Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Μετά από έξι συνεχή χρόνια έντονης και δημιουργικής παρουσίας στη blogόσφαιρα, με αδέσμευτο καταγγελτικό, πολιτικό και κυρίως σατυρικό λόγο, ο Μπαρμανίκος Αρβανίτης και το αποκαλυπτικότατο ιστολόγιό του, http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/ ρίχνουν: Αυλαία – ΤΕΛΟΣ


Καλή τύχη αγωνιστή ΜπαρμπαΝίκο Αρβανίτη

Κάθε ιστολόγιο που κλείνει είναι ένα βαρύ κτύπημα στη δημοκρατία, κάθε νέο ιστολόγιο την ενισχύει και ελέγχει την εξουσία.

Για τα "Στοχαστικά Γονατογραφήματα"

Νάσος


Από τις 7 Οκτωβρίου 2014 ο πολύς καλός συνάδελφος ιστολόγος ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης αποφάσισε και τελικά έκλεισε το εν θέματι ιστολογιό του.
Βαθειά θλίψη και παγωμάρα μας έπιασε σχεδόν όλους που είμαστε σε μία άτυπη κοινή γραμμή αντίστασης στις μνημονιακές κυβερνήσεις που πέρασαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια αυτής της άοπλης κατοχής στη χώρα μας.

Από τότε έως και σήμερα δεν μπόρεσα να γράψω δύο-τρεις γραμμές για αυτή του την απόφαση, απλά διαβάζω και ξαναδιαβάζω τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή του την απόφαση, με το ερώτημα: Άραγε αξίζει να πολεμάς κυνηγώντας ανεμόμυλους, τη στιγμή που όλοι οι άλλοι είναι μία συμπαγή ομάδα υποστηριζόμενη από τα μεγάλα διεθνή και ντόπια οργανωμένα συμφέροντα.

Πολλές φορές εμείς οι λίγοι -πλην έντιμοι ιστολόγοι- που πίστεψαν ότι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα αφήσαμε τις όποιες απασχολήσεις μας σε δεύτερη μοίρα (πολλοί από εμάς το πραγματικό όνομα του Αλόνσο Κιχάνο και υιοθέτησαν ένα άλλο εκείνο του Δον Κιχώτη του διαδικτύου) και επώνυμα πολλοί από εμάς ρισκάροντας ανιδιοτελώς μηνύσεις, αγωγές, εξώδικα και κυρίως απειλές και εκβιαστικά e-mails να μας κατακλύζουν για ένα κόστος που δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί από την μεγάλη μερίδα του κόσμου που αν και συμφωνεί μαζί μας δεν μας συμπαραστέκονται και πολλοί  μάλλον οι περισσότεροι δεν μας γνωρίζουν καν.

Αλήθεια που πάμε χωρίς έναν αγωνιστή ΜπαρμπαΝίκο Αρβανίτη;
Εδώ και ενάμιση μήνα το διαδίκτυο είναι φτωχότερο και δεν έχει την δυναμική που ο μπροστάρης έδινε με την αφοπλιστική του γραφή. Δυστυχώς ο ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης έπεσε σε παγίδα που του έστησαν συμφέροντα. Είναι μία γνωστή τεχνική εκβιαστών να προσεγγίζουν ΜΗ επαγγελματίες ιστολόγους και να παρακαλάνε να ανεβάσουμε θέματα που τους αφορούν ή ισχυρίζονται πως τους αφορούν και εμείς χωρίς πολύ σκέψη αναλαμβάνουμε να τους στηρίξουμε.
Σε μία τέτοια καλοστημένη παγίδα έπεσε ο καλός μας ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης και λιγοψύχησε όταν κατάλαβε στην "λούμπα" που τον έριξαν. Βέβαια ό ίδιος παρακάτω τα επεξηγεί λεπτομερώς με το δικό του μοναδικό τρόπο. Αυτό που εμείς όμως οφείλουμε να καταγράψουμε είναι η απώλεια ενός ακόμη ιστολογίου και όχι του οποιοδήποτε ιστολογίου αλλά του ΜπαρμπαΝίκου Αρβανίτη το διαμάντι του διαδικτύου το http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/

