Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015

Υπόψη κ.κ. Μπαλτά και Κουράκη: Η χειρονομία (5+3=8) του καθηγητή «πάγωσε» φοιτήτρια: Θύελλα αντιδράσεων στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας


Πρωταγωνιστής της υπόθεσης ένας καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, που πλέον βρίσκεται στο στόχαστρο φοιτητών και συναδέλφων του. Αποκορύφωμα της «δράσης» του, αυτό που συνέβη με φοιτήτριά του, η οποία επιθυμούσε να «ακυρωθεί» η βαθμολογία της στο μάθημά του προκειμένου να το ξαναδώσει και να επιτύχει μεγαλύτερο βαθμό.

Η νεαρή ζήτησε ακρόαση από τον καθηγητή, εκείνος την δέχθηκε και άρχισε να του αναλύει τους ισχυρισμούς της. Σύμφωνα με πληροφορίες ο καθηγητής όχι μόνο αδιαφόρησε για την φοιτήτρια αλλά της έκανε και μία κίνηση που προκάλεσε αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα Κόσμος, αφού την άφησε να ολοκληρώσει τους ισχυρισμούς της, την ρώτησε: «Πόσο είπες ότι πήρες»; Πέντε, του απάντησε εκείνη. Τότε, όπως υποστηρίζει η φοιτήτρια γύρισε και κάνοντας την γνωστή κίνηση με το χέρι προς τα γεννητικά του όργανα, της είπε:
«Και τρία … οκτώ»!

Η κοπέλα έμεινε άφωνη. Κατέβασε το κεφάλι της και αποχώρησε από το γραφείο του καθηγητή. Εκμυστηρεύθηκε τα όσα συνέβησαν στους δικούς της όμως δεν θέλησε να κάνει καμία επίσημη καταγγελία, φοβούμενη προφανώς πως… δεν θα πάρει πτυχίο!

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που σημειώνεται τέτοιο συμβάν στο Πανεπιστήμιο, με καθηγητή να επιδεικνύει ακατανόητη και σεξιστική συμπεριφορά σε φοιτήτρια. Πολλές φορές έχουν γίνει καταγγελίες για καθηγητές που φλερτάρουν ανοιχτά με φοιτήτριες, για καθηγητές που κάνουν σεξουαλικά υπονοούμενα την ώρα του μαθήματος, αλλά και για φοιτήτριες που προσπαθούν να αξιοποιήσουν τα κάλλη τους για καλύτερο βαθμό.

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου