Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Ευτυχώς που έφαγε τον Αλέκο!

Ο Αλέξης, αν δεν είχε «φάει» τον Αλαβάνο, θα ‘ταν ακόμα …θαλαμοφύλακας στην Κουμουνδούρου! ΑΥΤΟ που πέτυχε ο Αλέξης, μέσα σε 3-4 χρόνια, να ΔΙΑΛΥΣΕΙ στην ουσία, ΟΛΑ σχεδόν τα παλιά κόμματα και σε ηλικία 39 χρονών, από το τίποτε να γίνει πρωθυπουργός, ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ όλους όσους βρέθηκαν στο δρόμου του, αρχίζοντας μάλιστα από τον άνθρωπο που τον «ανακάλυψε», τον εμπιστεύτηκε και τον προώθησε, τον Αλέκο Αλαβάνο…

Κάποιοι κατηγορούν τον Αλέξη επειδή, λέει, «δεν σεβάστηκε» τον «άνθρωπο που τον ανέδειξε και ότι φάνηκε …αχάριστος στον ευεργέτη του! Συναισθηματικά έχουν πολύ δίκιο, αλλά πρέπει, οι καλοί αυτοί άνθρωποι να γνωρίζουν ότι ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ δεν συμβαδίζουν, δεν πήγαν πουθενά ποτέ μαζί. Ο πολιτικός πρέπει να είναι ΣΚΛΗΡΟΣ και ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ, όταν υπερασπίζεται το συμφέρον της παράταξής του και κυρίως την ΠΑΤΡΙΔΑ και το ΕΘΝΙΚΟ συμφέρον.
Αν ο Αλέξης ήταν ένα «καλό» και «συναισθηματικό» παιδί, ο μεν Συνασπισμός θα χαροπάλευε να πιάσει το 3%, ο Αλέξης θα ‘ταν ακόμα …θαλαμοφύλακας στην Κουμουνδούρου (!) και η χώρα θα έχανε ένα νέο προικισμένο από τον Θεό και φύση άνθρωπο, ο οποίος όπως όλα δείχνουν, κανένας δεν ξέρει ΠΟΣΟ μακριά και ψηλά μπορεί να φθάσει την Πατρίδα μας. Άλλωστε η ΙΣΤΟΡΙΑ διδάσκει, ότι ΟΛΟΙ όλοι οι μεγάλοι, έγιναν μεγάλοι …ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ τους δασκάλους τους ή… ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ αυτούς που τους ανακάλυψαν και τους προώθησαν!
Αλίμονο αν ένας νέος, ικανός και φιλόδοξος άνθρωπος έβλεπε, ένα κομμάτι της Αριστεράς να μην μπορεί να πάει ένα βήμα παρακάτω και αυτός να μην έκανε τίποτε! Η συμπεριφορά του Αλέξη απέναντι στον Αλαβάνο, ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ από τα γεγονότα που επακολούθησαν και έδειξε πόσο δίκιο είχε ο πιτσιρικάς να … «πνίξει» τον αρχηγό του και να του φάει τη θέση, με δημοκρατικές πάντα, διαδικασίες. Για πείτε μου αγαπητοί αναγνώστες, που είμαστε σίγουροι ότι πολλές φορές σας …ξαφνιάζουν οι απόψεις μας, γιατί είστε μαθημένοι να ζείτε και να σκέφτεστε μέσα σε κάτι καλούπια λογικής και ηθικής, που αν όμως τα ακολουθούσαν οι πρωτοπόροι και οι ηγέτες, δεν θα υπήρχε καμιά πρόοδος πουθενά στον κόσμο και σε κανένα τομέα…
Μπορεί δε ακόμα να ζούσαμε σε σπηλιές…
Για ρωτήστε τον φίλο μου, τον Αλέκο Αλαβάνο, που σίγουρα είναι ένας αξιοπρεπής και έντιμος πολιτικός, ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ασχολήθηκαν μαζί του, τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης; Μάλλον καμία! Και γιατί άλλωστε να ασχοληθούν… Τι καινούργιο έκανε όσα χρόνια ήταν πρόεδρος στο Συνασπισμό; Και δείτε, τι γίνεται τα τελευταία χρόνια με τον Αλέξη… Δεν υπάρχει μέρα που να μην ασχολούνται μαζί του, όλες οι εφημερίδες, όλα τα ραδιόφωνα και όλα τα κανάλια σε όλο τον κόσμο.
Όπως κάθε μέρα ασχολούνται μαζί του όλες οι ξένες κυβερνήσεις, ενώ επενδυτές και κερδοσκόποι, παρακολουθούν με το μικροσκόπιο όλες τους τις κινήσεις και στο όνομά του έχουν παιχτεί δισεκατομμύρια των δισεκατομμυρίων ευρώ και δολαρίων.
Δεν είναι υπερβολικό, αν κανείς ισχυριστεί ότι αυτή την στιγμή ο Τσίπρας είναι το ΠΡΩΤΟ όνομα στην διεθνή πολιτική σκηνή και είμαστε σίγουροι, ότι αν συνεχίσει με την ΙΔΙΑ ΛΕΒΕΝΤΙΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ… ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ, γιατί πραγματικά χρειάζεται μεγάλο θράσος, ο νεαρός από τα …Τζουμέρκα να πηγαίνει πότε στην Μέρκελ και πότε στον Πούτιν και να κάθεται μαζί τους 5-6 ώρες, γιατί τους γοητεύει όλους, και να λέει σε παντοδύναμους ηγέτες «ΟΧΙ αυτό δεν γίνεται» και να βγαίνουν έξω, τα μάτια πολλών ηγετών από το θράσος, την λεβεντιά, την εξυπνάδα αυτού του νέου ανθρώπου, του οποίου η αγάπη του για την πατρίδα και την Δημοκρατία δεν μετριέται και που γύρευε πόσο ψηλά και μακριά μπορεί να φθάσει το Λαό μας.
Κ.


Nα καθίσουν στη φυλακή, για 2-3 μέρες, βουλευτές, δικαστές και εισαγγελείς

Για να δουν από πρώτο χέρι ότι οι φυλακισμένοι ζουν μέσα σε πραγματικά κολαστήρια

ΚΑΝΕΝΑΣ άνθρωπος ό,τι και να έχει περάσει στη ζωή του δεν μπορεί ούτε καν να φανταστεί την ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ, τη ΒΡΟΜΙΑ και τη ΔΥΣΤΥΧΙΑ που επικρατεί τα τελευταία χρόνια σε όλες τις ελληνικές φυλακές.
ΟΛΟΙ ξέρουμε, ότι όλες οι κυβερνήσεις για το τελευταίο πράγμα που ενδιαφερόντουσαν ήταν οι φυλακές, γι΄ αυτό και η κατάσταση δεν ήταν ποτέ της προκοπής. Τα τελευταία όμως χρόνια αφενός λόγω της αύξησης της εγκληματικότητας, κυρίως όμως από την ανεξέλεγκτη είσοδο μεταναστών στη χώρα μας και αφετέρου λόγω της οικονομικής κρίσης, που έχει σαν αποτέλεσμα να μειωθούν οι κρατικές ενισχύσεις, η ζωή στις φυλακές έχει γίνει αφόρητη, παρά την προσπάθεια που καταβάλλεται από την πλειοψηφία των σωφρονιστικών υπαλλήλων.
Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου, δεν στοιβάζονται 10 ή ακόμα και 20 άτομα σε «κελιά» που είναι φτιαγμένα για 2-3 κρατούμενους! Ότι κα να σας πούμε, ότι και να σας περιγράψουμε, σίγουρα θα είναι πολύ κατώτερο της πραγματικότητας.
Γι΄ αυτό καλούμε τη Βουλή, να σχηματίσει μια επιτροπή από βουλευτές όλων των κομμάτων, στην οποία να υπάρχουν εκπρόσωποι των δικαστών, των εισαγγελέων και των δικηγόρων και να μείνουν όλοι μαζί 2-3 μέρες, ΜΕΣΑ σε μια φυλακή.
Μόνο όταν μπουν μέσα, οι βουλευτές, οι δικαστές και οι εισαγγελείς και καθίσουν για 2-3 μέρες, σαν κρατούμενοι, να έχουν το ίδιο φαγητό και την ίδια μεταχείριση με τους φυλακισμένους τότε ίσως καταλάβουν το έγκλημα που κάνουν οι πολιτικοί, που έχουν εγκαταλείψει στην τύχη τους τις φυλακές και οι δικαστές και οι εισαγγελείς που με τόση ευκολία στέλνουν μέσα σε πραγματικά ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΑ, πολίτες για μικροαδικήματα…
kontranews
Γ.



15.6.2012 | 10:26
Πώς να νιώθει τώρα ο Αλέκος Αλαβάνος για τον Τσίπρα; Τη βραδιά των εκλογών η σκέψη μου πήγε στον Αλέκο Αλαβάνο. Είχε πολεμήσει για να επιβάλλει τον Αλέξη Τσίπρα στον Σύριζα. Τον είχε προτιμήσει απ' το Μιχάλη Παπαγιαννάκη για υποψήφιο Δήμαρχο (ύβρις) διαλύοντας σχεδόν στα δύο τον Συνασπισμό. Και αργότερα, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ πήγαινε πολύ καλά υπό την ηγεσία Αλαβάνου, ο ίδιος ο Αλαβάνος ανακοίνωσε πως αποχωρεί για να δώσει το κόμμα στον Αλέξη Τσίπρα.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.