Δυστυχώς τον αγωνιστή ΜπαρμπαΝίκο Αρβανίτη δεν έτυχε να τον γνωρίσουμε δια ζώσης. Η επαφή μας ήταν μάλλον μία φιλοσοφική αισθητηριακή αντίληψη κυρίως από την ίδια παρατήρηση της  κοινής εμπειρίας  και γνώσης που αποκτάται με τον καιρό παρακολουθώντας συναφή ιστολόγια. Πως, ποιος και γιατί το γράφει δημιουργείς μία εικόνα που κατατάσσεις τους συμμαχητές, από ένα πολυπληθές άγνωστο διαδίκτυο,  σιγά-σιγά να μικραίνει και αρχίζεις να ανταλλάσσεις θέματα και κοινές γραμμές κριτικής μαζί τους. Βέβαια οι παγίδες πολλές και οι πληρωμένοι εγκάθετοι αρκετοί που μας παρασύρουν προβοκατόρικα σε πολλά θέματα που μας εκθέτουν. Θέλει πολύ σκέψη η εμπιστοσύνη από φίλους και δήθεν γνωστούς που σε προσεγγίζουν για ίδια συμφέροντα ή ακόμη και για να σε εκθέσουν ανεπανόρθωτα.   

Το ερώτημα ακόμη παραμένει και τι προσφέρουν τα ιστολόγια πολιτικής κριτικής και σκέψης; 
Η απάντηση δεν είναι εύκολη αν και ο καθένας μας μπορεί να την βλέπει διαφορετικά. Εμείς από εδώ την βλέπουμε ως ένα βήμα κριτικής έκφρασης και πολιτικού διαλόγου. Μίας κριτικής άποψης που από τα πολλά συστημικά ΜΜΕ της λείπει ο στοχασμός και η παράμετρος της συνιστώσας του ανθρώπου. Έχουμε κουραστεί να ακούμε για νούμερα, σκάνδαλα και νέες ανακυκλούμενες πολιτικές απόψεις που έχουν παροδικό χαρακτήρα και οι εκστομούντες δεν τις πιστεύουν αλλά κυρίως να λέγονται για να είναι φιλικοί και αρεστοί.  

Δεν θέλω να ξεφύγω άλλο από το θέμα, αν και αυτό είναι η ουσία που περιγράφω, θέλω όμως να ευχηθώ στον διαδικτυακό φίλο και αγωνιστή ΜπαρμπαΝίκο Αρβανίτη να είναι καλά στην υγεία του και να περνά καλά. Ο ιστοχώρος μας πάντοτε θα έχει ένα διαθέσιμο χώρο αν θέλει να εκφραστεί και πάλι, όπως άλλωστε το κάνουμε και για πολλούς ακόμη συνανθρώπους μας που δεν έχουν βήμα για να εκφραστούν.

Καλή τύχη αγωνιστή ΜπαρμπαΝίκο Αρβανίτη

Κάθε ιστολόγιο που κλείνει είναι ένα βαρύ κτύπημα στη δημοκρατία, κάθε νέο ιστολόγιο την ενισχύει και ελέγχει την εξουσία.

Για τα "Στοχαστικά Γονατογραφήματα"

Νάσος

ΥΣ: Ακολουθεί όλη η τελευταία ανάρτηση του  αγωνιστή ΜπαρμπαΝίκο Αρβανίτη:

