Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» – Όλα μαζί στους «δανειστές»

Αύριο «κληρώνει» στη βουλή για εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες το bonus της «ελπίδας» με πρωτοβουλία της συγκυβέρνησης Συ.ρι.ζα – Αν.Ελ και σθεναρή υποστήριξη των υπόλοιπων του μνημονιακού στρατόπεδου με τη ψήφιση των προαπαιτούμενων για την εφαρμογή του 3ου και φαρμακερού «αριστερού» μνημόνιου.
Αναδημοσιεύουμε από το left.gr /προεκλογικό κινηματικό ρεπορτάζ του Συ.ρι.ζα με την ανάλογη εικονογράφηση, χωρίς άλλα λόγια.
“Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην 48χρονη άνεργη που απειλείται με έξωση (βίντεο – φωτ.)
Οι αλληλέγγυοι ενημέρωσαν τους διερχόμενους πολίτες τονίζοντας ότι οι τράπεζες έχουν επιδοτηθεί τα τελευταία χρόνια με 200 δισ. ευρώ, χρήματα τα οποία χρεώθηκε ο ελληνικός λαός, την στιγμή μάλιστα που εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα ενώ παράλληλα κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους.
Με σύνθημα “Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” αλληλέγγυοι με πρωτοβουλία της τοπικης οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Μελά συγκεντρώθηκαν στην Τράπεζα Πειραιώς στην οδό Λαγκαδά με αίτημα να σταματήσει η έξωση της 48χρονης Ευ. Σαρίδου.
Η Ευρώπη Σαρίδου, 48χρονών, καθαρίστρια στο επάγγελμα έχει μείνει άνεργη εδώ και ...
χρόνια δουλευόντας περιστασιακά σε σπίτια και παλαιότερα σε ξενοδοχείο της πόλης. Έχασε το σπίτι της το 2008 σε πλειστηριασμό λόγω ενός δανείου που πήρε από την Τράπεζα Πειραιώς και το οποίο δεν μπορούσε να αποπληρώσει λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης στην οποία ξαφνικά βρέθηκε. Το σπίτι της βρέθηκε μέσω του πλειστηριασμού στα χέρια της τράπεζας με την οποία η κα Σαρίδου προχώρησε σε ρύθμιση να το νοικιάζει με ένα ενοίκιο 250 ευρώ. Η κα Σαρίδου λοιπόν, η οποία έκανε εκ των υστέρων αίτημα για προστασία στο νόμο Κατσέλη (θα εκδικαστεί το 2016) ,νοικιάζει εδώ και κάποια χρόνια το δικό της σπίτι από την τράπεζα που της το πήρε. Λόγω του ότι όμως παραμένει άνεργη αδυνατεί να πληρώσει το ενοίκιο με αποτέλεσμα τους τελευταίους 16 μήνες να έχει συσσωρεύσει ένα χρέος περίπου 3.800 ευρώ. Για το γελοίο ποσό των 3.800 ευρώ η τράπεζα αποφασίζει να την κάνει έξωση και έτσι κα Σαρίδου που δεν έχει κανέναν άλλο άνθρωπο να την βοηθήσει οικονομικά θα βρεθεί αν δεν ανατραπεί η απόφαση της τράπεζας στο δρόμο.
Οι αλληλέγγυοι ενημέρωσαν τους διερχόμενους πολίτες τονίζοντας ότι οι τράπεζες έχουν επιδοτηθεί τα τελευταία χρόνια με 200 δισ. ευρώ, χρήματα τα οποία χρεώθηκε ο ελληνικός λαός, την στιγμή μάλιστα που εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα ενώ παράλληλα κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους. Οι εξώσεις θα αυξηθούν καθως από 1η Ιανουρίου απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Η τοπική κοινωνία της Σταυρούπολης έχει ήδη ξεκινήσει να οργανώνεται και στόχος είναι η δημιουργία ενός συντονισμού ενάντιας στις εξώσεις και τους πλειστηριασμούς. Μάλιστα την Παρασκευή διοργανώνεται αντίστοιχη διαμαρτυρία έξω από το κεντρικό υποκατάστημα της Πειραιώς.
siriza-pireos-katasxesi1 «Ο αγώνας για την προάσπιση της κατοικίας, και της αξιοπρεπούς ζωής, είναι αγώνας για την ανατροπή της κυβέρνησης των μνημονίων και των πολιτκών της. Είναι ο αγώνας που αποκτά όραμα και ουσία για μια άλλη φιλολαίκή πολιτική που επιτέλους την δικαιούται ο ελληνικός λαός» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Το παρών στην διαμαρτυρία έδωσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κουράκης.
Να σημειωθεί τέλος ότι ο δήμαρχος Παύλου Μελά έχει έρθει σε επαφή με την 48χρονη υποσχόμενος να την εντάξει στις λίστες του κοινωνικού παντοπωλείου καθώς μεταξύ άλλων προβλημάτων η κα Σαρίδου δεν έχει στην κυριολεξία χρήματα ούτε για το καθημερινό φαγητό της. Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ακόμη να παρέμβει στην τράπεζα για να στατήσει η διαδικασία της έξωσης. 

=========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.