώρα δεν μπορεί να κυβερνάται με υπουργικό συμβούλιο που μαζεύει εκ περιφοράς υπογραφές και μια κυβέρνηση που κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου... αλλά στη συνέχεια σιώπησε... μούγκα και κομματική πειθαρχία!!!
Όπως πληροφορούμαστε και με τη διαφωνία του εξέφρασε και ο Φίλιππος Σαχινίδης τονίζοντας ότι: "ως κυβερνητική πλειοψηφία πρέπει να διαθέτουμε την δημοκρατική ευαισθησία να αξιολογούμε τα επιχειρήματα που επικαλέστηκε η αντιπολίτευση για να δικαιολογήσει την αποχώρηση της". Τονίζοντας ότι: 

"Κατανοώ την ανάγκη να ψηφιστούν διατάξεις που σχετίζονται με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η χώρα έναντι των θεσμικών πιστωτών. Εκτιμώ όμως ότι υποβαθμίζεται το Κοινοβούλιο όταν σε ένα νομοσχέδιο που συζητείται με την διαδικασία του κατεπείγοντος υπάρχουν διατάξεις που δεν έχουν σχέση με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας" επεσήμανε επίσης χαρακτηριστικά και άσκησε κριτική στον τρόπο που οι "Υπουργοί ρυθμίζουν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) ζητήματα που δεν αφορούν τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας".

Η παραπομπή σε δίκη του Βενιζέλου, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη. Όσο και να προσπαθήσουν να τον γλυτώσουν, όσους εκβιασμούς και να δεχθούν, ένα είναι που δεν θα αποβάλλουν από την μνήμη τους: "Ότι καθαρός και ξάστερος ουρανός μπόρες και καταιγίδες δεν φοβάται". Και αυτός δυστυχώς φοβάται, όχι κανέναν άλλον αλλά την ίδια τη ζωή... που ακούει στο όνομα Ζωή Κωνσταντοπούλου!!!

ΔΕΝ μπορεί να ξεχάσει το "Ειδικό Δικαστήριο" του 1989, τότε που παρέσυρε σε συμπάθεια τον αδύναμο Ανδρέα Παπανδρέου ως αυτόκλητος υπερασπιστής. Ήταν η εποχή που μεταλλαγμένος από ΚΟΔΗΣΟ έγινε θερμός υποστηριχτής του ΠΑΣΟΚ. Ίσως φέρνει στην μνήμη του εκείνες τις οργισμένες σκηνές του πατέρα Κωνσταντόπουλου να  αναβιώνουν και στην δική του περίπτωση με την ασυμβίβαστη τόσο όσο και προκλητική εμφάνιση της τιμωρού δίκην εισαγγελέως κόρης.
Βλέπει ότι είναι εκτιθέμενος από όλες τις πλευρές, ηγείται ενός τμήματος της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης του 4ο και βάλε τα 100 και να τον ακολουθεί μετα βίας το 5-8 από αυτό. 

Βλέπει ότι βιάστηκε να ξεφορτωθεί τον GAP  κσι έκανε μεγαλύτερα λάθη τακτικής από αυτά του 2007.  Ο άνθρωπος είναι αθεραπευτα βουλιμικός, εκτός της δίαιτας του μάλλον περισσότερο με την πολιτική. Είναι το πάθος που τον ελκύει και  δυστυχώς το πάθος που θα τον προσγειώσει ανώμαλα σε μια ανεξέλεγκτη πορεία καθόδου προς μια δυσάρεστη κατα το μάλλον ή ήττον για αυτόν πραγματικότητα. 
Αυτός είναι ο εφιάλτης του και δεν θα δειλιάσει να χρησιμοποιήσει και τις πιο απίστευτες σκηνοθεσίες και συμμαχίες. Είδαμε σκανδαλίδηδες να επιστρέφουν, Λοβέρδους να παρακαλάει κλπ.

Τελειώνοντας θα ήθελα να του κάνω μία έκκληση:
Πήγαινε από μόνος σου στη βουλή και ζήτα την αρση του κατάπτυστου άρθρου σου και αποδέξου να σε δικάσει ο φυσικό σου δικαστής, κάθε άλλη εκδοχή η ιστορία θα σε έχει ως ένα ανθρωπάκι που κρυβόσουν πίσω από τους νόμους σου, προέδρευες σε ένα καταχρεωμένο κoμματίδιο με φοβικούς βολευτές...

Νάσος 
φώτο από γρεκι

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.