Αναστολή λειτουργίας του παρόντος ιστολογίου «TSOUTSOUNEROS»
7 Οκτωβρίου 2014
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης
TSOUTSOUNEROS TELOS 
 — Ο «ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ» διανύει το 64 έτος της ηλικίας του και συμπλήρωσε 6 χρόνια έντονης παρουσίας στη blogόσφαιρα, με αδέσμευτο καταγγελτικό, πολιτικό και κυρίως σατυρικό λόγο.
  — Μέρα με τη μέρα, μήνα με τον μήνα, συντελούντος του χρόνου, η παραγωγικότητα πέφτει με πολλά παράλληλα συναμαρτήματα. Το πληκτρολόγιο γράφει άλλ΄ αντ΄ άλλων και διορθώνω, ξαναδιορθώνω και εν τέλει καταρρέω από κούραση.
  — Απέκτησα πάρα πολλούς διαδικτυακούς φίλους, αλλά υπήρξαν και μερικοί, που δεν περιορίζονταν στη διαφωνία τους, αλλά με ανώνυμα σχόλια, ξερνούσαν τη χολή τους με αισχρά υβρεολόγια.
  — Ανέβασα χιλιάδες αναρτήσεις και θεωρώ φυσικό, σε ένα ατομικό-προσωπικό καταγγελτικό ιστολόγιο, να γίνουν και λάθη. Σε τέσσερις (4) περιπτώσεις, εκ των οποίων η μία αφορούσε περίπου 15 αναρτήσεις, αναγνώρισα το λάθος μου, ζήτησα συγγνώμη και οι αναρτήσεις αποσύρθηκαν.
  === ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠ΄ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
  — Η μία με στεναχώρησε πάρα πολύ και στάθηκε αφορμή, να διακόψω τη λειτουργία του ιστολογίου http://avragioz.blogspot.gr/. Από τότε, άλλαξα ιστολόγιο με το νέο http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/, αλλά άλλαξα και τρόπο σκέψης και τρόπο έρευνας και τρόπο γραφής και σε όσες από τις καταγγελίες που μου έστελναν, μύριζα υστεροβουλία και προσωπικό οικονομικό συμφέρον, τις έριχνα στα σκουπίδια.
Και εξηγούμαι:
  — Κάποιος Ευθύμιος Τσιάτσιος, που δεν ξέρω πως, είχε πάρει τον αριθμό του τηλεφώνου μου από την πρώην υπηρεσία μου και μου είχε αυτοπροσδιοριστεί σαν αδικούμενος μικροεργολάβος με συνεργείο καθαριότητας. Μου έστελνε από τη Λάρισα που έχει την έδρα του, είτε με FAX, είτε ταχυδρομικώς, έγγραφα που αφορούσαν παρατυπίες διαδικασιών ανάθεσης έργου καθαρισμού κτιρίων και εγκαταστάσεων, νοσοκομείων και άλλων δημόσιων οργανισμών. Σύμφωνα με τα έγγραφα στοιχεία, «ευνοημένος» διάφορων αναθέσεων, εμφανιζόταν η εταιρεία Νταλίδης & Σία Ο.Ε.
  — Πέρασε αρκετό χρονικό διάστημα και ο Νταλίδης έψαχνε να βρει σε ποιον ανήκε το ιστολόγιο http://avragioz.blogspot.gr/. Μου ήλθε κάποτε μια κλήση για να καταθέσω, για μια μήνυση που υποβλήθηκε με έναν περίεργο τρόπο και που θα μπορούσα να αρνηθώ οποιαδήποτε σχέση ή ανάμειξη και μάλιστα φίλοι που συμβουλεύτηκα, μου έστειλαν δικαστικές αποφάσεις με δεδικασμένο. Όταν έλαβα τη κλήση, ή την ίδια μέρα ή την αμέσως επόμενη, μου τηλεφώνησε ο κρυπτοκαταγγέλων Τσιάτσιος, για να μου πει, ότι τις αμέσως επόμενες μέρες, θα μου έστελνε «νέα» υπόθεση. Του λέω άμεσα, ότι έλαβα κλήση για μήνυση που είχε υποβληθεί και ξέρετε πως αντέδρασε???…. Μου είπε «Ε, και τι έγινε… Αυτά είναι στο πρόγραμμα και θα έπρεπε να τα περιμένεις…. Πάντως εμένα μη με ανακατεύεις!»
  — Με το που μου λέει εμένα μη με ανακατεύεις, τον έλουσα στα μπινελίκια και τον εξαπέστειλα οργισμένος. Από τότε ο δήθεν αδικημένος «μικροεργολάβος» δεν τόλμησε να με ξαναενοχλήσει, μάλλον από προσωπικό φόβο για τυχόν δικές του συνέπειες.
Η άθλια αντίδραση και θρασύδειλη συμπεριφορά του εργολάβου Ευθύμιου Τσιάτσιου, με εξανάγκασε να ψάξω στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» για τυχόν αναθέσεις εργολαβιών καθαρισμού κτιρίων δημόσιων υπηρεσιών στην εταιρεία του και έπαθα στη κυριολεξία σοκ!!!!! Η εταιρεία καθαρισμού του Ευθύμιου Τσιάτσιου, όχι μόνο δεν είναι μια ασήμαντη και διαρκώς αδικούμενη εταιρεία καθαρισμού, αλλά του ίδιου επιχειρηματικού επιπέδου, με την εταιρεία του μόνιμου ανταγωνιστή της, Νταλίδη. Όμως το σοκ το έπαθα, από το πλήθος των…. «απ΄ ευθείας αναθέσεων» στην εταιρεία του Ευθύμιου Τσιάτσιου, κάτι για το οποίο ο Τσιάτσιος, κατά κόρον κατηγορούσε την εταιρεία Νταλίδη, στέλνοντάς μου έγγραφα με παρατυπίες διαδικασιών ανάδειξης εργολάβου!!!!!
Για να το καταλάβετε καλύτερα, είναι άλλο πράγμα να καταγραφούν τα κακώς κείμενα, μπας και διορθωθεί η σαπίλα και διαφθορά που υπάρχει στον δημόσιο τομέα και άλλο θέμα να προκαλεί ένας εργολάβος κάποιες δημοσιεύσεις, τις οποίες στη συνέχεια χρησιμοποιεί στις διάφορες δημόσιες υπηρεσίες, για να εξουδετερώνει τον σημαντικότερο επιχειρηματικά αντίπαλό του, ώστε να κερδίζει αγόγγυστα (=άνευ ανταγωνισμού) τις αναθέσεις εργολαβιών καθαριότητας. Αν είχα πριν κάποια υπόδειξη από οπουδήποτε, και για το τι αφορά τον εργολάβο καθαριότητας Τσιάτσο, πολλά θα είχαν συμβεί διαφορετικά. Περιοριστικά, έκανα αυτά που μπορούσα και διέκοψα τη λειτουργία του ιστολογίου http://avragioz.blogspot.gr/, διέγραψα όλες τις αναρτήσεις με θέμα βασισμένο σε έγγραφα που μου είχε στείλει ο Ευθύμιος Τσιάτσιος και υπέβαλα τη συγγνώμη μου στον κ. Νταλίδη. ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ  ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ. Πρόσφατα υπήρξαν δημοσιεύματα κατά της εταιρείας του Ευθύμιου Τσιάτσιου, μεταξύ των οποίων και για σκληρή εργοδοτική συμπεριφορά  >>>> (Μέτωπο Λαού: Τρικαλινοί ξεσηκωθείτε και στηρίξτε! Σήμερα οι καθαρίστριες, αύριο εσείς!)

  === ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΙΣΚΟΥΣ
  — Μπορεί σαν λαός να πεινάμε, αλλά από πολιτικούς απατεώνες και σωτήρες έχουμε χορτάσει. Από βλήματα επίσης.
  — Έχουμε που έχουμε τη πανελλαδική μιζέρια μας και τα ατέλειωτα αδιέξοδά μας, έχουμε και υποψήφιους σωτήρες ατέλειωτους, είτε για τις ανάγκες του σάποιου καθεστώτος σε απορροφητικούς σάκους του μποξ, είτε από μοδάτη απομίμιση, είτε για ικανοποίηση της ματαιοδοξίας του συνταξιούχου δάσκαλου ή ταξίαρχου σε αποστρατεία.
  — ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ τύπου ΕΠΑΜ – Καζάκη, να μας εξηγήσουν πως τα πέρασαν από διάφορους σχηματισμούς και γιατί δραπέτευσαν. Να μας εξηγήσουν τα «ήξεις – αφήξεις…» σε καίρια εθνικά και οικονομικά θέματα. Να μας πληροφορήσουν με λεπτομέρειες που υπηρετούν εργασιακά και κολάν τα ένσημά τους. Να μας πουν και το πόθεν έσχες τους, του αναγκαίου για να στηθεί αστραπιαία, ένας κομματικός μηχανισμός σε πανελλαδικό επίπεδο.
  — ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΟΔΑΤΩΝ, τύπου ΠΕΙΡΑΤΏΝ – ΓΚΡΙΛΩΝ ΚΛΠ.  Σε περιόδους κρίσεων, διάφοροι σαλτιμπάγκοι, μας φέρνουν και εισαγώμενες συνταγές σωτηρίας, με τεχνητά, δήθεν αντιεξουσιαστικά χαρακτηριστικά. Θαυμάσαμε τους προβεβλημένους από τα καθεστωτικά ΜΜΕ «ΠΕΙΡΑΤΕΣ» να παίζουν τένις ή πιγκ-πονγκ, με καθαρόαιμους εκπροσώπους του καθεστώτος
  — ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: Μη μας τα πρήζετε. Μιλάτε και η μασέλα κινδυνεύει να πέσει στο πάτωμα και να γίνει σαράντα κομμάτια. Είστε ανίκανοι να προσφέρετε το παραμικρό, όταν 30-40 χρόνια σκάβατε λαγούμια για να κρύψετε την ημιπολύτιμη καρδάρα σας και τα χεσμένα από φόβο βρακιά σας. Κανένας δεν έγινε επαναστάτης στα 70 του και δεν δείχνετε να έχετε τα προσόντα για να αποτελέσετε εξαίρεση.
TSOUTSOUNEROS TELOS 1  

