Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015

Δίνουν στους πρόσφυγες στην Τουρκία φυλλάδια «Καλώς ήλθες στην Ελλάδα» - «Καραβιές» αλλοδαπών στην Αθήνα «Βούλιαξαν» Πειραιάς και Ομόνοια από 1.800 μετανάστες

Πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, που συνωστίζονται στα παράλια της Τουρκίας για να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα και την Ευρώπη, εφοδιάζονται με ένα φυλλάδιο -αυτό που δημοσιεύουμε- το οποίο έχει τίτλο «Welcome To Greece» (Καλώς ήλθες στην Ελλάδα) και στο εξώφυλλο δείχνει ένα μετανάστη μόλις έχει… αράξει σε μια παραλία να κοιτά την ανατολή του ήλιου.
Στο εσωτερικό του φυλλαδίου υπάρχει ενημέρωση, όπως και φράσεις στα ελληνικά με εξήγηση στα αγγλικά, ώστε οι πρόσφυγες – λαθρομετανάστες να μπορούν να πουν δυο λέξεις αλλά και να έχουν ένα μπούσουλα πώς θα κινηθούν.
Αυτό που έχει ενδιαφέρον να διερευνήσουν οι ελληνικές Αρχές και Υπηρεσίες είναι ότι αυτό το φυλλάδιο -το επισημαίνουμε- μοιράζεται στην Τουρκία. Δηλαδή, μοιράζεται στο έδαφος της Τουρκίας στους λαθρομετανάστες με την ανοχή εάν όχι συνεργασία -προφανώς- και των κυκλωμάτων διακινητών – δουλέμπορων.
Στην «ενημέρωση» και «υποδοχή – πρόσκληση» των λαθρομεταναστών έχει δημιουργηθεί και ένα σάιτ, το www.w2eu.info, που διαφημίζεται και στο εξώφυλλο του φυλλαδίου. Μάλιστα, όλα τα φυλλάδια ....
υπάρχουν και σε μορφή pdf εδώ: w2eu.info/pritings.en.html
Το φυλλάδιο κυκλοφορεί και στα αραβικά. tilegrafima.gr
«Καραβιές» αλλοδαπών στην Αθήνα «Βούλιαξαν» Πειραιάς και Ομόνοια από 1.800 μετανάστες
Με έκτακτο δρομολόγιο, αλλά και με το πλοίο της γραμμής, περίπου 1.800 μετανάστες και πρόσφυγες, που είχαν εγκλωβιστεί στη Μυτιλήνη λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών, έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά και από κει κατευθύνθηκαν στην Ομόνοια

Με έκτακτο δρομολόγιο του πλοίου Blue Star 1, αλλά και με το τακτικό δρομολόγιο της γραμμής Μυτιλήνη - Χίος - Πειραιάς, έφτασαν στις 05:45 τα ξημερώματα από τη Μυτιλήνη στον Πειραιά περίπου 1.800 μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι ήταν εγκλωβισμένοι, λόγω της καθυστέρησης των απαραίτητων γραφειοκρατικών διαδικασιών, στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στα κέντρα υποδοχής στο νησί.

Οι περισσότεροι μετανάστες -κυρίως από τη Συρία-, αφού έφτασαν στον Πειραιά, κατευθύνθηκαν στην Ομόνοια. Ταλαιπωρημένοι από το ταξίδι, άλλοι δήλωσαν ότι είχαν κάπου να μείνουν, σε φίλους ή συγγενείς, ενώ κάποιοι άλλοι κατευθύνθηκαν στην Ομόνοια, όπου και θα παραμείνουν.

Από νωρίς το βράδυ της Παρασκευής και μέχρι το πρωί του Σαββάτου εκκενώθηκαν οι χώροι γύρω από το λιμάνι της Μυτιλήνης και το σύνολο των μεταναστών και των προσφύγων μεταφέρθηκαν στους χώρους του δημοτικού καταυλισμού στον Καρά Τεπέ και στη συνέχεια στο κέντρο πρώτης υποδοχής της Μόριας, απ’ όπου τους εκδόθηκαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player Το μεσημέρι του Σαββάτου τους χώρους του δημοτικού καταυλισμού μεταναστών και προσφύγων στον καρά Τεπέ της Μυτιλήνης επισκέφθηκε ο βουλευτής Λέσβου και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου. Το πρωί της Κυριακής επισκέπτεται τη Μυτιλήνη, προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση, κλιμάκιο της ΝΔ αποτελούμενο από τον Γιάννη Πλακιωτάκη, γραμματέα της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και τους βουλευτές του κόμματος, Γιώργο Κουμουτσάκο και Κώστα Καραγκούνη. video platformvideo managementvideo solutionsvideo player video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
==========================
  "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου