Τρίτη 28 Απριλίου 2015

«Casus Belli» πλέον η νέα προβοκάτσια Κάμερον που δυσφημεί την Ελλάδα - Αυτή η βρετανική οδηγία για την Ελλάδα ισχύει από το 2012

 «Ύπνος βαθύς» της Ελληνικής Κυβέρνησης μπροστά στις συνεχείς βρετανικές προκλήσεις

Του Παύλου Κιρκασίδη
Σε μια νέα απίστευτα προκλητική ενέργεια σε βάρος της Ελλάδας προχώρησε η κυβέρνηση της Βρετανίας, τρεις μόνο ημέρες μετά τις πρωτοφανώς δυσφημιστικές και απαξιωτικές για τη χώρα δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού της, Ντέιβιντ Κάμερον, δια των οποίων την είχε χαρακτηρίσει ως «μια χώρα που δεν συγκλονίζει, όπως λένε, αλλά… τρομοκρατεί».
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ : 

Μπροστά στις επικείμενες βρετανικές βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαΐου και επάνω ακριβώς στην ίδια πρακτική Κάμερον που χρησιμοποιεί με τον πλέον σκαιό τρόπο μια χώρα-εταίρο προκειμένου να υπηρετήσει τα μικροπολιτικά του συμφέροντα, τώρα το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας εκδίδει «ταξιδιωτική οδηγία» σύμφωνα με την οποία, όσοι βρετανοί πρόκειται να επισκεφθούν την Ελλάδα για διακοπές, «πρέπει να έχουν μαζί τους οπωσδήποτε μετρητά διότι είναι πολύ πιθανόν να κλείσουν τα ΑΤΜ».
Acropolis-TouristsΗ συγκεκριμένη οδηγία, δείχνει να επικαλείται την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία αλλά και στο ενδεχόμενο μη τελικής συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και δανειστών, κάτι από το οποίο, η βρετανική κυβέρνηση «τεκμαίρει» πως μπορεί να οδηγήσει σε περιορισμό ή ακόμη και κλείσιμο των ΑΤΜ στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph, το βρετανικό ΥΠΕΞ «συμβουλεύει» τους Βρετανούς να έχουν μαζί τους «αρκετά χρήματα ώστε να καλύψουν έκτακτες ανάγκες και τυχόν απροσδόκητες καθυστερήσεις».
Την ίδια στιγμή, «ευθυγραμμισμένοι» με την πολιτική Κάμερον, οι βρετανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες ισχυρίζονται πως τα χρήματα αυτά πρέπει να επαρκούν για τουλάχιστον 3-5 ημέρες, ενώ οι τουρίστες πρέπει να έχουν μαζί τους και πιστωτικές κάρτες.
Από τη μεριά του ο ΕΟΤ διαβεβαίωσε τη βρετανική εφημερίδα ότι δεν τίθεται κανένα θέμα με το τραπεζικό σύστημα της χώρας, ενώ σε κυβερνητικό επίπεδο δεν έχει δοθεί καμία απάντηση στις συνεχιζόμενες βρετανικές αθλιότητες.
Γιατί βρίσκεται σε τόσο δυσχερή θέση ο Κάμερον; 
NateSilverΑξίζει να σημειωθεί πως η θέση του Κάμερον ενώπιον των προβλεπόμενων αποτελεσμάτων των βρετανικών εκλογών κρίνεται ως εξαιρετικά δυσχερής, καθώς, και σύμφωνα με τον πλέον έγκυρο αμερικανό  στατιστικολόγο Νέιτ Σίλβερ*(1), παρότι το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον οδεύει προς το να καταλάβει 283 έδρες και το Εργατικό Κόμμα, ως αξιωματική αντιπολίτευση 270, στο τέλος και λόγω συσχετισμών των υπολοίπων κομμάτων*(2), οι Τόρις δεν θα έχουν την πλειοψηφία στο Ουέστμίνστερ.
ereportaz.gr
___________________________________
*1  Ο Αμερικανός στατιστικολόγος Νέιτ Σίλβερ, ο οποίος χαίρει μεγάλου σεβασμού και πιστώνεται επιτυχείς προβλέψεις για τα αποτελέσματα των δύο πιο πρόσφατων προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
*2 Σκοτσέζικο Εθνικό Κόμμα (SNP) θα κερδίσει 48 έδρες, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 24, το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) οκτώ, το Κόμμα της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) μία και τα λοιπά κόμματα 16 έδρες.


Αναδίπλωση του βρετανικού Υπ.Εξωτ: 
Αυτή η βρετανική οδηγία για την Ελλάδα ισχύει από το 2012

Σε αναδίπλωση προχωρά τώρα το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών όσον αφορά την ταξιδιωτική οδηγία στην Ελλάδα περί «κλειστών ΑΤΜ», εξηγώντας πως στην ουσία δεν πρόκειται για μια νέα οδηγία αλλά για την ίδια η οποία ισχύει από το 2012 !
«Η τελευταία αναθεώρηση που κάναμε ήταν το Δεκέμβριο του 2012 και αυτή εξακολουθεί να ισχύει ακόμη και σήμερα», είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος του Βρετανικού ΥΠΕΞ.
Ο εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις επισήμανε μάλιστα πως η επίμαχη φράση ότι «οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν αρκετά χρήματα για να καλύψουν επείγουσες ανάγκες και απρόβλεπτες καθυστερήσεις», που τονίζεται στο εν λόγω δημοσίευμα, αποτελεί πάγια συμβουλή του Βρετανικού ΥΠΕΞ σε όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό «καθώς είναι φρόνιμο οι ταξιδιώτες να έχουν εναλλακτικές μορφές πληρωμής», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Σημειώνεται ότι η εφημερίδα ανέφερε πως το βρετανικό ΥΠΕΞ, εξέδωσε οδηγία για τους τουρίστες στην Ελλάδα, σύμφωνα με την οποία οι τουρίστες δε θα πρέπει να βασίζονται μόνο σε πιστωτικές κάρτες και στα τοπικά ATM, αλλά χρειάζεται να έχουν αρκετά μετρητά μαζί τους «για να καλύψουν έκτακτες και απροσδόκητες καθυστερήσεις».
ereportaz.gr
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.