=== ΠΡΟΣ «ΑΝΑΡΧΟΑΥΤΟΝΟΜΟΥΣ» ΚΛΠ ΔΗΘΕΝ
Στην Ελλάδα το λαϊκό και το εργατικό κίνημα είναι σε απόλυτη εξάρθρωση. Δεν υπάρχουν και αυτοί που το παριστάνουν με σημαία κάθε απόχρωσης, είναι εγκάθετοι του διεφθαρμένου καθεστώτος. Πολύ περισσότερο δεν υπάρχει ακόμα, ίχνος αναρχικού ή επαναστατικού κινήματος.
Αυτοαποκαλούμενοι «αναρχικοί» ή «αντιεξουσιαστές» ή «επαναστάτες» που διαλαλούν τη ανύπαρκτη πραμάτεια τους στη βλακωδέστατη φανερώτητα του διαδικτύου, ή φωτογραφίζονται επιδεικτικά να σημαδεύουν με τόξο τη βουλή, είναι για τα πανηγύρια. Άτομα, που ποτέ τους, ούτε μισή φορά, δεν τα έβαλαν με κάποιο τρόπο, κατά της άρχουσας φασιστικής εβραιομασονικής κλίκας τραπεζιτών και βιομηχάνων, αλλά αρέσκονται να κοκορομαχούν ανούσια σε μια πλατεία με χρυσαυγίτες φασίστες, χωρίς ποτέ νικητές και νικημένους, αλλά με επιλεκτική ξεκάρφωτη εναλλάξ ανθρωποθυσία, είναι ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ με τη πλέον κάκιστη σημασία της λέξης. Είναι οι πιο τέλειοι υπηρέτες μιας χούντας, οποιασδήποτε χούντας.
Εμείς, όλοι όσοι θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε κομμάτι αυτού του Λαού και ΕΘΝΟΥΣ, οφείλουμε να επανακοινωνικοποιηθούμε και να βγούμε προς τα έξω, να οργανώσουμε τις παρέες μας, να αναδείξουμε άτομα που συνδυάζουν τη σύνεση με την αποφασιστικότητα και τις οργανωτικές ικανότητες και δεν τα έχει φάει ο σκόρος των ΚΑΠΗ και της τραυματικής ακινησίας, να τα εμπιστευτούμε και να δραπετεύσουμε από τις κυβερνητικές δομές που είμαστε λίγο-πολύ, όλοι παγιδευμένοι. Τις ανατροπές δεν αρκεί να τις περιμένουμε…. Πρέπει να τις οργανώνουμε και να τις προκαλούμε με θάρρος τη κατάλληλη στιγμή, χωρίς τυμπανοκρουσίες και καραγκιοζιλίκια που βολεύει ένα σάπιο καθεστώς και τα δεκανίκια του. Να τα βρούμε μεταξύ μας σε όλα σε όσα μπορούν να μας ενώνουν. Όχι όμως, π.χ. να γινόμαστε πιο εβραίοι από τους κυβερνοεβραίους, από φόβο ή κόμπλεξ μη μας πουν φασίστες οι νεοναζί σιωνιστές. Ούτε και να επιτρέψουμε να χειραγωγηθούμε από το χρυσαυγήτικο κατασκεύασμα, αιτιολόγησης του κυβερνοφασισμού.

  === Ο ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ
Ο Μπαρμπανίκος όσο ζει, θα συνεχίσει να υπάρχει, αλλά στο μέτρο των δυνατοτήτων του και απ΄ ότι γνωρίζω, δεν διαθέτω τα προσόντα που απαιτούνται για να παίξω ρόλο ηγετικό και πρωταγωνιστικό, για όσα πιστεύω. Θα έχω ήπια προσωπική ιστοσελίδα, θα προσπαθήσω να συνεχίσω την έρευνα για τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΒΑΝΑ (και όχι τα τεχνουργήματα των Αλβανών με την Αρμπέρ). Θα σχολιάζω σε μερικές ιστοσελίδες φίλων.
Θα ανταλλάσσω απόψεις με τον σκύλο μου τον Κανέλο, με τον οποίο διατηρώ άριστες κοινωνικές σχέσεις. Και βλέπουμε…..
Όμως πιστέψτε με. Μπορεί να διευκολύνεται η διάδοση κάποιων ιδεών μέσα από το διαδίκτυο, όμως είναι και εγκλωβισμός. Είναι παγίδα και ουσιαστική αιχμαλωσία. ΠΟΤΕ μου δεν πίστεψα, ότι μπορεί να ξεκινήσει μια ουσιαστική κοινωνική ανατροπή, μέσα από αυτήν την ελεγχόμενη από κάθε μορφή εξουσίας, χαβούζα. Κάθε σωστή κουβέντα, εν τέλει πνίγεται μέσα στον τεράστιο διαδικτυακό βόθρο.
Η σελίδα μου στο facebook θα διατηρηθεί σε ήπιους μη πολιτικούς τόνους…..
Το ιστολόγιο http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/ ρίχνει αυλαία – ΤΕΛΟΣ
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.