Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Κι' άλλη ετεροχρονισμένη "αποκάλυψη" για τους δεκάδες δημοσιολόγους που σιτίζονται από τα ταμεία του ΔΝΤ - Στη φόρα η λίστα των Ελλήνων δημοσιογράφων που… εκπαίδευε το ΔΝΤ!

Σ’ αυτό τον ιστότοπο, εδώ και χρόνια έχουμε γράψει δεκάδες φορές για τα «ιδιαίτερα σεμινάρια» που οργάνωσε σε δημοσιογράφους η εταιρεία Civitas με χρηματοδότηση από το ΔΝΤ. Μιλάμε δηλαδή για τον πληρωμένο «μισθοφορικό δημοσιογραφικό στρατό» που αποτέλεσε την επικοινωνιακή ομάδα κρούσης στην τυφλή υποστήριξη παράδοσης και καθυπόταξης της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας στις εντολές της ντόπιας αστικής τάξης, της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ .

Τα ονόματα αυτών των δημοσιογράφων δεν έγιναν ποτέ γνωστά ενώ κατά καιρούς οι φήμες έδιναν και έπαιρναν. Πρόχειρα θυμίζουμε τις δημόσιες δηλώσεις του αντιπροέδρου της Βουλής Α. Μητρόπουλου ο οποίος παρουσιάζεται να γνωρίζει τα πρόσωπα και τα ποσά που περιλαμβάνονται στην λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ, κάνοντας λόγο για πολιτικούς και δημοσιογράφους «που δεν μπορεί να φανταστούμε ούτε ποιοι είναι ούτε για τι ποσά μιλάμε», διαπιστώνοντας  ότι πρόκειται για «μαύρο» χρήμα αφού ...

«Αυτά που είδα εγώ, από καμία νόμιμη, συμβατή, καθώς πρέπει, ιεραρχική, κανονική εξέλιξη επαγγελματική , δεν μπορεί να προήλθαν, είτε για πολιτικούς, είτε για κριτές του δημοσίου λόγου, δημοσιογράφους».

Πριν λίγο καιρό, επίσης, βδομαδιάτικο έντυπο – «Επίκαιρα»-   ισχυριζόταν  ότι έρχεται τσουνάμι αποκαλύψεων για τα «συστημικά σκυλάκια της παραπληροφόρησης που γαυγίζουν» ενάντια στην κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι σύντομα θα υπάρξουν αποκαλύψεις για εταιρείες με μετόχους «ενημερωτάδες» στις οποίες έμπαιναν χρήματα από εκβιασμούς και άλλες … καθάριες μπίζνες καθώς επίσης και  για τις offshore κάποιων … διαμαντιών της «καθαρής ενημέρωσης» και της «διαφάνειας» στις οποίες υπάρχουν κότερα, οικόπεδα, βίλες, καταθέσεις…

Απ’ αυτή την σκοπιά δεν μπορεί να καταλάβουμε δημοσιεύματα «μεγάλων και έγκυρων» ιστοσελίδων που με βαρύγδουπα άρθρα τους κάνουν λόγο  για σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη του   Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ότι το ταμείο «εκπαίδευε» συγκεκριμένους Έλληνες δημοσιογράφους για το πως να παρουσιάζουν τα θέματα που σχετίζονταν με τις δανειακές συμβάσεις και το χρέος.
Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔNΤ σε ερώτηση σήμερα του Λεωνίδα Βατικιώτη σε εργασίες της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος, συμπληρώνοντας  ότι μόνο το ΔΝΤ μπορεί να αποκαλύψει ποιους δημοσιογράφους σίτιζε απ’ τα ταμεία του.


«Πολύ λάδι και τηγανίτα τίποτα» δηλαδή που λέει και μια λαϊκή ρήση.Πάντως η (ρητορική) απορία μας παραμένει. Η ΕΣΗΕΑ, και τόσοι «αποκαλυπτικοί» δημοσιογράφοι δεν μπορούν να φέρουν στην επιφάνεια τους δεκάδες «διαμορφωτές της κοινής γνώμης»,  τα ονόματα δηλαδή, των «λαμπερών» δημοσιολόγων που θησαύρισαν για να «προσφέρουν τις υπηρεσίες» τους, ώστε να αποτελέσουν την επικοινωνιακή δύναμη κρούσης για να υποταχθούν χώρα και λαός στις μνημονικές –ταξικές πολιτικές;
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/06/blog-post_383.html

Στη φόρα η λίστα των Ελλήνων δημοσιογράφων που… εκπαίδευε το ΔΝΤ!
Τα ονόματα των Ελλήνων δημοσιογράφων που κλήθηκαν από το ΔΝΤ να παρακολουθήσουν σεμινάρια με στόχο την προβολή των θέσεων του Ταμείου πρόκειται να ζητήσει επισήμως η επιτροπή αλήθειας της Βουλής.

Αυτό προέκυψε μετά την αποκάλυψη που έκανε στην επιτροπή ο κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης ο οποίος ανέφερε ότι σεμινάρια σε δημοσιογράφους για να εξηγήσει τις θέσεις και να προβάλλει τις απόψεις του διενεργεί το ΔΝΤ, αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μετά από σχετικές ερωτήσεις για τις διαδικασίες ή και τα κριτήρια με τα οποία γινόταν η επιλογή των δημοσιογράφων για να παρακολουθήσουν τα σχετικά σεμινάρια – ανάλογα έκανε και η ευρωπαϊκή επιτροπή - ο κ. Ρουμελιώτης ανέφερε ότι δημοσιογράφοι τους οποίους συναντούσε στην Ουάσιγκτον του είχαν αποκαλύψει ότι είχαν κληθεί για να παρακολουθήσουν αυτά τα σεμινάρια. Και πρόσθεσε ότι θα μπορούσε η Επιτροπή να ζητήσει επισήμως να της δοθούν τα ονόματα από τον υπεύθυνο επικοινωνίας του Ταμείου κ. Τζέρυ Ρέϊς.

Η πρόεδρος της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου υιοθέτησε την πρόταση και ανέθεσε σε μέλος της επιτροπής να συντάξει το σχετικό αίτημα προκειμένου να πληροφορηθούν όλοι τους δημοσιογράφους που κλήθηκαν και παρακολούθησαν την ανάπτυξη των θέσεων του ΔΝΤ.

Ο κ. Ρουμελιώτης ακόμη αναφέρθηκε και σε ομάδα καθηγητών οικονομολόγων οι οποίοι με λυσσαλέο τρόπο και σαθρά επιχειρήματα προσπαθούσαν να πείσουν ότι το χρέος ήταν βιώσιμο. Και αυτήν την κατηγορία ο κ. Ρουμελιώτης την ενέταξε σε εκείνους που υπηρετούσαν σκοπιμότητες των αφεντικών τους.





==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.