Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Αποχώρησε η Ελλάδα από τις διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών

Χάσμα 2 δις νέων μέτρων ανάμεσα σε Ελλάδα και δανειστές
Στην κόψη του ξυραφιού η διαπραγμάτευση - 
Μόνο 40 λεπτά κράτησε η συνάντηση με τους δανειστές
«Άκαρπες» οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, αφού σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, η ελληνική αποστολή αποχώρισε από το διαπραγματευτικό τραπέζι, καθώς οι ξένοι δανειστές, επιμένουν σε ασφυκτικά μέτρα που δεν μπορεί να αντέξει ο ελληνικός λαός.  
Οι σκληρές απαιτήσεις των θεσμών, έχουν μετατρέψει σε θρίλερ την προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας. Η ελληνική πλευρά που με βάση το σχέδιο συμφωνίας που έχει παρουσιάσει, επιμένει στην διεκδίκηση της αμοιβαίας επωφελούς λύσης με εκατέρωθεν παραχωρήσεις, ξεκαθαρίζει πως, δεν πρόκειται να δεχτεί ένα νέο ασφυκτικό πρόγραμμα σαν τα προηγούμενα και αφήνει ανοιχτό «παράθυρο» για ρήξη.   
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει ένα χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές, καθώς οι ξένοι απαιτούν νέα «μόνιμα μέτρα» ύψους έως 1% ΑΕΠ ή 2 δις ευρώ.
Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ζητά περισσότερη πολιτική θέληση απ’ όλες τις πλευρές, εκτιμώντας ότι η εξεύρεση λύσης μπορεί ακόμα να επιτευχθεί μέχρι το τέλος του μήνα.
Με τις μέχρι στιγμής επαφές, να πέφτουν στο κενό, οι θεσμοί χαρακτηρίζουν τις ελληνικές προτάσεις ...
ανεπαρκείς και σε αυτό το πλαίσιο επιπρόσθετες συζητήσεις πρέπει να γίνουν στο επόμενο Eurogroup, αυτό της Πέμπτης 18 Ιουνίου.
Την ώρα που στις Βρυξέλλες η ελληνική αντιπροσωπία, που αποτελείται από κορυφαίους υπουργούς συνεχίζει την «μάχη» για την επίτευξη της συμφωνίας, στο εσωτερικό η αντιπολίτευση ασκεί σκληρή κριτική.
Σαμαράς: ο ιδιωτικός τομέας να «κερδίσει» το μεγάλο κράτος
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ανέφερε πως, «ο κ. Τσίπρας αισθάνεται άβολα όταν ακούει για επιχειρηματικότητα, εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα και ότι από ιδεοληψία θέλει να ξαναφέρει στην Ελλάδα το μεγάλο κομματικό κράτος (…) η μάχη της Ανάπτυξης θα κερδηθεί, μόνο αν “κερδίσει” ο ιδιωτικός τομέας το μεγάλο κράτος»
Χρυσή Αυγή: Τρεις μήνες μετά και η απάτη αποκαλύπτεται
Σε σχετική ανακοίνωσή, Η Χρυσή Αυγή, αναφέρει πως, «Τρεις μήνες μετά και η απάτη αποκαλύπτεται. Περιχαρείς οι τοκογλύφοι υποδέχονται με πλατειά χαμόγελα τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης στις Βρυξέλλες και κανενός το πρόσωπο δε μαρτυρά δυσαρέσκεια, παρά μόνο «αισιοδοξία» για την εφαρμοσιμότητα των νέων αιματηρών μέτρων που θα θεσπιστούν για το καλό της χώρας (…) H  κυβέρνηση έχει ουσιαστικά υπογράψει ένα νέο μνημόνιο, που περιλαμβάνει νέα φοροεπιδρομή εναντίον των Ελλήνων, υφεσιακά μέτρα, που δήθεν θα αποδεχόταν, και εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας».
Θεοδωράκης: Να τελειώνουμε με την διαπραγμάτευση
Ο Επικεφαλής του κόμματος ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, Σταύρος Θεοδωράκης, σε τηλεοπτικές του δηλώσεις, υποστήριξε την συμφωνία με τους εταίρους, δηλώνοντας ανάμεσα σε άλλα πως, «Πρέπει να τελειώσουμε με τη διαπραγμάτευση τις επόμενες ημέρες. Ελπίζω ο κ.Τσίπρας να φερθεί ως πρωθυπουργός και όχι ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Βγαίνουν υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και λένε ότι το 52% του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ θέλει ρήξη. Αυτοί όμως δεν είναι η Ελλάδα. Είναι το κομματικό τους ακροατήριο. Οι υπόλοιποι Έλληνες δε θέλουν ρήξη»
Κουτσούμπας: Ο λαός θα πληρώσει πάλι τη λυπητερή
Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Αγορά», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα πως,  «σε κάθε περίπτωση ο λαός θα πληρώσει τη λυπητερή των μέτρων που θα έρθουν. Και από το «γράψε – σβήσε», από τα «πήγαινε – έλα» κυβέρνησης - δανειστών ο λογαριασμός στο λαό θα έρθει παραφουσκωμένος, χωρίς δόσεις και ευκολίες πληρωμής».
Βενιζέλος: Η ρήξη δεν είναι επιλογή
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε σχετικά πως, «Αυτοί που φαντασιώνονται τη ρήξη ως μια στιγμή εθνικής υπερηφάνειας και λεβεντιάς, πως τέτοια επιλογή ρήξης στην πραγματικότητα δεν υπάρχει (…) Ρήξη, σημαίνει υποβάθμιση, ταπείνωση, η χώρα τίθεται σε ακραίο κίνδυνο και μετά από λίγες μέρες είναι υποχρεωμένη η χώρα να προσέλθει σε συμφωνία για να χρηματοδοτηθεί με τους χειρότερους δυνατούς όρους. Άρα, λοιπόν, όσοι έχουν στο μυαλό τους το δίλημμα "συμφωνία ή ρήξη" ας το βγάλουν. Η συμφωνία πρέπει να γίνει με τους καλύτερους όρους».

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.